به گزارش کمال مهر؛ دانشمندان موفق به تولید یک نمونه نیمه مصنوعی از یک باکتری با شش پایه به جای چهار پایه طبیعی که در همه موجودات یکسان است شده اند.
مصالح ساختمانی همه اشکال حیات از تک یاختهها گرفته تا پستانداران عالی چهار واحد یا پایه شیمیایی است که به صورت جفت هایی مرتب شده اند.
به گفتهی دانشمندان ای، تی، سی و جی که پایه های دی ان ای ان هستند که با اقدامی بی سابقه دانشمندان در کالیفرنیای آمریکا یک باکتری “ای کولای” را تولید کرده اند که به جای چهار تا شش پایه دارد.
تیم محققان موسسه اسکریپس در جنوب کالیفرنیا به نشریه علمی نیچر گفتند که از باکتری دستکاری شده شاید بتوان برای تولید طیف وسیعی از داروها و مواد دیگر استفاده کرد.
پروفسور فلوید رومزبرگ و همکارانش از دهه ۱۹۹۰ مشغول کار به روی این پروژه بوده اند، آنها قبلا نشان داده بودند که چگونه می توان پایه های جدید موسوم به ایکس و ایگرگ را به صورت جفت به مولکول دی ان ای در لوله آزمایشگاهی وارد کرد.
کارشناسان زیستی معتقدند با پایههای ای، تی، سی و جی در واقع حروف حیات هستند و ترکیب های مختلف آنهاست که به تولید آمینو اسید و بعد مولکول پروتئینها در سلول منجر می شود، درحال حاضر دو پایه جدید هیچ نقش فعالی در بیولوژی باکتری ندارند اما پروفسور رومزبرگ قصد دارد در آینده وظایفی را برای این دو پایه جدید تعیین کند.
محققان میگویند با اضافه کردن دو پایه به این چهار پایه زمینه به طور نظری برای تولید پروتئینهای مصنوعی فراهم میشود.
نتیجهی این تحقیق تولید داروها، مواد پلاستیکی و سایر مواد تازه دیگر را به دنبال دارد و تحولی شگرف در زمینهی ساخت یاختههای زنده به دنبال دارد.
انتهای پیام/