کمال مهر– طی ماههای اخیر شاهد رونمایی و تولید انبوه موشک صیاد۲ به عنوان یکی از جدیدترین سامانههای موشکی پدافند هوایی بودیم؛ موشکی با سوخت جامد و برخورداری از «سامانه هدایت ترکیبی» و «امکان ردیابی خودکار و مستقل» که با مدل پاتریوت آمریکایی قابل مقایسه است.
خط تولید موشک صیاد۲
صرف نظر از برخی شباهتهای ابعادی و عملکردی موشک صیاد-۲ و پاتریوت و اینکه مأموریت هر دو سامانه در وهله اول دفاع از تأسیسات ثابت و راهبردی است، پرتابگر دو سامانه نیز شباهت بسیار زیادی به هم دارند.
لانچرهای ۴ فروندی موشک صیاد۲
این پرتابگر شامل ۴ محفظه مکعب مستطیلی است که به صورت ۲*۲ روی کامیون قرار گرفته است.
با بکارگیری موشک صیاد۲ در سامانه موشکی برد بلند پدافند هوایی S200، این سامانه از توان مقابله با اهداف ارتفاع پست، هواپیماهای بدون سرنشین، موشک های کروز و بالگرد نیز (بدون اینکه بخواهد از موشک های اصلی خود استفاده کند) برخوردار شد که این تلفیق در قالب پروژه «تلاش» شکل گرفت.
سامانه آماده به شلیک موشک صیاد ۲
از طرف دیگر با طراحی، ساخت و تست موشک جدید صیاد۳ که بنا بر اطلاعات قبلی می تواند علیه اهداف با ارتفاع بالا و برد بلند استفاده شود، سیستم پدافند هوایی کشور در حوزه تهدیدات ارتفاع بالا نیز غنی تر شده و در کل، چرخه پدافندی را در ۳ رده ارتفاع پست، متوسط و بالا کامل میکند.
این موشک که به نظر می رشد بُردی در حدود ۲۰۰ کیلومتر داشته باشد، در قالب پروژه «تلاش۳» در روز ۳۱ شهریور ماه (آغاز هفته دفاع مقدس) رونمایی خواهد شد.
موشک صیاد ۳
صیاد۳ در روزهای اخیر، با موفقیت تست شده است.
امیر فرزاد اسماعیلی نیز روز گذشته از اولین تست موشک سامانه باور ۳۷۳ خبر داد که به این ترتیب و با توجه به نمایش سامانه راداری باور، باید منتظر عملیاتی شدن این سامانه پدافندی برد بلند در آینده نزدیک باشیم؛ اتفاقی که پدافند هوایی کشور را در هر ۳ حوزه ارتفاع پست، متوسط و بالا، آماده مقابله با هرگونه تهدیدی خواهد کرد.
انتهای پیام/