الناز دانشزاد، دکترای تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در شرایط آلودگی هوا توصیه کرد: با مصرف برخی مواد غذایی و میوه ها می توان خطرات ناشی از آلودگی هوا را تا حدودی کنترل کرد.
وی مصرف غذاهایی همچون روغن زیتون ، بذرکتان، اسفناج ، کلم بروکلی و سایر سبزیجات برگ سبز ، گوجه ، چغندر ،زردچوبه ، منابع ویتامین c ویتامین دی ، هویج و سبزیجات زرد و نارنجی رنگ و شیر و لبنیات را توصیه کرد.
دکتر دانشزاد افزود: به طور کلی، مصرف آن دسته از میوه ها، سبزیجات و دانه های روغنی که حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان، پلی فنول، ویتامین های آنتی اکسیدانی و یا اسیدهای چرب امگا۳ و ۶ هستند در از بین بردن اکسیدان ها و رادیکالهای آزاد اکسیژن نقش دارند. بر اساس تحقیقات انجام شده، گروهی از مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان اعم از ویتامین C ، ویتامین A و بتاکاروتنها، ویتامین E و سلنیوم میتوانند بدن را در برابر دود و تاثیرات مخرب حاصل از آلایندههای سمی محافظت کنند.
در روزهای آلوده غذاهای چرب نخورید!!
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: واکنشهای زنجیروار تولید رادیکالهای آزاد با مصرف زیاد چربی تشدید میشوند. بنابرین بهترست در زمان آلودگی هوا از مصرف بیرویه غذاهای سرخ کردنی جدا پرهیز کنید.
روغن زیتون
حاوی ویتامین E، آلفا توکوفرول، ویتامین ایی و اسیدهای چرب.
موثر در بهبود عملکرد ریه و کاهش التهاب.
بهترست این روغن همراه سالاد مصرف شود،
بذر کتان
حاوی مقادیر زیادی فیتواستروژن و اسیدهای چرب امگا ۳٫
کمک به کاهش علائم آسم و سایر واکنش های آلرژیک. زیرا فیتواستروژن ها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.
آووکادو و اسفناج
حاوی ویتامین E
تحقیقات ارتباط معکوسی بین سطح ویتامین E و بیماری های ریوی نشان داده اند.
کلم بروکلی و سایر سبزیجات برگ سبز
خاصیت ضد سرطانی به دلیل داشتن سولفورافان.
افرادی که آن را در رژیم غذایی خود مصرف می کنند سموم مرتبط با آلودگی هوا و ریزگردها را بهتر دفع می کنند.
گوجه فرنگی
حاوی لیکوپن و آنتی اکسیدان
از ابتلای افراد به بیماری های تنفسی محافظت می کند.
چغندر
حاوی نیترات (موثر در بهینه سازی عملکرد ریه)
بعلاوه چغندر مملو است از ویتامین ها و مواد معدنی همانند منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و کاروتنوئید که باعث سلامت ریه می شوند.
زردچوبه
به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از بدن در برابر سموم و آلاینده ها محافظت می کند.
?منابع ویتامین C
?ویتامین دی
?هویج و سبزیجات زرد و نارنجی رنگ
حاوی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A که یک آنتی اکسیدان است)
شیر و لبنیات
شیر به دلیل دارا بودن منیزیم، کلسیم و فسفر، خنثی کننده سموم است. کلسیم موجود در لبنیات، منجر به کاهش جذب سرب و سایر فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می گردد.
در هوای آلوده چه غذاهایی مصرف کنیم
بر اساس تحقیقات انجام شده، گروهی از مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان اعم از ویتامین C ، ویتامین A و بتاکاروتنها، ویتامین E و سلنیوم میتوانند بدن را در برابر دود و تاثیرات مخرب حاصل از آلایندههای سمی محافظت کنند.
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=280900
- ارسال توسط : sardabir2
- 12 بازدید
- بدون دیدگاه