به گزارش گروه بین الملل «کمال مهر»؛، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت، هر جمعه صدها نفر از جوانان کوزوو در مسجدی که تنها چند یارد با تندیس بیل کلینتون فاصله دارد برای عبادت جمع میشوند.
این مسجد یکی از چندین مسجدی است که توسط دولت عربستان سعودی و به منظور ترویج ایدئولوژی وهابیسم ساخته شده است.
نیویورک تایمز با اشاره به گذشت ۱۷ سال از زمان مداخله نظامی آمریکا در صربستان و پاپس کشیدن این کشور از این منطقه نوشت؛ پولهای عربستان و افزایش نفوذ این کشور، کوزوو را به یک جامعه حاصلخیز برای رشد اسلام گرایی افراطی و یک خط لوله برای پمپاژ تکفیریها به مناطق دیگر تبدیل کرده است.
این گزارش با اشاره به اینکه کوزوو دروازه ورود اسلام گرایی افراطی به اروپا است نوشت: جمهوری خودمختار کوزوو اکنون خود را مانند بقیه اروپا در خطر اسلام گرایان افراطی میبیند. طی ۲ سال گذشته پلیس ۳۱۴ کوزوویی، از جمله ۲ بمبگذار انتحاری، ۴۴ زن و ۲۸ کودک، را شناسایی کرده است که برای پیوستن به داعش به خارج رفتهاند. این میزان بیشترین تعداد در میان همه کشورهای اروپایی محسوب میشود.
محققان در کوزوو میگویند که یک انجمن مخفی مذهبی که توسط عربستان سعودی و بعضی دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس حمایت مالی میشود این افراد را افراطی کرده و سپس به خدمت در میآورند.
«فاتوس ماکولی» رئیس پلیس ضدتروریسم جمهوری کوزوو میگوید؛ آنها اسلام سیاسی را ترویج میکنند. آنها پول زیادی هزینه کرده تا برنامههای خود را عمدتا از طریق جوانان و افراد داوطلب ارتقا و گسترش دهند. آنها ادبیات وهابیت را وارد کوزوو کردهاند.
این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود؛ پلیس بعد از ۲ سال تحقیق ۶۷ نفر را متهم، ۱۴ امام جماعت را بازداشت و ۱۹ سازمان اسلامی را به جرم مقابله با قانون اساسی، نفرت پراکنی و سربازگیری تعطیل کرد.
براساس این گزارش، بعد از پایان جنگ بالکان و برقراری آرامش نسبی در صربستان و کوزوو، عربستان سعودی با میلیونها یورو وارد کوزوو شد تا به مردم فقیر و جنگ زده این کشور کمک کند. اما جاییکه غربیها آن را یک جامعه جدید برای توسعه دموکراسی میپنداشتند عربستان سعودی آن را زمینه مساعدی برای گسترش وهابیت میدید.
کوزوو در حال حاضر بیش از ۸۰۰ مسجد دارد که ۲۴۰ تا از این مساجد بعد از جنگ ساخته شده و بر اساس گزارشها عمدتا برای ترویج وهابیسم ساخته شدهاند.
پیش از این نیز اسناد فاش شده ویکی لیکس در سال ۲۰۱۵ نشان میداد که سعودیها یک سیستم سرمایه گذاری برای مساجد در مناطق مختلف از جمله در آسیا، آفریقا و اروپا ایجاد کردهاند. به عنوان مثال تنها در دهلی نو بیش از ۱۴۰ نفر واعظ مسلمان لیست شدهاند که از کنسولگری عربستان دستمزد دریافت میکنند.
انتهای پیام/م