تاریخ : شنبه, ۲۲ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 11 January , 2025
4

یگانه تکبیرگوی نمازجمعه‌های تهران +تصاویر

  • کد خبر : 38443
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۹:۱۷
یگانه تکبیرگوی نمازجمعه‌های تهران +تصاویر

مرحوم «مرتضایی‌فر» از نخستین نمازجمعه‌ پس از انقلاب به امامت آیت‌الله طالقانی تا سال ۸۶، یگانه تکبیرگوی نمازجمعه‌های تهران بود.
 

به گزارشکمال مهر، «محمود مرتضایی‌فر» معروف به وزیر شعار و بنیان‌گذار تکبیر بعد از انقلاب که «الله‌اکبر»‌های او در بدو ورود امام خمینی (ره) به ایران اسلامی در بهمن ۵۷، در خاطر انقلابیون ماندگار شده بود.

مرحوم «مرتضایی‌فر» از نخستین نمازجمعه‌ی پس از انقلاب به امامت آیت‌الله طالقانی تا سال ۸۶، یگانه تکبیرگوی نمازجمعه‌های تهران بود. وی در آستانه‌ی ۷۳ سالگی با تریبون نماز جمعه وداع کرد، اما «لقب وزیر شعار» برای او تا همیشه به یادگار ماند. وی در سال ۸۶، در مورد چگونگی انتساب این لقب به او در گفتگویی با روزنامه‌ی جام‌جم چنین گفته بود: «آیت‌الله توسلی یک بار مرا دیدند و فرمودند آقای مرتضایی‌فر خبر داری وزیر شعار شده‌ای؟ با تعجب پرسیدم چطور؟ گفتند دیروز امام (ره) از حاج احمد آقا حال شما را پرسیدند که حاج احمد آقا فرمودند وزیر شعار را می‌فرمایید که امام خندیدند و از آنجا بود که این موضوع سراسری شد و به خاطر نفس گرم امام (ره)، بدون این که کسی تبلیغ کند، همه جا به من وزیر شعار می‌گویند.»

جالب آنکه او حتی از پیش از انقلاب مجری‌گری و اداره‌ی مراسم سخنرانی بزرگان انقلاب را بر عهده داشته است: «به قرآن علاقه‏مند بودم و در کلاس‌هایی شرکت می‌کردم. استاد قرآنم آقای شریفی بودند که مرا با تجوید و کلاسهای قرائت آشنا کردند. بعدها در مجالسی که در مسجد هدایت و لاله زار تشکیل می‌شد، پیش از سخنرانی آیت‌الله طالقانی، آیت‌الله مطهری و برخی دیگر از بزرگان، چند آیه قرآن می‌خواندم و گاه جلسه را اداره می‌کردم. این سابقه‌ای که آیت‌الله طالقانی از من در مجری‌گری سراغ داشتند، زمینه‌ساز حضورم به عنوان مجری نماز جمعه شد.»

علاوه بر این، مرتضایی‎فر همان کسی است که نخستین بار در مراسم سخنرانی امام(ره) در بهشت زهرا تکبیر گفت و بعد از آن به «بلال انقلاب» نیز معروف شد؛  او خود خاطره‌ی این روز به یاد‌ماندنی را در گفتگویی با فارس این‌چنین بیان کرده بود: «حضرت امام با شور و هیجانی بی نظیر در حال صحبت بودند که فرمودند، من دولت تعیین می کنم، من تو دهن این دولت می‌زنم… در همین حال، مردم هم که به اشتیاق آمده بودند، شروع کردند به دست زدن، من متوجه شدم که دست زدن معنایی ندارد، برای همین فریاد زدم الله اکبر که به یادماندنی شد…» او همچنین در بیست و یک‌بار اعزام به حج، اجرای مراسم برائت از مشرکین را به عهده داشت.

بسم الله الرحمن الرحیم

درگذشت مرحوم مغفور آقای حاج محمود مرتضائی‌فر را که از یاران صمیمی انقلاب و خدمتگزار با وفای نماز جمعه تهران بودند به بازماندگان و دوستان ایشان تسلیت میگویم و رحمت و غفران الهی را برای آن مرحوم مسئلت میکنم.

سیدعلی خامنه‌ای

۲۲ اردیبهشت ۹۲

حاج محمود مرتضایی‌فر مکبر نماز جمعه آیت‌الله سید محمود طالقانی در سال ۱۳۵۸

گفت وگوی حاج محمود مرتضایی فر با رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۶۵

حاج محمود مرتضایی‌فر درمعیت رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۶۵

حاج محمود مرتضایی فردرکنار حاج صادق آهنگران درسفرحج

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=38443

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x