تاریخ : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024
4

اقتصاد مقاومتی راه توفیق در مذاکرات هسته‌ای

  • کد خبر : 41058
  • ۰۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۹:۴۹
اقتصاد مقاومتی راه توفیق در مذاکرات هسته‌ای

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام خمینی (ره) نقش بی‌بدیلی برای تاریخ ایران داشته و مردم پای آرمان‌های انقلاب و امام راحل ایستاده‌اند، گفت: راه پیروزی بر مذاکرات هسته‌ای و نشان دادن توانایی‌های ایران اسلامی به دنیا، تحقق اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش حوزه پارلمان کمال مهر، علی لاریجانی امروز (پنجشنبه ۸ خرداد) با حضور در مراسم اختتامیه کنگره بین‌المللی بزرگداشت آیت‌الله شهید مصطفی موسوی خمینی پدر امام خمینی (ره) گفت: امام راحل یک عنصر بی‌بدیل برای تاریخ ایران بود که فکر بلندی برای آینده این کشور داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام خمینی (ره) موفق به ایجاد کشوری با پایه‌های مردم‌سالاری شد، ادامه داد: بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران هر نوع مظهر دیکتاتوری را نفی و با ایجاد قانون اساسی منسجم پس از شکل‌گیری انقلاب، اجازه قرار گرفتن تمام قدرت در یک حوزه و بخش را نداد.

لاریجانی تصریح کرد: راهی که امام راحل پیش‌روی مردم و کشور ایران گذاشت راه بی‌بدیلی بود که توانست کشور را از جو خفقان خارج کرده و مردم را محور تمامی تصمیم‌گیری‌ها از انتخابات نمایندگان مجلس گرفته تا شورای شهر و ریاست جمهوری قرار دهد.

وی با یادآوری تز مطرح شده از سوی امام خمینی (ره) که در دنیای کنونی همچنان بی‌بدیل است، گفت: امام تز نه شرقی و نه غربی را در دنیا مطرح کرد که این فکر توحیدی هنوز هم در دنیا امواج بی‌شماری را ایجاد کرده است.

لاریجانی با یادآوری فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحقق اقتصاد مقاومتی افزود: پیشرفت‌های کنونی کشور در زمینه‌های مختلف از جمله تکنولوژی نتیجه دوراندیشی و آینده‌نگری امام خمینی (ره) بود، چرا که رسیدن به قله‌های پیشرفتی که اکنون ایران اسلامی بر فراز آن ایستاده است، یک‌روزه امکانپذیر نیست.

وی ادامه داد: اینکه در حال حاضر ایران اسلامی صاحب فناوری هسته‌ای شده است، نتیجه حرکات امام راحل بود تا روی پای خود بایستیم.

رئیس نهاد قانونگذاری با تاکید بر اینکه ملت ایران از پیگیری راه امام خمینی (ره) خسته نخواهد شد، گفت: باور ملت ایران بر این است که ادامه راه امام نتایج بسیار درخشانی را پیش‌روی کشور می‌گذارد.

لاریجانی افزود: کشورهای غربی در مسئله تحریم فکر می‌کنند با فشارهای نظامی، اقتصادی و … می‌تواند ایران را از جایگاه اصلی خود دور کنند، این در حالی است که ملت ایران راه اصلی خود را با تأسی از ولایت فقیه پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی ایران را در تمامی زمینه‌ها از کشورهای دیگر مستغنی خواهد ساخت، تصریح کرد: راه پیروزی در مذاکرات هسته‌ای، تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی است تا حریف بداند که ملت ایران پای آرمان‌های انقلاب و امام خود ایستاده است.

وی با یادآوری سلطنت صفویه، قاجار و پهلوی در کشور گفت: هر چند در زمان سلطنت صفویه، قاجار و پهلوی ایران وضعیت خوبی نداشت، اما در دوره قاجار به علت اینکه پادشاهان این دوره از مشاوران و افراد نخبه در اداره کشور استفاده کرده و همچنین تقابلی با مردم نداشتند، وضعیت مردم بهتر بود، اما در دوره قاجار هر چند ضدیت با دین و اهل بیت (ع) به وضوح آشکار نبود، اما شاهان قاجار با استفاده نکردن از افراد دانشمند وضعیت خوبی را برای کشور رقم نزدند، که نمونه آن اقدام شاهان قاجار در استفاده نکردن از دانشمندان زمان، از بین بردن امیرکبیر بود که شرح کامل آن در تاریخ آمده است.

لاریجانی با یادآوری دوران سلطنت پهلوی در کشور گفت: در دوران روی کار آمدن سلطنت پهلوی رضاشاه با دروغ و نیرنگ و ظاهرفریبی مردم را فریب داد و بر تخت سلطنت نشست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر دوره قاجار برای ایران ثمری در بر داشته باشد می‌توان تنها به مشروطیت در آن اشاره کرد، افزود: به عبارتی می‌توان گفت دوره‌های پایانی سلطنت قاجار به دلیل پایه‌ریزی مجلس مشروطیت تا حدودی نسبت به پهلوی بهتر بود.

وی تصریح کرد: هر چند تشکیل مجلس مشروطیت نیز در دوره قاجار مدیون وجود روحانیون مبارز نجف و کشور بود.

لاریجانی گفت: دوره بعدی دوره روی کار آمدن سلطنت پهلوی با رضاشاه پهلوی بود که با دستاویزهای بسیار سردار سپه توانست مردم را با خدعه، گول زده و خود را به‌عنوان شاه مملکت معرفی کند.

رئیس مجلس درخصوص دروغ بزرگ رضاشاه درباره ایجاد جمهوریت در ایران گفت: مرحوم مدرس به درستی دروغگویی و ریاکاری رضاشاه را در مورد ایجاد جمهوریت و سایر دروغ‌پردازی‌هایش در نطق خود آشکار کرد.

لاریجانی با بیان اینکه در دوره پهلوی اختناق عجیبی در کشور وجود داشت به نوعی که به مردم هیچ توجهی نمی‌شد و حتی اموال آنها نیز به غارت می‌رفت، افزود: در دوره پهلوی شاهد دیکتاتوری بسیار زیادتر و بدتر از قاجار در کشور بودیم.

وی با بیان اینکه هر نوع بهبودی در وضعیت کشور در دوران پهلوی نتیجه فکر دینی علما و روحانیت بوده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه در زمان قاجار مقداری علاقه‌مندی به دین در کار بود اما متاسفانه رضاشاه علناً با دین مبارزه کرده و با تجدد عامرانه از غرب همچون برداشتن حجاب از سر زنان و گذاشتن کلاه بر سر مردان، دیکتاتوری محض را در کشور ایجاد کرد.

رئیس نهاد قانونگذاری با تاکید بر اینکه هر اختناقی، انفجاری ایجاد می‌کند، گفت: اگر متوجه باشید در زمان رضاشاه بعد از ورود متفقین به کشور و فشارهای وارده مردم در خطر افتادند، اما باز با این حال مردم از رفتن رضاشاه خوشحال بودند، چرا که رضاشاه کسی بود که علاوه بر تعرض به اموال مردم به دین آنها نیز توهین می‌کرد.

وی ادامه داد: به طور طبیعی مردم کشوری که مورد اشتغال در جنگ قرار می‌گیرند، تمام تلاش خود را برای دفاع از کشورشان می‌کنند، اما ما شاهد بودیم پس از ورود متنفقین به کشور و برداشتن رضاشاه مردم خوشحال شدند، چرا که رضاشاه با دین مردم درافتاده بود.

لاریجانی با یادآوری وابستگی شدید رژیم پهلوی به بیگانگان به ویژه انگلیس گفت: وابستگی پهلوی به غربی‌ها بسیار فاجعه بود، به طوری که انگلیسی‌ها به رضاشاه خط می‌دادند و در نهایت آقایی که خود را اعلی‌حضرت می‌نامید را همین انگلیسی‌ها بیرون کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشی از امام (ره) گفت: ایشان در بخشی از سخنان خود اشاره‌ای به ۵۰ سال عزای ایران با روی کار آمدن خاندان روسیاه پهلوی می‌کند.

وی ادامه داد: مشکل محمدرضاشاه پهلوی از مشکل پدرش نیز جدی‌تر بود. نفت در کشور ما با حرکت مصدق در مجلس ملی شد، اما سلطنت پهلوی نفت را که سرمایه کشور و مردم بود، با قیمت نازل در اختیار کشورهای دیگر قرار می‌داد،‌ در حالی که این سرمایه در کشور می‌توانست به تولید مولد منجر شود.

لاریجانی با یادآوری لقبی که به رضاشاه و محمدرضاشاه پهلوی داده می‌شد، گفت: به خاطر مخالفت کورکورانه سلطنت پهلوی با دین و کبر و غروری که داشتند، این سلطنت را تجدد آمرانه خواندند که تنها در پی تقلید از کشورهای غربی بدون در نظر گرفتن شرایط کشور بودند. از جمله آنها می‌توان به برداشتن حجاب زنان که پس از سفر شاه پهلوی به کشور ترکیه بود، اشاره کرد که شاه گمان می‌کرد برداشتن حجاب می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت کشور شود.

وی با بیان اینکه قدر و منزلت امام و حرکت بزرگ ایشان برای ما که در زمان حیات ایشان زندگی کرده‌ایم هنوز کاملا ملموس نیست، تصریح کرد: حرکت امام در کشورهای مختلف بیداری به وجود آورد. حتی در زمان جنگ وقتی خرمشهر آزاد شد دشمنان ما با دستپاچگی توطئه کردند تا رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کند. آن زمان حزب‌الله لبنان به این شکل وجود نداشت اما روحیه مقاومت، استقلال‌خواهی و اسلام‌خواهی در لبنان باعث مقاومت شد. همین حرکت موجب شد حزب‌الله به وجود بیاید و حالا به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شده که وقتی اسرائیل در جنگ ۳۳ روزه به آن حمله کرد از آن سیلی خورد. در واقع یک نیروی کوچک اسرائیل را شکست داد و این دستاورد انقلاب بود.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان شکست آمریکا در عراق و خروج مفتضحانه نیروهای آمریکایی از این کشور را نیز دیگر دستاورد انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: رئیس‌جمهور فعلی آمریکا گفته که ما برای مقابله با تروریسم خطای گذشته را نمی‌کنیم که کشورهای دیگر را بگیریم در حالیکه اگر ملت‌ها بیدار نبودند و به آنها سیلی نمی‌زدند اینها دوباره این خطا را تکرار می‌کردند. اکنون آنها نمی‌توانند دوباره چنین خطایی کنند و این هم نتیجه حرکت امام (ره) بود.

لاریجانی افزود: اینکه امام (ره) گفت روی پای خود بایستید و استقلال داشته باشید باعث شد جوانان ما خود را باور کنند و پیشرفتی در کشور ایجاد شود، همین باعث شده که امروز ایران قدرتمند شده است و این نتیجه یک کار درازمدت بوده است. اینکه ایران امروز قدرت موشکی مهمی در منطقه شده یک روزه امکان‌پذیر نیست. یا اینکه امروز ایران صاحب فناوری هسته‌ای شده از ثمرات حرکتی بوده که امام (ره) به وجود آورد تا ما روی پای خود بایستیم.

وی با بیان اینکه غربی‌ها و دشمنان ایران به دنبال ماجراجویی و خسته کردن ملت ایران هستند گفت: ملت ایران از پیروی راه امام خسته نمی‌شود و به راه امام باور دارد. ما با اخم شما این راه را رها نمی‌کنیم چرا که پیروی این راه باعث عزت و صلابت ایران شد.

رئیس قوه مقننه با اشاره به تجربه تاریخی استبداد و دیکتاتوری در کشور، تصریح کرد: همین تجربه تاریخی در فکر امام این جمهوریت و مردم‌سالاری دینی را به وجود آورد و باعث شد مردم خودشان بر سرنوشت‌شان حاکم شوند و این پیشرفت‌های علمی و استقلال حاصل شود. ما در شرایط حساسی قرار گرفته‌ایم و شاهد فشارهای سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای به کشورمان هستیم البته شگردهای آنها برای ما روشن است و ما امیدواریم آنها آنقدر عقل پیدا کنند که تصور نکنند می‌توانند با چند حرف، اراده ما را متزلزل کنند.

لاریجانی با بیان اینکه بخش مهمی از مشکلات کشور بیشتر به سوء مدیریت‌ها مربوط بوده تا تحریم، اضافه کرد: ما یک کشور غنی هستیم و بهترین منابع گاز و نفت و تعداد زیادی تحصیل‌کرده داریم. اینها یک سرمایه است که اگر به راه تولید کشیده شود آبادانی به وجود می‌آورد اما چرا این ظرفیت‌ها بالفعل نشد؟ علتش سوء مدیریت بود. ما در سال‌های گذشته منابع کمی از فروش نفت و گاز به دست نیاوردیم اما اینها باید صرف تولید در کشور می‌شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه‌های مختلف و تاکید ایشان بر ایجاد رونق اقتصادی، افزود: به وجود آمدن رونق اقتصادی سازوکار و عقلانی می‌خواهد که این بسترها فراهم شود تا مردم تولیدکننده شوند. دولت نباید جایگزین مردم باشد، بلکه مردم باید مالک باشند و خودشان هم تولیدکننده باشند. قانون اصل ۴۴ که دو دوره مجلس از آن گذشته می‌گوید سرمایه‌های دولتی را به مردم بدهید که رقابت ایجاد شود و بهره‌وری بالا رود. این یک قانون بسیار مترقی است اما متاسفانه درست اجرا نشده و وقتی قانون به درستی اجرا نشود ثمره‌ای هم ندارد.

لاریجانی با تاکید بر لزوم ایجاد رقابت و افزایش بهره‌وری در بازار، تصریح کرد: متاسفانه به جای اینکه کارها به دست مردم داده شود از شکل دولتی به نیمه دولتی مبدل شده است. مثلا می‌گویند ایران‌خودرو غیردولتی شده در حالی که مالکیتش با نهادهای نسبتا دولتی است. قبلا وزیر صنایع مدیرعامل آن را منصوب می‌کرد اما اکنون سازمان تامین اجتماعی! یا اینکه بخش زیادی از سهام کارخانجات به عنوان سهام عدالت به مردم داده شد اما آیا این به مردم احساس مالکیت داد؟ آیا قرار بود اصل ۴۴ اینطور اجرا شود؟ با این روش چگونه رونق اقتصادی ایجاد خواهد شد؟

وی ادامه داد:‌ اگر ما از فروش نفت و گازمان پولی به دست بیاوریم و در ازای آن از خارج جنس وارد کنیم شغل ایجاد نمی‌شود. این پیام سیاست اقتصاد مقاومتی است. در واقع تولید باید راه بیفتد تا کار ایجاد شود و تورم پایین بیاید. امام (ره) و مقام معظم رهبری نیز بارها بر واگذاری امور به مردم تاکید کرده‌اند و ما هم قانون آن را نوشته‌ایم اما این مساله باید محقق شود چرا که در غیر این صورت رونق ایجاد نمی‌شود البته دولت یازدهم تلاش می‌کند که رونق ایجاد شود ولی ما هنوز رکود داریم و راه برون‌رفت از این وضعیت پایبندی به قانون اصل ۴۴ و واگذاری امور به مردم است.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور یادآور شد: متاسفانه در سفرهایی که بعضا به شهرهای مختلف دارم استانداران و ائمه جمعه می‌گویند ما مساجدی را در شهرها و روستاها داریم ولی روحانی نداریم که مردم را ارشاد کند. این مساله تاسف‌بار است و ما باید توجه ویژه به روحانیت داشته باشیم.

لاریجانی با اشاره به عمق فکر اسلامی در ایران و استقلال حوزه‌ها، تاکید کرد: دلیل اینکه ما مشکلات سایر کشورها را نداشتیم و قشری‌گری که در سایر کشورها وجود دارد یا مسائل مربوط به تکفیری‌ها در ایران نیست، به این خاطر است که روحانیت شیعه رفتار مستقلی داشته و فکر شیعه، فکر عمیقی است که این سرمایه کشور است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر مجلس و دولت به روحانیت، خاطرنشان کرد: البته ما مخالفیم که روحانیت دولتی شود بلکه باید استقلالش را حفظ کند اما ما وظیفه داریم کمک کنیم و بسترها را فراهم کنیم تا مردم از فکر روحانیت استفاده کنند.

شایان ذکر است محمدابراهیم رضایی نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی قبل از شروع مراسم اختتامیه کنگره بین‌المللی بزرگداشت آیت‌الله شهید مصطفی موسوی خمینی پدر بزرگوار بنیانگذار انقلاب اسلامی، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز بعثت حضرت محمد(ص) و حلول ماه مبارک شعبان گفت: برخود لازم می‌دانم از تمامی میهمانان که دعوت ما را برای حضور در این مراسم قبول کردند، تشکر کنم.

وی ادامه داد: شهر خمین مزین به حضور نخبگان و فرهیختگان بوده و زادگاه انسان وارسته و تاریخ‌ساز و کسانی که بعد از اهل بیت (ع) می‌توان به آنها تکیه کرد، بوده است.

رضایی با یادآوری حضور سید حسن خمینی نوه امام راحل در شهرستان خمین در چند روز گذشته افزود: مردم شریف و ولایتمدار شهرستان خمین به واسطه عشق و ارادتی که به امام و انقلاب خود داشتند، استقبال پرشکوهی از نوه مکرم امام راحل داشتند که این استقبال به تمامی جهانیان به ویژه کسانی که ادعا دارند مردم از امام فاصله گرفته‌اند حقایقی را نشان داد.

این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: مردم شریف شهرستان خمین با استقبال از نوه بنیانگذار انقلاب نشان دادند که ذره‌ای از عشقشان به امام راحل و ادامه دادن راه وی کم نشده است.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس گفت: این کنگره به واسطه شخصیتی انسانی و وارسته کسی که حامل تعالیم اهل بیت (ع) بر این جامعه بوده و حق بسیار بالایی نیز بر مردم دارد برگزار شده است.

وی با یادآوری فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر فقر و محرومیت حاکم بر شهر خمین لکه ننگی به دامن نظام است، افزود: ما از مسئولان می‌خواهیم که شهرستان خمین را مورد توجه خود قرار داده و به نوعی با این شهر رفتار کنند که در خور شأن امام باشد.

گفتنی است در این مراسم علاوه بر دکتر علی لاریجانی ریاست مجلس ، نمایندگان استان مرکزی در مجلس نهم، استاندار، قربانعلی نجف‌آبادی، حسام‌الدین آشنا معاون فرهنگی رئیس‌جمهور، حجت‌الاسلام حسینی امام جمعه شهرستان خمین نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=41058

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x