محققان بافت تومور را قبل و بعد از عمل مقایسه کردند و متوجه بروز تغییراتی در بیان برخی ژن هایی که موجب ترغیب رشد سلول های سرطان سینه می شوند در زنانی شدند که مکمل سویا مصرف می کردند.
این تغییرات در زنانی دیده شد که روزی ۵۱.۶ گرم سویا (برابر با روزی چهار فنجان شیر سویا) مصرف می کردند. این یافته ها باعث شد محققان نتیجه بگیرند که پروتیین سویا می تواند نهایتا موجب تسریع رشد این بیماری شود.
نتایج این مطالعه موجب بروز نگرانی هایی مبنی بر این شد که سویا می تواند اثر تحریک کننده در ابتلا به سرطان پستان در زنان مبتلا به این بیماری شود. این در حالی است که پیش از این مطالعات نشان داده بودند که مصرف سویا که حاوی بیش از ۱۰ گرم ایزوفلوان باشد در بیمارانی که قبلا مبتلا به سرطان سینه بودند، از عود مجدد بیماری جلوگیری می کند.