علیاکبر نظری سامانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کمال مهر»، گفت: ۴۰ نوع مخاطره در جهان وجود دارد که از جمله آنها سیل، زلزله، هجوم ملخ و بیماری است.
استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج افزود: در ایران به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیائی بیش از دو سوم مخاطرات طبیعی اعم از سیلاب، زلزله، بهمن، طوفان گرد و غبار گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه دو هفته گذشته بارش شدید کشورهای جنوب خلیج فارس سیلابهای مهیبی را در فرودگاهها به همراه داشت، اظهار داشت: آتشسوزی آمریکا هم یک مخاطره بود.
نظری سامانی تصریح کرد: تا پیش از سال دو هزار، زلزله مهمترین مخاطره محسوب میشد اما بعد از آن سیلابها جایگاه اول را از آن خود کردند و ایران هم از این موضوع مستثنی نیست.
دانشیار دانشگاه تهران با اشاره به سیلاب سال ۹۸ در ۱۷ استان ایران و سیلاب سال ۱۴۰۱ در البرز، گفت: البرز بیشترین بارگذاری جمعیتی را در بین استانهای کشور دارد.
وی به تغییر کاربری، ساخت و ساز و توسعه عمرانی اشاره کرد و افزود: باید مزیتها و خسارت پروژههای متعدد مورد توجه قرار گیرد تا شاهد وقوع مخاطرات طبیعی ناشی از آن نباشیم.
نظری سامانی با اشاره به اینکه آبخیزداری در کنار آمایش سرزمینی، مدیریت مراتع، کنترل سیلاب و توسعه عمرانی اهمیت دارد، اظهار داشت: در اتوبان ۱۲۰ کیلومتری تهران – شمال ۴۰ میلیون متر مکعب خاکبرداری شد.
دانشیار دانشگاه تهران ادامه داد: یک سوم از اتوبان در حوزه آبخیز کرج واقع شده و پس از پروژه ۳۰ درصد رسوب رودخانه کرج افزایش یافته است اما چقدر از منابع مالی و عواید آن برای حوزه آبخیز هزینه میشود؟
وی در خاتمه تأکید کرد: پیوست محیطزیستی پروژهها اهمیت دارد اما باید طرحهای عمرانی البرز پیوست مدیریت جامع حوزه آبخیز را هم داشته باشد.
ستاره احمدی – تیتر یک
انتهای خبر/ س