به گزارش کمال مهر، روز گذشته سایت معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد با عجله در پاسخ به انتقادات زیادی که نسبت به توقیف هفته نامه ۹ دی صورت گرفته، اطلاعیه ای در سایت خود منتشر کرد. ادعای معاونت مطبوعاتی ارشاد مبنی بر این که به این هفته نامه در سال ۹۲ شش بار تذکر دریافت کرده است، به دلایل مختلف بر خلاف واقعیت و کذب است.
اولا : در سال ۹۲ تنها ۲ تذکر کتبی به این هفته نامه تسلیم و یک تذکر شفاهی با تلفن به مسئولان این هفته نامه اعلام شده است. چنانچه این معاونت و هیأت نظارت بر مطبوعات، دلیلی بر ارائه تذکرات بیشتر به هفته نامه دارد، مستندات خود را منتشر کند و الا صرف درست کردن جدولی و ادعای این که در این تاریخ ها به نشریه ای تذکر داده شده، کفایت نمی کند. وزارت ارشاد ملزم است بر اساس قانون و روال حقوقی دیگر، اخطار و تذکر خود را به رؤیت تذکر گیرنده برساند و این اقدام را ثبت کند. این که مدیران ارشاد برای خود تذکراتی را منظور کنند اما به رسانه مورد نظر اعلام نکنند تا در بزنگاه های خاص از آن بهره ببرند، بر خلاف عقل و فهم اداری است (البته اگر واقعا تذکری بوده باشد و این تذکر، متعلق به هفته نامه ۹ دی باشد.)
ثانیا : بر اساس مستندات سیستم اداری معاونت مطبوعاتی و نرم افزار ثبت تذکرات به رسانه ها که تذکرات مکتوب و شفاهی به کلیه رسانه ها در آن ثبت شده و نسخه مورد تایید معاونت مطبوعاتی آن در اختیار بنده است – در صورت اصرار معاونت مطبوعاتی حاضر به انتشار عمومی آن هستم – هفته نامه ۹ دی فقط سه بار از هیأت نظارت بر مطبوعات تذکر دریافت کرده و این در حالی است که رسانه های همسو با دولت مانند روزنامه بهار در سال ۹۲ چهار بار و روزنامه قانون در سال ۹۲ شش بار از هیأت نظارت بر مطبوعات تذکر دریافت کرده اند اما هیچ برخوردی با آنها صورت نگرفته است! بلکه حتی وقتی روزنامه هتاک بهار توقیف شد، وزیر ارشاد از توقیف آن اظهار تأسف کرد.
ثالثا : معاونت مطبوعاتی که از ترس افکار عمومی، خبر توقیف ۹ دی را در پستو پنهان کرده و پس از هشت روز و در حالی که دو روز به پایان سال مانده، اعلام می کند، به اندازه ای در رفع و رجوع این اقدام خجالت آور خود عجله داشته که در بیان دلایل توقیف ۹ دی دچار اشتباه فاحشی شده است چرا که در بیان دلایل توقیف ۹ دی بدون اشاره به اینکه دلیل توقیف بر اساس نامه رسمی اعلام شده، انتقاد از توافقنامه ژنو، اخراج دانشمندان هسته ای و جابجایی های گسترده بوده، دلیل تصمیم خود را انتشار تصویر نقاشی خاتمی به عنوان توهین به روحانیت اعلام می کند و می نویسد: “هیأت نظارت بر مطبوعات در جلسه اخیر (!) نیز با لحاظ مرّ قانون اقدام نشریه مزبور در شماره ۱۷ مبنی بر درج کاریکاتور با لباس روحانی را به لحاظ توهین به کسوت مقدس روحانیت جرم دانسته و حکم به توقیف و ارجاع آن به دادگاه نموده بود.”
و این درحالی است که این موضوع مربوط به دو سال قبل است که در همان ایام با شکایت ۹ دی در دادگاه، این حکم هیأت نظارت نقض و هفته نامه ۹ دی از اتهام توهین به روحانیت نبرئه و با قطعی شدن حکم از آن روز تاکنون به انتشار خود ادامه داده است. آیا هیأت نظارت می تواند در خصوص موضوعی که یکبار به آن دلیل، ۹دی را توقیف کرده و دادگاه آن نیز برگزار و ۹ دی تبرئه شده است، مجددا با استناد به همان، نشریه را توقیف کند!
انتهای پیام