کمال مهر:دکتر مهرانه علوی متخصص داخلی و استخوان و مفاصل گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی روی میتواند منشأ دردهای آرتروزی باشد.
به همین جهت باید از مصرف زیاد غذاهای دریایی، مرغ، گوشت قرمز و حتی کاکائو خودداری کرد.
این متخصص با بیان اینکه میزان پروتئین ZTP3 در غشاء بیماران مبتلا به آرتروز به طور غیرطبیعی بالاست، اظهار داشت: پروتئین مذکور، وظیفه انتقال زینک (روی) به داخل سلولها را دارد و زمانی که میزان مصرف روی زیاد شود، موجب فعال شدن پروتئین دیگری به نام MTF1 میشود که خود موجب آسیب بافتهای غضروفی میشود.
وی تصریح کرد: کاهش موضعی زینک با جلوگیری از عملکرد پروتئینهای مذکور، در بافت غضروفها در درمان آرتروز موثر عمل میکند.
انتهای پیام/