اگر با نگاهی موشکافانه در تصاویری که رسانههای غربی از آنها به عنوان نماد تروریستهای داعش در گزارشات خود استفاده میکنند بنگریم، متوجه میشویم که تروریستها در اغلب این تصاویر چهرههایی شرقی دارند؛ رنگ پوستهای تیره و موها و ریش بلند مشکی!
در این گزارشکمال مهر به نقل از خبرگزاری آلمانی بیلد، لیستی از مشهورترین تروریستهای داعش به همراه تصاویرشان، قبل و بعد از پیوستن به گروهکهای تروریستی ارائه میدهیم که این بار نه از عراق و سوریه و پاکستان، بلکه از قلب شهرهای اروپایی به این جنایتکاران پیوستهاند.
حدود یک سوم از ۱۷۰۰۰ مبارز مسلح داعش، تابعیت خارجی دارند.
پروفسور “پتر نویمان” کارشناس تروریسم در کینگزکالج شهر لندن در همین خصوص به خبرنگار بیلد گفت: تروریستها قادرند به وحشیانهترین کارها دست بزنند و انگیزههای ایدئولوژیک آنان را به این قبیل اقدامات وامیدارد. حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ آلمانی، ۴۰۰ انگلیسی، ۶۰۰ فرانسوی، ۵۰۰ بلژیکی و بقیه به طور پراکنده از سایر کشورهای اروپایی در داعش فعالیت دارند.
شاید باورش سخت باشد ولی ۱۰۰ چینی، ۲۰۰ استرالیایی و حدود ۵۰ اندونزیایی نیز عضو داعش هستند.
پروفسور نویمان معتقد است شبهنظامیان خارجی به مراتب خطرناکترند. تروریستهای غربی، به این دلیل که در سنین بزرگسالی داوطلبانه به ایدئولوژی داعش میگرایند، از انگیزۀ بالایی برخوردارند و قادر به انجام وحشیانهترین ترورها هستند.
*** افراطیونی که زندگی به سبک غربی را رها کرده و برای کشتن انسانها به سوریه یا عراق گسیل میشوند، چه کسانی هستند؟
“من ماهها با این سؤال درگیر بودم تا اینکه خدا همان جوابی را که بدان نیاز داشتم، به من داد. خدایا، تو مرا به نزد اینها آوردی! (به داعش)”
این جمله را “دان مورگان” (Don Morgan) 44 ساله، یک آمریکاییتبار عضو داعش در مصاحبه با خبرگزاری آمریکایی NBC و در پاسخ به سؤالی مبنی بر انگیزهاش برای پیوستن به تروریستها گفت و ادامه داد:
“من خودم را افراطی نمیدانم، من فقط یک انسان عملگرا هستم!”
سیر شستشوی مغزی دان مورگان؛ از مربی باشگاه بدنسازی در آمریکا تا تروریست داعش در عراق
*** آلمان
• دسو داگ (Deso Dogg)
دسو داگ ۳۸ ساله خواننده موزیک رپ گانگستر در ویدئوهای متعددی همگان را به مبارزه علیه “دشمنان اسلام” (!) فرامیخواند و امروز در زمره تروریستهای داعش است.
وی از سال ۲۰۰۴ در زمینه موزیک رپ مشغول به فعالیت بود و یک بار به جرم حمل موادمخدر بازداشت شد. شش سال بعد یک تحول اساسی در زندگیاش ایجاد کرد و با نام مستعار “ابومالک” به سخنرانیهای شدیداللحن و خشونتطلبانه پرداخت. وی با انتشار این سخنرانیها در اینترنت، نهادهای امنیتی آلمان را متوجه خود ساخت.
“دسو داگ” در ژوئیه ۲۰۱۲ توانست به مصر سفر کند. اوج همبستگی داگ به داعش در ویدئویی که آوریل ۲۰۱۴ منتشر شد بروز یافت؛ وی برای نخستین بار “ابوبکر البغدادی” را خلیفه داعش معرفی و خود، به عنوان اولین نفر با وی سوگند بیعت و وفاداری یاد کرد.
شبکه العربیه اواخر آوریل اعلام کرد دسو داگ طی دو عملیات انتحاری توسط یک گروهک تروریستی دیگر در استان دیرالزور سوریه کشته شده است. داعش این خبر را تکذیب کرد و البته اوایل اوت، ویدئوی دیگری منتشر شد که وی را به همراه یک آلمانیِ دیگر در حال رانندگی نشان میداد که به گفته خودشان، در حال عزیمت به حمص برای سر بریدن بودند.
• سارا او. (Sarah O.)
سارا او. دانشآموز ۱۶ ساله آلمانی که به گفته همکلاسیهایش دختری محبوب، درسخوان و با اعتماد به نفس بود اکتبر ۲۰۱۳ بدون اینکه والدین، همکلاسیها یا معلمانش در مدرسه هومبولت متوجه شوند، راهی استانبول و از آنجا عازم سوریه شد.
سارا در سال ۲۰۰۹ قبل از پیوستن به داعش
سارا پس از فرار از آلمان، فقط از طریق شبکههای اجتماعی با دیگران ارتباط برقرار میکرد و روزمره خود را برای دوستانش اینطور توصیف میکرد: خوابیدن، خوردن، کشتن، یادگرفتن و گوش دادن به سخنرانیها.
پس از چند هفته سارا به همراه یک تروریست داعشی از اهالی کلن آلمان، با پدرش تماس تلفنی برقرار کرد تا به آنها اجازه ازدواج بدهد. پدر سارا مخالفت کرد، با این وجود سارا ۴ ژانویه ۲۰۱۴ در فیسبوکش نوشت که با این فرد اهل کلن ازدواج کرده است.
• فیلیپ ب. ( Philip B.)
فیلیپ ب. ۲۷ ساله از اهالی ایالت وستفالن که به عنوان پیک پیتزایی مشغول به کار بود، در سال ۲۰۰۹ به اسلام تکفیریها گروید و ۲۰۱۳ با هدف پیوستن به داعش به همراه گروهی از تکفیریهای آلمان به سوریه سفر کرد.
فیلیپ طی یک عملیات انتحاری در ماه اوت، خودش و ۲۰ کُرد را در نزدیکی موصل عراق منفجر کرد.
• مجدی ی. (Majdi J.)
مجدی ۲۴ ساله آرایشگر دورگه آلمانی-تونسی ساکن فرانکفورت و دارای سبک زندگی غربی بود. بیلد مینویسد او دائماً به پارتیهای مختلط میرفت و مشروبات الکلی مینوشید.
مجدی پس از فارغالتحصیلی، دیپلم آرایشگری گرفت و یک سالن در اوفنباخ اجاره کرد. اولین ارتباط وی با سلفیون فرانکفورت در همین سالن آرایشگری شکل گرفت. وقتی مجدی به شهر خودش برگشت دیگر کسی او را نمیشناخت چون همواره یک لباس سفید بلند به تن داشت و ریش میگذاشت. وقتی از او پرسیدند که چرا آرایشگری را کنار گذاشت، مدعی شد: “امور دنیوی دیگر برای من جذابیتی ندارند.”
• مارکو کا. (Marko K.)
مارکو کارگزار کلیسای کاتولیک ساکن ایالت وستفالن آلمان با تنها ۱۷ سال سن به سلفیون رادیکال گروید، عقاید خود را از طریق سایت یوتیوب منتشر کرد و نهایتاً تصمیم گرفت برای پیوستن به داعش در مبارزه با “بشار اسد” عازم سوریه شود.
مارکو در ویدئوهایی که از سوریه ارسال میکرد به زبان آلمانی سخن میگفت. مارکو در ابتدای سال ۲۰۱۴ در سوریه کشته شد.
*** اتریش
• فیراس هویدی (Firas Houidi)
یکی از ۱۳۰ اتریشی تروریست در میان داعشیها فیراس هودی ۱۹ ساله از اهالی فلوریسدورف وین است که از سال گذشته برای داعش در سوریه میجنگد و مطالبی را در صفحه فیسبوکش میگذارد.
به نوشته روزنامه صبح اتریش، فیراس در شهر وین آموزههای افراطی را فراگرفت و در جواب این سؤال که چه چیز باعث شد در این جنگ شرکت کند گفت: شبکۀ “دولت اسلامی”(داعش) بسیار گسترده است؛ از آلاسکا تا اقیانوس. تو نمیفهمی که ما در وین چه تشکیلاتی داریم.
*** فرانسه
• مهدی نموش (Mehdi Nemmouche)
نموش جوان فرانسوی ۲۹ ساله با ریشههای الجزایری، نخستین تروریست داعشی بود که وقتی از سوریه به اروپا بازگشت، عملیات تروریستی فجیعی در وطن خود یعنی فرانسه پیاده کرد: ۲۴ مه امسال بود که او با یک کلاشینکف در مقابل موزه یهودیان شهر بروکسل به چهار نفر شلیک کرد.
وی پیش از این مدت هفت سال به جرم دزدی و رانندگی بدون گواهینامه در بازداشت به سر میبرد که در همانجا به شبکههای ترور وصل شد و بلافاصله بعد از آزاد شدن از زندان در سال ۲۰۱۲ جهت آموزش دیدن، به سوریه سفر کرد.
• شکیر معروفی (Chaquir Maaroufi)
شکیر ۳۰ ساله معروف به “ابوشاهد” تا زمان مرگش در مه ۲۰۱۴ بانفوذترین تروریست اروپاییِ داعش در رسانهها به شمار میرفت.
وی که ابتدا ساکن روستای کوهستانی پیرنه فرانسه بود، بعد از پیوستن به داعش طبق سنت معمول این گروه، پاسپورت فرانسوی خود را به آتش کشید و فیلم آن را در صفحات فیسبوک و توییترش گذاشت.
وی به آن دسته از شهروندان اروپایی که مایلند به داعش بپیوندند ولی معمولاً به زبان عربی مسلط نیستند مژده داد که واحدهای ویژهای با پنج یا شش عضو برای فرانسویها و بلژیکیها در داعش تدارک دیده شده و منتظر آنهاست.
*** بلژیک
• یونس عبعود (Younes Abaaoud)
جوانترین عضو اروپایی داعش، نوجوان اهل بروکسل است که والدینش با ریشههای مراکشی بیش از ۴۰ سال در بلژیک هستند. او در آخرین عکس توییتریاش تنها با ۱۴ سال یک کلاشینکف به دست دارد.
*** سوئد
• طاها شید (Taha Shade)
طاها ۲۷ ساله متولد شهر صنعتی ترولهتان سوئد در مه ۲۰۱۳ چنانچه خودش میگفت، وطن خود را برای کمک به خلیفه البغدادی ترک کرد. نهادهای مالیاتی سوئد درآمد سالیانه وی پیش از عزیمت به سوریه را بیش از ۳۲۰۰۰ یورو اعلام کردهاند.
طاها پنج ماه قبل از انجام عملیات انتحاریاش در ژانویه ۲۰۱۴ با “ام هاریتا”ی ۲۰ ساله تروریست داعشی اهل کانادا ازدواج کرده بود.
*** انگلیس
• عبدالماجد عبدالباری (Abdel-Majed Abdel Bary)
عبالماجد ۲۳ ساله مظنون به قتل “جیمز فولی” خبرنگار آمریکایی، قبلاً خواننده رپ اهل انگلیس بود که بعدها به گروهک موسوم به “جنگندگان جوان انگلیسی داعش” (Beatles) پیوست. وی در سن دو سالگی به همراه والدین و پنج خواهرش از مصر به انگلیس مهاجرت کرد و این خانواده در نزدیکی لندن از وضعیت اقتصادی عالی برخوردار بودند.
شهرت وی بیش از همه به خاطر به خدمت گرفتن جوانان در داعش است.
• اقسی محمود (Aqsa Mahmood)
اقسی ۲۹ ساله معروف به آنچه “جهادگر نکاح” نامیده میشود، که در لندن از سوی اکانتهای توییتریِ دیگر زنان داعش تشویق میشد، روز به روز در سلفیگری افراطیتر شد تا اینکه نوامبر ۲۰۱۳ به سوریه سفر کرد.
یکی از والدین اقسی در بیخبری و گیجی کامل به یک خبرگزاری انگلیسی گفته بود: متأسفانه اقسی در محیط پیرامون خود حل شد،
• محمد حمید الرحمن (Muhammad Hamidur Rahman)
محمد ۲۵ ساله در انگلیس فروشنده بود و بعدها جزو گروهی شد که تابستان ۲۰۱۳ از شهر پورتسموث انگلیس به سوریه عزیمت کرد.
اتوبوس این گروه برای از بین بردن هرگونه ردّپایی اول راهی ترکیه شد و سپس مسیر خود را به سمت مرزهای سوریه کج کرد. محمد از آن روز به بعد فقط از طریق شبکههای اجتماعی با پدرش ارتباط برقرار میکند. پدرش معتقد است که محمد آرزو داشت در میان داعشیها کشته شود. او اوایل اوت امسال در درگیریهای زمینی سوریه کشته شد.
*** ایالات متحده آمریکا
• دوگلاس آرتور مککین (Douglas McArthur McCain)
دوگلاس ۳۳ ساله از اهالی ایالت مینهسوتای آمریکا در درگیریهای اوت ۲۰۱۴ با گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه کشته شد. یکی از همکاران سابق وی، او را از هر لحاظ یک جوان آمریکایی میداند. او طرفدار تیم بسکتبال شیکاگو بود و دیپلم خود را در سال ۱۹۹۹ اخذ کرد. دوگلاس بارها به جرم اخلال در نظم عمومی و خرید و فروش موادمخدر با پلیس درگیر شد.
او در سال ۲۰۰۳ به تکیفیریگری متمایل شد و عقاید افراطیاش را در فیسبوک اعلام نمود. دوگلاس پس از سفر به سوئد و کانادا عکسی از خودش منتشر کرد که پرچم سیاه داعش را به دور خودش پیچیده بود.
این جوان آمریکایی اوایل امسال خبر عزیمتش به ترکیه را توییت کرد و نوشت: در گروههای سلفی مسلح در ترکیه، بسیاری از رفقای سابقم که با من در فستفود رستوران بورگرکینگ کار میکردند را دیدم. من اکنون در میان برادرانم هستم. برای داعش دعا کنید!!!
*** کانادا
• آندره پاولین (Andre Poulin)
آندره ۲۴ ساله اهل کانادا که بعدها نام خود را به “ابومسلم” تغییر داد، اندکی پیش از مرگش طی ویدئویی جهانبینی خود را خطاب به جوانان غربی تشریح کرد و از رفاه و آسایشی که در کانادا داشت با آنها سخن گفت:
“من یک نوجوان کاملاً عادی بودم که در کانادا بزرگ شده. قبل از این که به سوریه بیایم، عاشق ماهیگیری و هاکی روی یخ بودم. من افراطی نیستم!”
بیلد مینویسد: البته اداره امنیت کانادا نظر دیگری دارد و اسناد موجود نشان میدهد آندره در خلال ارتباطاتش نحوۀ ساخت بمبهای گوناگون را یاد گرفت و سرانجام در یکی از جنگهای تروریستی در سوریه کشته شد.
*********************************
این تنها بخشی از گزارش بیلد بود که خود نیز تنها گوشهای از نقش غربیها در شاکله تروریستها را بازتاب میدهد. معرفی همۀ تروریستهای اروپایی-آمریکایی که طی سالیان اخیر به تروریستهای تکفیری داعش پیوستهاند، نیاز به اطلاعات جامع و دقیقی دارد و شاید در هیچ جای دیگری به جز سرویسهای جاسوسی پیشرفتهای که سازماندهندگان تسلیحاتی و تأمینکننده نیروهای انسانی این گروهکها هستند، یافت نشود.
در گزارش حاضر نیز ملاحظه میشود علیرغم اینکه تروریستهای اروپایی-آمریکایی داعش، همگی روزی از شهروندان عادی این کشورها بودهاند، اما حالا که علناً نام جعلی آنها جزو تروریستهاست، هیچ تصویری از گذشته آنان در شبکههای اطلاعرسانی و رسانهها موجود نیست و این امر به نوعی فرار غربیها از واقعیت سهیم بودنشان در بدنه تروریستی منطقه است.
گزارش از طاهری
انتهای پیام/