از این رو، سالروز گرامیداشت ولادت حضرت زهرا(س) و روز دختر بهانه ای شد تا با یکی از دختران کرجی در خصوص معیارهای خود برای داشتن یک زندگی و همسر ایده آل به گفت و گو بنشینیم.
فاطمه ناصری دختر ۲۸ ساله ای است که با وجود زیبایی و شرایط لازم ولی هنوز ازدواج نکرده است.
محمدی در پاسخ به سوالی پیرامون این موضوع که معیارهایش برای ازدواج چیست گفت: سلامتی روانی و جسمانی، ایمان، تعهد در زمینه های مختلف اخلاقی، مسئولیت پذیری، شرایط اقتصادی متعادل و شغل مناسب از معیارهای لازم و ضروری برای ازدواج است.
وی در تشریح این مهم که علت بالارفتن سن ازدواج در ایران چه می تواند باشد تصریح کرد: سن ازدواج برای دختران دهه ۷۰ بالا نرفته است ولی این شرایط بیشتر شامل دختران دهه ۶۰ می باشد چرا که در آن دوران معیارها و ارزش های اجتماعی و تحصیلی در جامعه تغییر پیدا کرده بود.
این دختر کرجی در ادامه گفت: این تصور وجود داشت که دختران باید هم تحصیلات بالایی داشته و هم از استقلال مالی مناسبی بهره مند باشند و جامعه نیز در این راستا از نیروی زنان در اشتغال استفاده کرد و موجب فراهم شدن عرصه گسترده ای برای ورود زنان به کار و اجتماع شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از دختران آن دهه اولویت خود را تحصیل و کسب موقعیت اجتماعی و اقتصادی قرار داده بودند گفت: به همین سبب ازدواج را امری دشوار و انتخابی سخت تصور می کردند.
ناصری تجمل گرایی را از دیگر موارد عدم ازدواج دختران و بالارفتن سن ازدواج دانست و عنوان کرد: بسیاری از دختران با توقع بیش از اندازه همه چیز را در سطح عالی می خواستند و بر همین اساس یا ازدواج نمی کردند و یا پس از مدتی زندگی شان به جدایی می انجامید.
وی با ابراز خرسندی از شرایط کنونی جامعه گفت: گویا جوانان امروزی از تجربه قدیمی ها استفاده کرده اند و نه تنها سطح توقعاتشان کم شده بلکه سن ازدواج نیز در حال پایین آمدن است به طوری که امروزه بیشتر شاهد ازدواج دهه هفتادی ها در سنین پایین هستیم.
این دختر کرجی گفت: البته امروزه شرایط تحصیل در دانشگاه ها بسیار آسان تر از گذشته است و در آن زمان تمام فکر و حواس دختران به تحصیل و ورود به دانشگاه ها بود ولی در دنیای کنونی قبل از ورود به دانشگاه ازدواج می کنند و معتقدند در آینده می توانند به راحتی وارد دانشگاه شوند.
وی در ادامه دهه هفتادی ها را افرادی سطحی نگر عنوان کرد و گفت: متاسفانه امروزه جوانان به دنبال ظواهر هستند و همین دلیل موجب شده که آمار طلاق در جامعه افزایش پیدا کند و توجه بیشتر به ارزش های فردی می تواند راهکاری برای این معضل باشد.
ناصری در پایان گفت: توجه و اهمیت دادن به ملاک ها و ارزش های ظاهری همچون تیپ، قیافه و موقعیت مالی موجب می شود پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از زندگی مشترک، به خلا های درونی و ناهمگونی فرهنگی و اقتصادی یکدیگر پی ببرند و سرانجامشان به طلاق بیانجامد.
جواد محمدی کارشناس مسائل اجتماعی گفت : امروزه سن ازدواج که از جمله شاخصه های اندازه گیری میزان سلامت همچون باروری در افراد می باشد بنا به دلایلی بالارفته که این خود می تواند موجب آسیب پذیری جامعه شود چراکه هم از لحاظ جسمی و هم روانی افراد را دچار مشکلات و معضلاتی بسیار می کند.
وی افزود : درقرآن کریم و روایات تاکید فراوانی بر امر ازدواج و تشکیل خانواده شده و آمده است که انسان در عرصه ازدواج به تکامل و آرامش می رسد و همچنین داشتن فرزند صالح ، افزایش رزق و روزی، مودت و رحمت، بازداشتن از گناه و … را از مزایای تشکیل خانواده می داند.
محمدی در ادامه گفت : در جامعه کنونی، با بالارفتن سن ازدواج ، میزان فساد در جامعه که خود یکی از موارد آسیب های اجتماعی به شمار می رود، افزایش یافته و فرد به سمت اعمال غیر اخلاقی پیش می رود.
وی خاطر نشان کرد: عصبیت های روحی، احساس پوچی و تباهی، خشونت ،احساس تنهایی و گاهی خودکشی از جمله عواقب بالارفتن سن ازدواج در جوانان محسوب می شود که نیازمند یک آسیب شناسی جدی توسط متخصصان و روانشناسان می باشد.
این کارشناس به عوامل موثر در بالارفتن سن ازدواج اشاره کرد و گفت : مسائل و مشکلات اقتصادی از جمله مهمترین عوامل موثر در افزایش سن ازدواج در جوانان به شمار می رود که ناشی از عدم توانایی فرد در تامین معیشت خانواده، اشتغال و مسکن می باشد چراکه با تامل بر اینکه توانایی زیربار هزینه سنگین و اجاره خانه را ندارد، از ازدواج کردن سر باز می زند.
محمدی در پایان عنوان کرد: برگزاری کلاس های آموزشی در خصوص ازدواج، فراهم نمودن امکانات ضروری برای زندگی، فرهنگ سازی در راستای ازدواج آسان و همچنین آسان گرفتن شرایط ازدواج توسط خانواده ها می تواند مواردی باشد که موجب تشویق جوانان به امر ازدواج باشد و در کنار این موارد پشتیبانی های مسئولین نیز می تواند از مهمترین راهکارهای پایین آوردن سن ازدواج در جامعه محسوب گردد.
انتهای پیام/