وی افزود: قدیمیترین سند موجودی که این منطقه را “دریای فارس” نامیده، کتاب “حدودالعالم” است که متأسفانه نویسنده آن ناشناس است.
همچنین کتاب “حدودالاقالیم” استخری و “صورهالعرض” ابن حوقل منابع تاریخی دیگری هستند که در تمام آنها نام دریای “خلیج فارس” را برای این منطقه به کار بردهاند.
کرمی تصریح کرد: طبق اسناد تاریخی، ایرانیان باستان در جهانبینی جغرافیایی خود دریاهای جهان را به دو دسته “دریای فارس” و “دریای روم” تقسیم میکردهاند و منابع یونانی نیز از چهار دریا نام میبرند،دریای کاسپین (خزر)، دریای مدیترانه، دریای پارس (خلیج فارس) و دریای عرب که منظور همان دریای سرخ است.
این محقق و استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: نام جعلی “خلیج ع ر ب ی” اولین بار در سال ۱۹۵۲ میلادی توسط روزنامه “تایمز لندن” استفاده شد و بعدها برخی سیاستمداران تندرو عرب نظیر سرهنگ عبدالکریم درعراق و جمال عبدالناصر در مصر با هدف تحریک اعراب منطقه علیه ایران “نام خلیج ع ر ب ی” را به جای خلیج فارس به کار بردند، اما امروز تمام مستندات تاریخی و مجامع بینالمللی و همچنین نقشههای مؤسسه “نشنال جئوگرافی” این مطقه را با نام اصلی خود یعنی خلیج فارس (Persian Gulf) به رسمیت میشناسند.
گفتنی است:طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۴ خورشیدی، روز ۱۰ اردیبهشت به عنوان “روز ملی خلیج فارس” نامگذاری شده است.
انتهای پیام/