تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
2

چرا میرحسین موسوی سال ۸۴ کاندیدا نشد؟

  • کد خبر : 26914
  • ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۱
چرا میرحسین موسوی سال ۸۴ کاندیدا نشد؟

با نزدیکى انتخابات نهمین دوره ریاست‌جمهورى، اصلاح‌طلبان که از پیش قافیه را باخته بودند در صدد جلوگیرى از شکست بعدى برآمدند. براى این منظور مجددآ به سراغ میرحسین موسوى رفتند تا او را مجاب به رقابت با جناح رقیب کنند.

کمال مهر: با نزدیکى انتخابات نهمین دوره ریاست‌جمهورى، اصلاح‌طلبان که از پیش قافیه را باخته بودند در صدد جلوگیرى از شکست بعدى برآمدند. براى این منظور مجددآ به سراغ میرحسین موسوى رفتند تا او را مجاب به رقابت با جناح رقیب کنند.

روزنامه «کیهان» نوشت: اواخر بهار ۱۳۸۳ بود که خبر دعوت مجمع روحانیون مبارز از میرحسین موسوى منتشر شد. در این خبر آمده بود: «مجمع روحانیون مبارز ضمن تأکید بر ضرورت برگزارى انتخابات حماسى و پرشور و حضور گسترده مردم در این عرصه مهم سیاسى کشور و نقش تعیین‌کننده آن در حفظ اقتدار ملى، تصویب نمود که از جناب آقاى مهندس میرحسین موسوى، نخست‌وزیر محبوب دوران پرافتخار امام خمینى(ره) جهت کاندیداتورى ریاست‌جمهورى دعوت به عمل آورد».

بعد از انتشار این خبر بود که قدرت‌الله علیخانى (عضو مجمع روحانیون مبارز) گفت : «میرحسین موسوى شخصیت مورد احترامى است و کاندیداتورى او در انتخابات ریاست‌جمهورى خوب است؛ امّا بعید مى‌دانم که ایشان به آن معنا دوباره وارد عرصه سیاسى شود».

پس از صدور بیانیه مجمع روحانیون مبارز به عنوان یکى از محورى‌ترین احزاب جریان دوم خرداد در دعوت از میرحسین موسوى، دیگر احزاب این جریان نیز به حمایت از موسوى برخاستند. حزب مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامى، حزب همبستگى، مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، مجمع نیروهاى خط امام(ره)، حزب مردم‌سالارى، جمعیت زنان جمهورى اسلامى، برخى دفاتر تحکیم وحدت و . . . از این جمله بودند. امّا على‌رغم حجم بالاى تبلیغات براى ورود میرحسین موسوى به عرصه انتخابات، وى شرایط را براى حضور خود مهیا ندانست و همانند انتخابات هفتم ریاست‌جمهورى دست رد به سینه اصلاح‌طلبان، بخصوص مجمع روحانیون مبارز به عنوان دعوت‌کننده وى زد.

مهدى کروبى (دبیرکل وقت مجمع روحانیون مبارز) در این باره گفت: «متأسفانه مهندس میرحسین موسوى نخست‌وزیر دوران پرافتخار حضرت امام خمینى در جلسه امروز با تشکر از همه گروهها و شخصیتهایى که از وى حمایت کرده‌اند، اعلام کرد کاندیداتورى انتخابات ریاست‌جمهورى را نمى‌پذیرد».

اگرچه میرحسین موسوى هیچ‌گاه دلایل انصرافش از کاندیداتورى انتخابات نهم ریاست‌جمهورى را بیان نکرد ولى اظهارنظرهاى بسیارى از اصلاح‌طلبان و وابستگان به تشکلهاى جریان دوم خرداد، از تبلیغاتى بودن اعلام حضور موسوى در رقابتهاى انتخاباتى خبر مى‌داد.

در حالى که مجمع روحانیون مبارز از پیشگامان دعوت موسوى براى کاندیداتورى بود، محمدرضا دولت‌آبادى (عضو مجمع روحانیون مبارز) از پشت پرده به صحنه آوردن موسوى توسط اصلاح‌طلبان سخن گفت :«مسایلى که امروز در مورد حمایت تمام گروههاى جبهه دوم خرداد از میرحسین موسوى عنوان مى‌شود، بسیار تاکتیکى و فریبکارانه است».

او به این واقعیت تأکید کرد که : «دیدگاههاى سیاسى و اقتصادى بسیارى از گروههاى دوم خرداد با نوع تفکر اجرایى میرحسین موسوى ناسازگار است».

خبرآنلاین
۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=26914

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x