این منابع احتمال دادند که محمد بن سلمان با اشتون کارتر وزیر دفاع و دیگر مسئولان آمریکایی موضوع جنگ در یمن که سعودی ها از اوایل سال گذشته شروع کرده اند را مورد رایزنی قرار دهد.
به گفته این منابع انتظار می رود که جنگ در سوریه نیز در جدول برنامه جانشین ولیعهد عربستان باشد.
شایان ذکر است پسر ملک سلمان که همزمان وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان است چندی قبل روابط و پیوندهای عربستان سعودی با آمریکا را بسیار قوی خوانده بود و درباره انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا نیز اظهار نظر کرده بود.وی آمریکا را پلیس جهان و نه فقط پلیس خاورمیانه خوانده بود و افزوده بود: آمریکا کشور برتر و شماره یک در جهان است و ما خودمان را متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه می دانیم.
این در حالی است که کشمکش قدرت در عربستان سعودی سبب شده است که هر شاهزاده سعی کند خود را به آمریکا نزدیک کند به ویژه که محمد بن سلمان رقابت ویژه با محمد بن نایف ولیعهد، معاون دوم نخست وزیر و وزیر کشور عربستان دارد.
با توجه به سودای پادشاهی بن سلمان این سوال مطرح می شود که چرا وی نگران این مسأله نیست که هنگام حضور او در خارج، پدرش را دور بزنند؟
مجتهد تأکید کرد: درحالیکه بن نایف اکنون کشور را اداره می کند، (وزارت خانههای دفاع، کشور، دارایی، امور خارجه و غیره)؛ ولی او نمیتواند حتی یک کلمه را بدون اجازه محمد بن سلمان از سوی پادشاه مطرح کند.
جالب اینجاست بدانید محمدبن سلمان اینقدر خیالش بابت مسائل داخلی راحت است که حتی در زمان جنگ با جنگ با یمن با خیال راحت ماه گذشته را به منظور سپری کردن ماه عسل به فرانسه رفت! و بابت چنین موضوعی کشورش را ترک کرد بنابراین سفر به واشنگتن نیز جای خودش را خواهد داشت.
مجتهد در این باره می گوید: درحالی که سربازان و افسران او در حال جنگ هستند، “محمد بن سلمان” پس از بازگشت از آمریکا و ازدواج با دختر “فهد بن بندر بن محمد بن عبدالرحمن” ماه عسل خود را در پاریس سپری کرد، جالب اینجا است که سلمان زمانی ازدواج کرد که همسرش “ساره بنت مشهور بن عبدالعزیز” به تازگی زایمان کرده است؛ این درحالی است که جرم این کار از نظر زنان بسیار شدیدتر از حضور وزیر دفاع در خارج از کشور در وضعیت جنگی است.
مجتهد خاطرنشان کرد: افسران ارشد وزارت دفاع به شدت از این کار سلمان ناراضی هستند، ولی از آنجا که همه میدانند او به صورت بالفعل پادشاه است، هیچکدام جرأت ندارند چیزی بگویند و یا کاری انجام دهند.
نخستین هدف محمد بن سلمان در سفر به امریکا از منظر سیاسی، جا افتادن او به عنوان یک سیاستمدار ورزیده و قابل اعتماد در میان مقامات امریکایی است. هماینک در درون خاندان سلطنتی آلسعود، رقابتی پنهان برای دستیابی به قدرت میان محمد بن سلمان و محمد بن نایف وجود دارد و نوع نگاه امریکاییها میتواند تاثیر بسیاری در پیروزی نهایی در این کشمکش پنهان قدرت داشته باشد. با این حال و با وجود تلاشهای بسیار بن سلمان، همچنان محمد بن نایف انتخاب امریکاییها است ولی محمد بن سلمان در این سفر تلاش دارد تا ارتباطاتی میان خود با مقامات امریکایی برقرار کند و خود را فرد قابل قبولی برای رسیدن به مقام پادشاهی معرفی کند.
گزارش از هدیه آقاپور
انتهای پیام/