از آنجا که سوپ ترکیبی سبک تر و آبکی تر از آش است و امسال ماه رمضان هم همچنان در تابستان با روزهای بلند و شب های کوتاه قرار داریم، که قرار است با فاصله کمی بعد از افطار شام هم بخوریم، پیشنهاد می کنیم به جای آش سوپ بخورید.
سوپ عدسی
۲ پیمانه عدس را با کمی روغن زیتون، ۱عدد پیاز نگینی و مقدار مناسبی آب بپزید. ۱ عدد هویج و ۱ عدد سیبزمینی متوسط را ریز نگینی خرد کنید و به عدس بیفزایید. ۱ عدد قرص عصاره مرغ را در ۱ پیمانه آبجوش حل کنید و داخل مواد بریزید. وقتی همه مواد پختند، با اضافه کردن نمک و فلفل قرمز سوپ را مزهدار کنید.
برای سرو هم ۲ قاشق گشنیز خرد شده روی سوپ بریزید. این سوپ با نان برشته یا بیسکویت نمکی همراه خوبی است.
سوپ کلم و تره فرنگی در نان
۱ عدد کلمبرگ سفید کوچک را خلالی خرد کنید. ۱ هویج متوسط را هم درشت رنده کنید. یک عدد ترهفرنگی را حلقهای ببرید. همه مواد را با ۱ قاشق کره در قابلمهای مناسب روی حرارت تفت دهید تا سبک شوند. ۲ پیمانه آب مرغ به مواد افزوده و در قابلمه را ببندید تا سبزیجات بپزند.
در آخر با اضافه کردن ۴ قاشق خامه، کمی نمک و فلفل سوپ را مزهدار کنید. برای سرو به تعداد نفرات نان جو گرد (مخصوص سوپ) بگیرید و قسمتی از آن را مثل در جدا کنید. پس از خالی کردن مقداری از خمیر داخل شکم نان، داخل آن را با سوپ پر کنید و با چند برگ جعفری تزئین کنید.
سوپ قارچ
در یک قابلمه مناسب ۲ قاشق سوپخوری کره بریزید. ۴/۱ پیمانه پیاز خرد شده روی حرارت تفت دهید. بعد ۲ قاشق آرد به مواد بیفزایید و باز هم بزنید. ۳ پیمانه قارچ ورقهای خرد شده هم اضافه کنید و هم بزنید تا کمآب شوند. سپس ۱ پیمانه شیر به مواد داخل قابلمه بیفزایید و در ظرف را ببندید.
۱ قرص عصاره گوشت یا مرغ را در ۴/۱ پیمانه حل کنید و آن را هم به سوپ اضافه کنید. در مراحل آخر ۱۷۰ گرم پنیر خامهای را حبهای خرد کنید و به سوپ بیفزایید. وقتی پنیر در اثر حرارت آب شد، سوپ آماده سرو است. برای تزیین میتوانید کمی جعفری خرد شده و قارچ سرخ شده روی آن بریزید.
سوپ پیاز فرانسوی
۸۰۰ گرم پیاز را پوست بگیرید و خلالی نازک خرد کنید. پیاز را به همراه ۵۰ گرم کره در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید. نمک و فلفل را هم به میزان دلخواه اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و هر از گاهی آنها را هم بزنید تا نسوزند.
تا پیازها بیآب می شوند، ۸-۴ برش نان باگت فرانسوی را در فر گرم به مدت چند دقیقهای بگذارید تا برشته و نیمه خشک شوند. به پیازها ۱ قاشق چایخوری سرخالی شکر اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کاراملی شوند. حالا ۴ پیمانه آبمرغ به سوپ اضافه کنید و مدتی بگذارید تا بجوشد و جا بیفتد.
برای سرو به سبک رستورانی، سوپ را در ۴ ظرف بریزید و روی هر کدام یکی دو برش نان برشته بگذارید و با کمی فشار دادن آنها را در سوپ فرو کنید. بعد روی آنها را مقداری پنیر پیتزا ( یا گرویه سوییسی) بریزید و مدتی در فر بگذارید تا پنیرها آب شوند. سوپ برای سرو آماده است.
سوپ سبزیجات
۲ قاشق سوپخوری روغن زیتون را در قابلمهای مناسب بریزید. ۲ عدد هویج و ۲ ساقه کرفس را در این قابلمه خرد کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و مواد را هم بزنید. سیبزمینیها را پوست بگیرید و درشت خرد کنید. تره فرنگی را هم خرد کنید و هردو را به مواد سوپ بیفزایید و هم بزنید. ۲ حبه سیر کوچک را در قابلمه رنده کنید.
۱ عدد قرص عصاره سبزیجات را در ۲ پیمانه آب جوش حل کنید و داخل قابلمه بریزید. در آخر یکونیم پیمانه نخودسبز یخ زده ، ۱ پیمانه اسفناج تازه و نصف بروکلی گل کلم هم به مواد اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا مواد بپزند. برای سرو نمک و فلفل سوپ را اندازه کنید و با ۱ قاشق گشنیز خردشده آن را تزیین کنید.