به گزارش «کمال مهر»؛ از کرج، سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی؛ رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ظهر امروز در آئین افتتاح دهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی که در تالار امام خمینی (ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اقتدار غذایی کشور اشاره کرد و گفت: یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی می کنند که از این میزان ۱.۵ درصد غذای دنیا را با ۱۳۰ میلیون تن در ایران تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه ۹ میلیارد تن غذا در دنیا تولید می شود، افزود: ارزش این غذای تولید شده در دنیا از دو منظر دیده می شود یکی ارزش غذا در زنجیره غذا که چه میزان ثروت خلق می شود که از این میزان ۹ میلیارد تن ۱۸ میلیارد دلار ثروت تولید می شود که بهصورت میانگین در دنیاست.
ابراهیم زاده موسوی با توجه به اینکه میانگین ارزش مواد غذایی فقط در بخش تولید محصولات زراعی باغی دامی و … ۵ هزار میلیارد دلار ارزش دارد، عنوان کرد: مابقی ارزش مربوط به بقیه زنجیره ارزش است که از این مقدار ۱۳۰ میلیون تن غذا تولیدی در ایران باید به ۲۶۰ میلیارد دلار ثروت برسد .
وی با توجه به اینکه ما در کشور ۱۱۰ میلیارد دلار در حوزه غذایی منفی هستیم و این به کشاورزی بر میگردد، گفت: برخی از صاحب نظران و متخصصین بر این باورند که در حوزه کشاورزی ضعیف هستیم و وضعیت خوبی نداریم.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با توجه به اینکه در واحد سطح با مصرف آبی که داریم باید ۳۰۰ میلیون تن غذا تولید کنیم نه ۱۳۰ میلیون تن، افزود: این عدد نشان از مصرف بالای آب در این بخش دارد.
وی با اشاره به اینکه ۶۰۰ میلیارد دلار در حوزه امنیت غذایی باید عایدات داشته باشیم، گفت: هیچ بخشی در کشور نمی تواند اینگونه کشور را حمایت کند و باید این عقب ماندگی در کشور جبران شود.
ابراهیم زاده موسوی با اشاره به اینکه موضوع دانش و فناوری در تولید و زنجیره بسیار ارزشمند بوده، گفت: در سیاستگذاری نیز ضعیف عمل کرده ایم و این مشکل به خودمان برمیشود که نتوانسته ایم گفتمان سازی درستی انجام دهیم.
وی در پایان ادامه داد: باید با روشهای پیشرفته کارآزموده و موثر که در خیلی از کشورها انجام می شود الگوهای مناسب را پیاده سازی کنیم .
انتهای پیام/