هدی ضیائی در گفتگو با خبرنگار سبک زندگی پایگاه خبری تحلیلی «تیتر یک» گفت: امروز در سایه فراگیری فضای مجازی و افزایش سواد رسانه کودکان نسبت به والدین با پدیدهای تحت عنوان «کودکان آنلاین؛ والدین نگران» روبرو هستیم.
مدرس سواد رسانه ادامه داد: دهههای ۸۰ و ۹۰ به شدت وابسته به دنیای آنلاین هستند و زندگی واقعی آنها درگیر و آمیخته با فضای مجازی شده است.
وی افزود: نمیتوان سرعت قطار تکنولوژی را گرفت اما باید والدین همپای فرزندان برای افزایش سواد رسانه خود تلاش کنند، در غیر اینصورت هر روز فاصله بین آنها افزایش مییابد.
ضیائی تصریح کرد: وقتی شکاف بین نسلها در خانوادهای به وقوع پیوست، سکوت در این خانه غالب میشود، زیرا والدین و فرزندان حرف همدیگر را متوجه نمیشوند و تنشها افزایش یافته و برای فرار از دعوا به سکوت روی میآورند.
مدرس سواد رسانه گفت: در گذشته تمامی زندگی کودکان و نوجوانان در فضای حقیقی بود، اما امروز خوشحالی و غم فرزندان به تعداد پسند (لایک)، دنبالکننده (فالوور) و دوست مجازی آنها وابسته شده است.
وی ادامه داد: والدین باید زیست مجازی فرزندان را کنترل کنند و جایگزین مناسبی برای کاهش وابستگی به دنیای آنلاین آنها تدارک ببینند، در غیر این صورت ضررهای غیرقابلجبرانی به بنیان این خانواده وارد میشود.
ضیائی افزود: متأسفانه برخی از فرزندان در سایه غفلت والدین معتاد به دنیای آنلاین شدند، اما کمپهای ترک اعتیاد اینترنتی در کشور تعبیه نشده و با پدر و مادرانی روبرو هستیم که از زیست طولانیمدت فرزندان خود در فضای مجازی گلایه دارند و نگران سلامت و آینده آنها هستند.
این مدرس دانشگاه تأکید کرد: تهیه تبلت یا گوشی مستقل برای فرزندان زیر ۱۸ سال اشتباه محض است، اما گاهی والدین از روی ناآگاهی و برای جلب رضایت فرزند تن به این کار میدهند و از همین زمان زنگ هشدار در این خانواده به صدا درمیآید.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: فضای مجازی همانند چاقو عمل میکند که میتوان از آن استفاده مفید و مضر کرد و والدین با تسلط به سواد رسانه میتوانند مانع ورود آسیبهای اجتماعی به خانواده شوند.
الهه ملاحسینی _ تیتر یک
انتهای خبر/