شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران در روزهای پایانی خرداد ۹۲ با ارسال احضاریهای برای محمود احمدینژاد رییسجمهور وقت ایران وی را برای پاسخگویی به اتهامات مطرح شده علیه وی در روز ۵ آذر ماه به دادگاه فراخوانده بود.
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات محمود احمدینژاد در پنجم آذر ماه در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران تشکیل شد، اما وی به دلایل نامعلوم از حضور در دادگاه امتناع کرد. این در حالیست که سیامک مدیرخراسانی قاضی رسیدگیکننده به پرونده محمود احمدینژاد بیان کرده بود که به دلیل اینکه پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد، حضور متهم در دادگاه الزامی است.
قاضی محسن افتخاری سرپرست دادگاههای کیفری استان تهران در اولین جلسه دادگاه با برگزاری نشست خبری این چنین توضیح داد که جلسه رسیدگی به اتهامات محمود احمدینژاد در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران بدون حضور وی برگزار شد و در این جلسه هیات قضایی اظهارات شکات را استماع کرد.
وی تاکید کرد: اطلاعرسانی در مورد تصمیم هیات قضایی برای این پرونده از طریق سخنگوی قوه قضاییه انجام میشود.
پس از آن حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در نشست خبری درباره اینکه آیا عدم حضور احمدی نژاد در دادگاه باعث میشود که وی بازداشت شود؟ گفت: در رابطه با این پرونده باید بگویم در برخی رسانهها گفته شده که چرا به این پرونده اینقدر سریع رسیدگی کردید، اما روند رسیدگی به این پرونده سریع نبوده است؛ زیرا با توجه به شکایت مجلس و شاکیان خصوصی این زمان رسیدگی سریع نبوده است.
وی با بیان این که در قانون آیین دادرسی رسیدگی به اتهامات مقامات مسئول از نحوه رسیدگی به دیگر افراد متفاوت است، ادامه داد: پروندهای برای رسیدگی به دادگاه میرود، پروندهای به دیوان عالی، پرونده دیگری به دادسرا یا به دادگستری میرود.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: همچنین در قانون آیین دادرسی کیفری پیشبینی شده است که اگر فردی به دادگاه احضار شد و حضور نیافت در این راستا دادگاه میتواند چه اقداماتی انجام دهد. در اینجا باید گفت که اگر فرد احضار شده به دادگاه نیامد و قاضی مطلع بود که دلیل عدم حضورش موجه است، در اینجا یک تکلیف دارد و در موارد دیگر ممکن است متهم در دادگاه حاضر نشود و اعلام نکند که به چه دلیل حضور نیافته و در اینجا قاضی با علم خود میگوید عدم حضورش غیرموجه بوده و در اینجا تکلیف دیگری دارد.
وی افزود: در حال حاضر در مورد پرونده آقای احمدینژاد خودشان در دادگاه حاضر نشدند و وکیل وی به دادگاه مراجعه نکرده است؛ لذا قاضی نمیداند عذرش موجه است یا خیر؛ بنابراین وی را دوباره در تاریخ ۱۶ دی ماه به دادگاه احضار کرده است.
محسنیاژهای تصریح کرد: در قانون آیین دادرسی کیفری پیشبینی شده مواردی که دادگاه تشخیص دهد که متهم نیامده است و لایحه هم داده نشده است دادگاه میتواند غیابی محاکمه کند و حکم دهد.
پیگیریهای خبرنگار ایسنا برای دریافت آخرین اخبار پیرامون این پرونده از مقامات قضایی بیپاسخ ماند و قاضی رسیدگی کننده به این پرونده نیز از هرگونه اظهارنظر در این زمینه خودداری کرد.
از آنجا که دوشنبه – ۱۶ دی ماه – احمدینژاد برای بار دوم به دادگاه احضار میشود باید منتظر ماند که آیا وی در دادگاه حضور مییابد یا خیر؟