مناسب برای: ۴ نفر
زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان انتظار: ۱ ساعت
مواد لازم
سیب زمینی ۲۵۰ گرم (پخته و نگینی شده) |
میگو ۱۵۰ گرم |
پیاز ۲ عدد |
گشنیز ۷۰ گرم (خرد شده) |
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری |
تخم گشنیز ۲ قاشق غذاخوری (پودر) |
نان ۴ عدد (لواش) |
نمک به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
روغن به میزان لازم |
مواد سس
تمبر هندی ۱ لیوان (عصاره) |
پیاز ۱ عدد (ساطوری) |
گشنیز نصف لیوان (ساطوری) |
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری |
نمک به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
طرز تهیه
۱- ابتدا پیاز را با دو قاشق غذاخوری روغن، درون تابهای تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود.
۲- سپس میگوی پاک شده را همراه با زردچوبه، نمک، فلفل و پودر تخم گشنیز به پیاز اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه تفت میدهیم.
۳- بعد از این مدت، گشنیز و سیب زمینی خرد شده را نیز به بقیه مواد میافزاییم.
۴- با گذشت چند دقیقه، تابه را از روی حرارت برداشته و کمی صبر میکنیم تا مواد حرارت خود را از دست بدهد.
۵- نانهای لواش را بصورت نوارهای مستطیل شکل (با عرض ۱۰ سانتیمتر و طولی به بلندی نان لواش) بریده و از مواد، مقداری در آنها قرار میدهیم.
۶- سپس نانها را مثلثی میپیچیم و در روغن داغ سرخ میکنیم.
۷- پس از سرخ شدن دو طرف سمبوسهها، آنها را در ظرف مورد نظر قرار میدهیم و همراه با سس مخصوص یا سس گوجه تند سرو میکنیم.
طرز تهیه سس مخصوص
عصاره تمرهندی را که از یک سوم بسته آن تهیه کردهایم، در ظرفی همراه با پیاز، گشنیز خرد شده و رب گوجهفرنگی مخلوط کرده و مقداری نمک و فلفل به آن میافزاییم.اینک سس برای سرو آماده است.
نکات
● میگوها نباید خرد شوند.
● برای تهیه عصاره تمبر هندی آن را با مقداری آب جوش مخلوط کرده و به قدری چنگ می زنیم که گوشت آن کاملا از هسته جدا شود و سپس از صافی رد می کنیم.
● دقت کنید موقع پاک کردن میگو حتما رگ کمر آن را در بیاورید.