تاریخ : پنجشنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
1

چرا حرم امام حسین (ع) دارای ۳ گنبد می‌شود؟+تصاویر

  • کد خبر : 141572
  • ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
چرا حرم امام حسین (ع) دارای ۳ گنبد می‌شود؟+تصاویر

شاید در اخبار شنیده باشید که قرار است حرم امام حسین (ع) دارای ۳ گنبد شود، اما دلیل این کار چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی«کمال مهر»؛،اشاید در اخبار شنیده باشید که قرار است حرم امام حسین (ع) دارای ۳ گنبد شود، اما دلیل این کار چیست؟
آنهایی که کربلا مشرف شده‌اند، جملگی معتقدند که نمی‌توان گنبد حرم مطهر سیدالشهدا(ع) را از فاصله‌های مختلف دید. و ارادت خود را به ایشان نشان داد.ساخت و ساز‌ها در اطراف حرم به شدت افزایش یافته و تقریبا حرم در میان انبوهی از ساختمان‌ها در حال گم شدن است.
حال ستاد بازسازی عتبات عالیات راهکاری اندیشیده تا گنبد حرم امام حسین (ع) از فواصل دور نیز مشخص شود. به همین جهت قرار است گنبد جدیدی که در ایران ساخته شده به کربلا منتقل و بر روی گنبد فعلی نسب شود.
محسنی//منتشر نشود
۳ گنبد شدن حرم امام حسین(ع) به این معنی نیست که حرم دارای ۳ گنبد مجزا می‌شود، بلکه همانگونه که اکنون دو گنبد بر روی هم سوار هستند، گنبد جدید نیز روی آنها سوار می‌شود تا ارتفاع آن افزایش یابد.
ستاد بازسازی عتبات عالیات در حال اجرای پروژه فنی و مهندسی است که با اتمام آن، گنبد مطلای جدیدی با ارتفاع ۲۱ متر روی حرم مطهر امام حسین (ع) نصب خواهد شد.
یکی از مواردی که زائران حرم مطهر حسینی را در سال‌های اخیر آزرده خاطر کرده است نبود دید مناسب به گنبد حرم مطهر است.چند سالی است که به‌دلیل ساخت و سازهای توسعه‌ای اطراف حرم، دید زائران به گنبد مطهر کاهش یافته است به‌گونه‌ای که از فاصله ۵۰متری حرم امکان مشاهده آن وجود ندارد.
محسنی//منتشر نشود
با توجه به اینکه بسیاری از زائران با مشاهده گنبد از مسافت دور، ارتباط قلبی با ذات مقدس ائمه اطهار برقرار می‌کنند، نقش این سازه علاوه بر شاخص‌های معماری، از نظر معنوی نیز بسیار حائز اهمیت است.به‌ویژه در ایامی مانند اربعین حسینی که به دلیل ازدحام جمعیت و فراهم نبودن امکان تشرف به داخل حرم، بسیاری از زائران تنها با مشاهده گنبد مطهر از دور اقدام به خواندن زیارت نامه می‌کنند.از این رو طرح ترفیع گنبد مطهر امام حسین (ع) در دستور کار ستاد بازسازی عتبات عالیات قرار گرفته است.
این در حالی است که گنبد کنونی حرم مطهر دومین گنبد بنا شده می‌باشد و گنبد اول که در میان عموم به قبه حسینی مشهور است، زیر آن محفوظ مانده است.
گنبد کنونی حرم از نظر تاریخی و فرهنگی، یک میراث ارزشمند هنر ایرانی و اسلامی مربوط به عصر صفویه محسوب می‌شود از این رو طرح ترفیع گنبد به‌گونه‌ای تعریف شده که سازه قدیمی تخریب نشده و گنبد جدید روی آن نصب خواهد شد.به این ترتیب حرم سیدالشهدا(ع)، تنها حرم اعتاب مقدسه است که همزمان دارای ۳ گنبد خواهد بود.
محسنی//منتشر نشود
*ویژگی‌های فنی گنبد جدید
ارتفاع گنبد در دست ساخت امام حسین (ع)، ۲۱ و نیم متر و قطر آن حدود ۱۷ متر است.به این ترتیب ارتفاع سومین گنبد نسبت به گنبد کنونی، حدود هفت متر و قطر آن نیز یک ونیم برابر بیشتر خواهد بود.
اسکلت اصلی گنبد جدید حرم امام حسین(ع) که مردم استان کرمان متولی اصلی ساخت آن هستند، فلزی است. این سازه براساس آخرین فناوری‌های مهندسی طراحی شده است تا عملیات مونتاژ و نصب آن با سهولت و در زمان کمتری امکان پذیر باشد.
در طراحی فنی و مهندسی این گنبد تدابیری اندیشیده شده است که در آینده، بازهم امکان افزایش ارتفاع آن وجود خواهد داشت. این سازه پیچیده دارای ۹۶ قطعه به صورت پیچ و مهره و ۲هزار و ۱۶۰ مفصل با قابلیت مونتاژ و دمونتاژ است به همین دلیل زمان نصب آن بسیار کوتاه خواهد بود.
پس از اتمام طرح تقلیل ستون‌ها، گنبد جدید از کرمان به کربلا منتقل و مونتاژ و نصب خواهد شد.
انتهای پیام/
۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=141572

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x