بنابراین گزارش؛ محمدرضا جعفری جلوه رئیس بنیاد سینمایی فارابی در ابتدای این مراسم گفت: امروز فرصتی دوباره است تا از یک تلاش ستودنی در سینمای انقلاب و مقاومت تقدیر کنیم.
فیلم “چ” به روایت ابراهیم حاتمی کیا از ۴۸ ساعت حیرتانگیز از جنگ و صلح، پایمردی، آزادی از چالشهای فراروی انقلاب و صبر تمام نمای ایران و اسلام و چمران است، این محفل به بهانهی توفیق دیگری در عرصهی اکران و پخش فیلم سینمایی “چ” است.
وی افزود: “چ” فیلمی است که در دوران مدیران پیشین به ویژه میرعلایی و نجاریان برای تولید آن تلاش شد و در این دوره نیز در تولید عرضه و نمایش آن با تمام توان و حداکثر قوه برای ارائهی این اثر خوب تلاش گردید و باید به طور ویژه از تلاشهای پژمان لشکریپور که مدیریت این پروژه را در تولید بر عهده داشتند و در اکران و پخش به نحو شایستهای تلاش کردند تشکر کنیم.
وی ادامه داد: این مراسم نه فقط برای رونمایی بلکه برای پاسداشت از سازندگان این فیلم نیز است، زیرا نسخهی ویدئویی این فیلم به نحو خاص و ویژهای برنامه ریزی و تدارک دیده شده و علاوه بر این لوح فشردهی “چ” قریب به نود دقیقه مستند پشت صحنه را به تصویر کشیده و حاوی نکات خوب و قابل بهرهبرداری برای عموم جامعه است.
وی خاطر نشان کرد: از همین طریق از همهی دوستان سازنده و کسانی که برای ارائهی این اثر تلاش کرده اند تشکر می کنم.
در ادامهی این مراسم پژمان لشکریپور گفت: در ابتدای کلام خوب است یادی کنیم از شهیدان رجایی و باهنر و یاد و نام آنها را گرامی بداریم.
وی افزود: “چ” با توجه به زمانی که برای تولید آن صرف شد مصداق خوبی از همکاری مدیران بود و به واقع در اینجا جای میرعلایی و نجاریان خالی است.
پژمان لشکریپور ادامه داد: “چ” هم اکنون در مراحل پایانی اکران سالنی و نمایشی خود قرار دارد.
وی ادامه داد: طی برآوردهای انجام شده از ۱۴ بهمن که اولین نمایش عمومی این فیلم صورت گرفت، تاکنون بیش از یک میلیون نفر از طریق پردهی سینما این فیلم دیدن کردند و این فیلم با موضوعیت به نام شهدا، و مطهر به نام حضرت امام است و خوشحالم چنین آمار بیسابقهای از تماشای این فیلم در کارنامهکاری ابراهیم حاتمی کیا ثبت شده است.
این فیلم بیشتر از “آژانس شیشهای “و از “کرخه تا راین” تماشاگر داشته و از همین طریق از کوششهای سرتیپی که زحمت و تلاش بسیاری کشیدهاند و همکاری بسیار موثری داشتهاند تشکر می کنم.
لشکری عنوان کرد: ۱۵ تا ۲۰ درصد از تماشاگران این فیلم خارج از سالنهای سینما این فیلم را دیدهاند، البته ما حتی در بسیاری از شهرها که سینما ندارند این فیلم را اکران کردهایم و مخاطبان بسیاری جذب آن شدهاند.
وی بیان کرد: ما حتی در مساجد و هیئتها حتی برای معتکفین در مراسم اعتکاف این فیلم را اکران داده ایم و بلیت فروشی نیز صورت گرفته و حتی در میبد با وجود نبود سینما در عید نوروز این فیلم اکران شد و حدود ۲۰۰۰ نفر از آن دیدن کردند.
جالب است که بگویم که ما در چهارمحال بختیاری در یک امامزاده نیز این فیلم را اکران کردهایم و بلیت فروختیم و این را نیز باید بگویم که ما بالغ بر ۱۶۰ اکران دانشگاهی داشتیم .
در ادامه حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی گفت: این برای من باعث خوشحالی است که دقیقا در ۴ شهریور که مصادف است با روز به روی کار آمدن من در چنین مراسمی حضور پیدا کردهام و این را به فال نیک میگیرم.
وی افزود: به یاد دارم که در روزهای جوانی گاهی افتخار حضور در میدانهای جنگ داشتم و با دوستانم بحث بر سر این بود که این شور و احساس را چگونه به فرزندانمان انتقال دهیم اما امسال هنگام تماشای فیلم “چ” به همراه فرزندانم متوجه شدم که حاتمیکیا هایی هستند که توانستند آن شور و احساس را به نسل بعد انتقال دهند و امروز بسیار خوشحال هستم که همه ی مردم ایران بر سر این سفره نشستهاند و این احساس را متوجه شدهاند.
ایوبی بیان کرد: معرفی شخصیتی مثل چمران کار بسیار دشواری است زیرا در عین معرفی این شخصیت به عنوان یک مبارز باید آن را شخصیتی آرام و به تمام انسانی نشان می دادیم که حاتمی کیا با تمام دل و وجود خود این کار سخت را انجام داد.
وی اظهار داشت: ما در کشوری هستیم که بعضی از مردم دسترسی به سینما ندارند و این میزان از تماشاگران فیلم “چ” رقم بسیار خوبی است برخلاف عقیدهی بسیاری از افراد که میگویند فیلمهای ارزشی مخاطبان چندانی ندارد، باید بگویم که اگر مردم ما مطمئن باشند که یک فیلم ارزشی است و باورهای خود را در پرده سینما ببینند به تماشای آن مشتاق میشوند و به این ترتیب سینمای ما نجات پیدا میکند.
وی خاطر نشان کرد: سخن گفتن از کسانی که عشقشان را به دفاع مقدس به خوبی نشان میدهند کار سختی است و من به این ترتیب از میرعلایی” و گروه سازندهی این فیلم تشکر میکنم.
در ادامه ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فیلم سینمایی “چ” اظهار داشت: من به این ترتیب از عزیزانی که ما را در این اثر یاری دادند تشکر میکنم ساخت این فیلم کار آسانی نبود ما حدود ۵ ونیم ماه در سرما و گرما و شب و روز کار کردیم این زحمات در آن دوران مانند کابوس بود اما الان ماحصل آن بسیار شیرین است.
حاتمی کیا بیان کرد: روزی که شروع به کار کردیم مدیرانی همچون میرعلایی برسر کار بودند که مردانه ما را در ساخت این فیلم کمک کردند این فیلم پروژهای که در دو دولت ساخته شد و هر دو هم بسیار دلسوزانه و مؤثر ما را یاری دادند.
من در دوران مدیریت میرعلایی و جلوه احساس قریبی نداشتم، من حدود هجده فیلم سینمایی ساختم و همیشه رویای من این بود که بعد از ساخت از آن جدا می شوم و به این ترتیب همیشه فیلمهایم را راهی میکردم و هیچ وقت راضی نمیشدم اما در فیلم سینمایی” چ “چنین اتفاقی نیفتاد و از ته دلم از مسیری که این فیلم پیمود راضی هستم، جا دارد از پژمان لشکری پور تشکر کنم زیرا اگر او نبود چنین اتفاقی نمیافتاد.
وی ادامه داد: جعفری جلوه نیز به من نیز بسیار اعتماد کرد و من به این ترتیب از او خواهش کردم و اصرار داشتم تا دم آخر با ما باشد و به همین ترتیب از او نیز تشکر میکنم.
حاتمی کیا بیان کرد: از جریان پخش این فیلم بسیار راضی هستم و تا کنون هیچ اتفاق بدی برای آن رخ نداده است، در شهرهای مختلف و کوچک فیلم را به نمایش گذاشتیم و این برای من بسیار مهم است.
این کارگردان بیان کرد: هنوز سینماهای ما به درجهی بالایی نرسیدهاند و متأسفانه امکانات لازم را برای صدا ندارند، برای مثال سینمای آزادی کیفیت لازم برای تصویر را نداشت و من گاهی اوقات برای تماشای این فیلم به سینما نمیرفتم زیرا میترسیدم که ببینم زحمات بچهها به هدر رفته باشد.
حاتمی کیا عنوان کرد: گاهی اوقات برخی از روی شیطنت میگویند که چرا چنین فیلمی با چنین هزینهای ساخته شد اما باید بگویم که چنین فیلمهایی برای ماندگاری ارزشهایمان باید ساخته شود.
وی خاطر نشان کرد: من بسیار خوشحالم که هزینههایی که برای تبلیغات این فیلم در نظر گرفته بودم بسیار پایین تر از آنچه مد نظر بود حاصل شد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم از عوامل و سازندگان این فیلم تقدیر شد .
شایان ذکر است؛ در این مراسم از لوح فشردهی فیلم سینمایی “چ” نیز رونمایی به عمل آمد.
انتهای پیام/