هدی حکمتی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «کمال مهر»، گفت: آئین پخت سمنوی سادات استان البرز ویژگیهای خاصی دارد که آن را از دیگر استانها متمایز کرده است.
کارشناس میراث فرهنگی البرز با اشاره به اینکه سمنو خوراک بومی مردم از دوران هخامنشی بوده و پس از اسلام با نام حضرت فاطمه (س) متبرک شد، افزود: سمنو متعلق به روستاها است.
وی اظهار داشت: مردم روستای حاجیآباد البرز اسفند ماه آئین پخت سمنوی سادات را برگزار میکنند، اما امروز این روستا با مجموعه شهری ادغام شده و دیگر وجود ندارد.
حکمتی با اشاره به اینکه خانواده سادات آئین پخت سمنو را در البرز حفظ کردند، در بخش دیگری تصریح کرد: سیاههبرداری ناملموس آئینهای معنوی البرز انجام میشود.
این کارشناس گفت: قصهها، داستانها، رسومات، غذاها، خوراکها و هر آنچه میراث معنوی البرز هستند در شهرها و روستاها جمعآوری و ثبت ملی خواهند شد.
ستاره احمدی – تیتر یک
انتهای خبر/ س