زمان آماده سازی: ۱ ساعت
مدت زمان انتظار: ۱ ساعت
مواد لازم
کدو سبز ۱ و نیم کیلو |
نمک به میزان لازم |
فلفل قرمز به میزان لازم |
فلفل سیاه به میزان لازم |
زردچوبه به میزان لازم |
برنج ۱ پیمانه |
گوشت ۲۰۰ گرم |
گشنیز نصف پیمانه (ریز شده) |
پیازچه نصف پیمانه (نگینی شده) |
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری |
نعنا ۱ قاشق سوپخوری خشک +چند شاخه تازه |
روغن به میزان لازم |
کاری ۱ قاشق سوپخوری |
پیاز ۱ عدد |
آب ۱ تا ۲ پیمانه |
کره ۵۰ گرم |
گوجه فرنگی ۲ عدد |
طرز تهیه
۱- ابتدا کدوها را شسته و بدون آن که پوست بگیرید داخل آن را خالی کرده کمی نمک بزنید و کنار بگذارید.
۲- برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید.
۳- گوشت را شسته و خیلی ریز کنید به طوری که اندازه آن تقریبا مثل دانه های سویا باشد.
۴- سپس گوشت، برنج، جعفری، گشنیز، پیازچه، نعنا خشک، گوجه فرنگی نگینی شده و پوست گرفته شده، کره، ادویه کاری، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید، داخل کدوها را با این مواد پر کرده، یک و نیم بند انگشت از کدوها را خالی بگذارید و در صورت تمایل با گوجه ببندید.
۵- داخل قابلمه کمی روغن بریزید. مغز کدوها را با پیاز نگینی شده، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری مخلوط کرده ته ظرف پهن کنید.
۶- نعنای تازه با شاخه های ظریف را روی مغز کدوها بچینید و سپس دلمهی کدو را روی نعنا قرار دهید و روی آن یک پیمانه آب بریزید.
۷- در ظرف را بسته و در فر یا روی گاز با حرارت ملایم بپزید.
۸- در طول پخت یکی دو بار کدوها را زیر و رو کنید، تا بهتر پخته شوند. بگذارید آب دلمه کشیده شده، تقریباً به روغن بیافتد.
نکات
● می توانید مغز کدوها را داخل کدو هم بریزید.
● در صورت تمایل از گوشت چرخ کرده یا سویا استفاده کنید.
● برای خوش عطر شدن دلمه بهتر است ۱ تا ۲ عدد فلفل دلمه ای را هم از مواد پرکرده و همراه کدو بپزید.
● مقدار آب روی دلمه را از یک پیمانه شروع کنید.
● چنانچه آب دلمه کشیده شده بود، ولی کدوها هنوز احتیاج به پخت داشت، کم کم آب اضافه کنید تا دلمه خیلی آب دار نشود.