تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
0

جشنواره فیلم فجر ربطی به انقلاب اسلامی ندارد/فیلم عمار ویترین گفتمان انقلاب اسلامی است

  • کد خبر : 41277
  • ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۲
جشنواره فیلم فجر ربطی به انقلاب اسلامی ندارد/فیلم عمار ویترین گفتمان انقلاب اسلامی است

تهیه کننده و مستند ساز کشور اظهار داشت: بطور قطع می توان گفت جشنواره فیلم فجر هیچ ربطی به انقلاب اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی ندارد ولی آنچه که برجسته است این است که فیلم عمار نقطه مقابل و ویترین گفتمان انقلاب اسلامی است.

به گزارش کمال مهر، به نقل از اهواز نوین،نادر طالب زاده کارگردان و دبیر جشنواره فیلم عمار طی نشست خبری با حضور رسانه های ارزشی استان خوزستان در خصوص جریان تولیدات رسانه ای بامحوریت گفتمان انقلاب اسلامی سخنانی بیان کرد که بخشی از آن را در اختیار مخاطبان قرار داده ایم:

* تفاوت  تولیدات رسانه ای حوزه گفتمان انقلاب اسلامی با حوزه های عمومی چیست؟

طالب زاده: امروز حقیقت فراتر از جهان اسلام رفته است و تفاوت تولیدات رسانه ای حوزه گفتمان انقلاب اسلامی  با دیگر حوزه ها این است که این فیلم ها با انتقال مفاهیم عالی و افقی که  آن افق جمهوری اسلامی است  در حال حرکت است و این بیانگر حرکتی خاص با محوریت انقلاب که معنایش حفظ انقلاب اسلامی است که به صورت خودجوش و خارج از فضای تولید فیلم و سازمان رشد کرده است.

مهمترین تفاوت آنها این است که محور اصلی این تولیدات محتواست و تولید کنندگان آنها کسانی هستند که دغدغه انقلاب اسلامی دارندو این موضوع دفاع از خاکریز انقلاب اسلامی است و این آثار تلاش دارند تا تمامی شئون مختلف محتوای فرهنگی مورد نیاز نظام اسلامی را در بر بگیرند.

از دیگر تفاوتهای  تولیدات رسانه گفتمان انقلاب با دیگر حوزه ها و حتی حوزه های فیلم های غربی این است که آنها جریانی  را با محوریت یأس ، فیلم‌هایی پر از القای بن‌بست‌  و فیلم‌هایی برای الکی خوش بودن‌، کار می‌کنند اما تولیدات رسانه ای حوزه انقلاب پیرامون جریان انقلاب اسلامی و امید است که حتی با ساده ترین فیلمنامه های موجود ،داشته های جامعه دینی ایران را بیان می‌کند .

آنچه در تولیدات  رسانه ای  حوزه گفتمان انقلاب اسلامی  از جمله عمار است در  آثار حوزه های عمومی و  جشنواره های دیگر از جمله فیلم فجر نیست ، جشنواره فیلم فجر یک ویترین برای کشور های  خارجی است که فیلم هایی را برای جشنواره های خود برگزیده و غالبا جنس فیلم های  آنها از جنس سکولار است.

طالب زاده در ادامه در مقایسه جشنواره فیلم فجر با فیلم عمار گفت: بطور قطع می توان گفت جشنواره فیلم فجر هیچ ربطی به انقلاب اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی ندارد ولی آنچه که برجسته است این است که فیلم عمار  نقطه مقابل و ویترین گفتمان انقلاب اسلامی است، دلیل  اینکه این آثار با استقبال خوبی مواجه شدند این بود که نه تنها به گفته برخی منتقدان بی محتوا نبوده بلکه داری افق و هدف خاص و منحصر بفردی بود که در کمتر آثارهای  حوزه های عمومی به چشم می آید.

لازم است بدانید که تولیدات رسانه ای امروز با محوریت انقلاب اسلامی در چند سال اخیر بسیار برجسته و محتوایی تر وارد عرصه دیگر تولیدات رسانه ای  شده همین فیلم های اخیری که اکران شده با محوریت انقلاب اسلامی بسیار بحث برانگیز بوده و این قابل تامل است.

 از نگاه رسانه ای دلیل موفقیت امروز این جریان رسانه ای با محوریت گفتمان انقلاب اسلامی در دوران امروز این است که این تولیدات با این محوریت  گفتمان انقلاب دارای حرف نو است و اصلا قابل مقایسه نیست  ، بسیار جذاب تر و پر مخاطب تر از فیلم هایی است که دیروز و حتی امروز با موضوعات عمومی و در حوزه های عمومی ساخته میشود .

 *اگر بخواهیم جریان رسانه ای جدید را که اخیرا جوانان انقلابی در راس آن قرار دارند را آسیب شناسی کنید چه نکاتی را مطرح می کنید؟

طالب زاده: از حیث آسیب شناسی برای جریان رسانه  ای جدید باتوجه به اینکه  این تولیدات رسانه ای بر مبنای گفتمان انقلاب است باید اینگونه بیان کرد برخی این تولیدات  را به عنوان رقیب برای خود در نظر گرفته اند و این آثار را به نحوی به حاشیه بردن دیگر آثار حوزه های دیگر می دانند و ازین حیث در حال تخریب و تضعیف این جریان آثار تولیدی هستند.

به طور مثال هجمه هایی که به جشنواره فیلم عمار وارد شده  از این دسته می باشد که عمار روز به روز در حال شکوفایی  است و آنچه که در محافل نقل می شود این است که عمار و گفتمان انقلاب اسلامی یک رقیب برای جشنواره هایی همچون فجر می باشد در صورتی که فجر دارد کار خودش را انجام  می دهد و عمار مسیر خودش را در مسیر رشد و تعالی می رود، کاملا مشخص است مسیر جریان رسانه ای جدید که جوانان در راس آن هستند ، مسیری جدید است  ولی آنچه که از نظر برخی تهدید است ، گفتمان انقلاب اسلامی است که جذاب  و دارای حرف نو  است.

ولی آسیب هایی که امروز به این رسانه های ارزشی وارد می شود از نقد ها و وارد کردن این جوانان فعال در حواشی است و نقدهایی مخرب که تنها فرصت را از جوانان می گیرند ولی این نقد ها یا از حیث حسادت  است ویا از حیث عدم آگاهی است که آن هم ناشی ازین است که جوانان متعهد و انقلابی حرکتی دارای محور  و محتوای ارزشی را آغاز کردند ، بدیهی است ، هر زمان که این جوانان با چنین انگیزه و تلاش در صحنه می آیند برخی هم در عرصه داخل و بین الملل نگران می شوند .

یکی از آسیب ها این است که بیان می شود که عمار نوپاست و آثار آماتوری دارد و اینگونه جلوه می دهند که جشنواره فیلم عمار جدی نیست و دارای آثار کم و بی ارزش است.

این همان موجی از تخریب و تضعیف روحیه جوانان تازه ورود پیدا کرده به این عرصه جهادی است، چون این جوانان به صورت یک حرکت خودجوش ، دارای محور ارزشی و متحد وارد عرصه ای شدند که خیلی ها عدم حضور این جوانان را بر حضور آنها ترجیح می دهند .

باید گفت آنها ازین حیث مورد هجمه های فراوان قرار گرفته اند که این آثار بی خودی و بی تجربه و بی محتوایی است اما باید بیان کرد آثاری که از جشنواره فیلم عمار بیرون می آید  نه تنها آماتور نیست بلکه خیلی از آثار  پربارتر و مفهومی تر از فیلم های فجر است ، دلیل اثبات براین  سخنان این است که یکی از آثار جشنواره فیلم عمار که روایت گر زندگی یک کشاورز است  در جشنواره های جهانی مستند نفر اول  شده وبه او جایزه ۴۵هزار یورو  اختصاص یافته است.

لازم است همه بدانند که فیلم عمار و رسانه های ارزشی ما هرساله که می گذرد بیشتر مورد هجمه ها قرار می گیرند و این کاملا بدیهی است ولی جوانان باید مواظب باشند که این هجمه ها تبدیل به آسیب بر پیکره حرکت خودجوش و فعالیت  متحد و دارای محور ارزشی آنها نشود و با اعتماد بنفس راه خود را ادامه دهند زیرا حتی رقبا  و کسانی که نقد می کنند نیز قبول دارند که عمار جشنواره مهم و  دارای آینده ای درخشان است .

توصیه من به جوانان این عرصه این است که فیلم‌سازان جوان ما در گام نخست واقعیت‌های مثبت اطراف خودشان را ببینند، تا بتوانند  با بیان ساده به تصویر بکشند و این همان رمز پیروزی رسانه های ارزشی و جوانان فیلم ساز انقلابی است.

*به نظر شما آثار رسانه ای تولید شده در جبهه خودی توانسته بخشی از مطالبات رهبری رادر حوزه های مختلف پیگیری کند؟

طالب زاده: مقام معظم رهبری این رسانه را با محوریت موضوعی گفتمان انقلاب اسلامی را یک رویکرد مثبت و سازنده در میان رسانه های موجود بیان کردند و همین نظر و نگاه مثبت ایشان به این حرکت خودجوش جوانان را مصمم تر از قبل وارد عرصه کرد .

به صراحت می توان گفت که ما در ایران منتظر بودیم دولت یا رسانه ملی یا دانشگاهها فعالیت رسانه ای انجام بدهند و بنحوی همه منتظر یک متولی رسمی دولتی  بودیم که گفتمان انقلاب اسلامی را بر عهده بگیرد و چون این انتظارها پاسخی نداشت فیلم های جشنواره عمار به صورت خودجوش ،عملی را که از دیگران انتظار می رفت را با کمترین و محدود ترین امکانات انجام داد.

درست است که این تولیدات جای تلاش بیشتر دارند ولی تاکنون تمام سعی خود را کرده چه بسا که ما تولیداتی در حوزه اقتصاد مقاومتی ،جنگ نرم و دفاع مقدس داشته و داریم و قطعا این نگاه مثبت ایشون برگرفته از تحقق هرچند ناچیز مطالبات ایشان است.

این آثار تولیدی جبهه خودی کمترین آثاری  که داشتند این بود که با ورود این فیلم های کوتاه و بلند در شهر ها و روستاها با اکران مردمی در جهت بصیرت افزایی و آشنایی بچه های بااستعداد و بصیر در شهر های کوچک با فرهنگ رسانه ،خود یک حرکت مثبت و ارزشی تلقی می شود.

انتهای پیام

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=41277

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x