هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۴ استان
بانک مرکزی: گشایشهای جدید ارزی در راه است
مصاحبه|آذربایجان با فشار ایران از کریدور زنگزور صرفنظر کرد
چین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد
مرمت کاروانسرای ینگیامام ۲۰۰ میلیارد تومان میخواهد
- ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ – ۱۷:۳۷
- اخبار استانها
- اخبار البرز
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با بیان اینکه مرمت کاروانسرای ینگیامام ۲۰۰ میلیارد تومان میخواهد، گفت: وضعیت کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ بحرانی و نیازمند مرمت هر چه سریعتر است.
به گزارش «کمال مهر»؛ از کرج، حیم خاکی بعدازظهر امروز در بازدید از کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ اظهار داشت: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیتهای بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با ۵۳ کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسراهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز عنوان کرد: شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه ای است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.
خاکی بیان کرد: کاروانسرای ینگی امام از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.
براساس تحقیقات محلی ، ادبی و تاریخی “ینگی امام” یا “ینگه امام” در زبان آذری به معنای تازه و نو است که این نام به یک مجموعه تاریخی، مذهبی و یک روستا در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز اطلاق میشود.
در مجموع ینگی امام شامل یک تپه تاریخی مربوط به قرن چهارم هجری قمری با ارتفاع ۱۸ متر از سطح زمین، یک کاروانسرا مربوط به دوران صفویه و قاجاریه، بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع) و یک روستا را شامل می شود که این مجموعه در شرق شهر هشتگرد استان البرز قرار گرفته است.
بررسی های تاریخی بیانگر آن است که در ابتدا نام «ینگی امام» به بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع)، سپس به کاروانسرا و تپه تاریخی و اکنون به روستای واقع در این محدوده اطلاق میشود.
قرار گرفتن این مجموعه فرهنگی، مذهبی و تاریخی در یک منطقه خوش آب و هوا موجب شده تا ینگی امام از گذشته ها تاکنون مورد توجه گردشگران و رهگذران قرار گیرد ضمن آنکه احداث کاروانسرای ینگی امام در زمان صفویه در مسیر جاده تاریخی ابریشم بیانگر اهمیت اقتصادی و گردشگری منطقه از دیرباز تاکنون بوده است.
اولین مرحله کاووش های باستان شناسی در تپه تاریخی ینگی امام مربوط به سال ۱۳۸۵ است که در جریان این کاووش ها تعدادی سفال متنوع لعاب دار مربوط به دوران صدر اسلام به دست آمد. کشف ۵۰ شئی مفرغی، میخ های چادر و داس های آهنی از دیگر آثار به دست آمده از این تپه است.
سال ۱۳۸۷ دومین کاووش باستان شناسی در ضلع شرقی این تپه تاریخی با حضور ۶ کارشناس میراث فرهنگی کشور انجام شد و سطوح دیگری از یافته های تاریخی به دست آمد.
تپه تاریخی ینگی در ۲۵ اسفندماه سال ۱۳۷۹ به شماره ۳۵۰۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید،
بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع ) که بنای آن مربوط به دوره صفوی – قاجاریه است ؛ در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۳۷۹ با شماره ۲۹۶۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.
کاروانسرای ینگی امام نیز در تاریخ ۱۷ آذرماه ۱۳۷۷ به شماره ۲۱۷۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و در آثار ملی ایران قرار گرفته است.
مجموعه کاروانسرای ینگی امام به وسعت سه هزار مترمربع ادارای اتاق های ویژه برای استراحت مسافران و رهگذران در طول تاریخ فعالیت خود بوده است.
انتهای پیام/