به گزارش گروه ورزشی «کمال مهر» :
به نقل از خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، سیوهشتمین کنگره فدراسیون جهانی والیبال همزمان با مرحله نخست مسابقات قهرمانی زنان جهان در شهر آرنهم هلند از ۲۲ تا ۲۵ سپتامبر (۳۱ شهریور تا ۳ مهر ۱۴۰۱) درحال برگزاری است. با دعوت فدراسیون جهانی والیبال محمدرضا داورزنی به عنوان عضو هیات رئیسه FIVB بامداد دوشنبه ۲۸ شهریور ماه عازم هلند شد تا پس از شرکت در جلسه هیات رئیسه کنفدراسیون والیبال آسیا که در حاشیه این کنگره برگزار شد، ضمن دیدار با مقامات و مسئولان فدراسیون جهانی والیبال در این کنگره سه روزه حضور پیدا کند.
همچنین میلاد تقوی، دبیر کل فدراسیون والیبال هم بامداد روز چهارشنبه ۳۰ شهریور ماه عازم شهر آرنهم شد تا به عنوان نماینده فدراسیون ایران در این کنگره شرکت کند. بررسی و ارزیابی فعالیتهای والیبال دنیا در یک سال اخیر و همچنین برنامهریزی و بررسی برنامههای والیبال در سال ۲۰۲۳ از محورهای اصلی این کنگره بود که در حاشیه آن روسای فدراسیونهای کشورهای مختلف با یکدیگر دیدار میکنند و در جلساتی مختلف با مسئولان فدراسیون جهانی ملاقات و گفتگو خواهند کرد.
در شرایطی که داورزنی در ایران حضور ندارد و راهی هلند شده است، اخباری تکراری درمورد پایان دوران فعالیت وی در فدراسیون والیبال منتشر شده است. در شرایط یکه هنوز حدود یک سال و دو ماه باقی مانده از دوران مدیریت قانونی وی در فدراسیون والیبال باقی مانده است، گفته میشود داورزنی بازنشسته است و درخواستش برای تمدید حضور در فدراسیون والیبال مورد موافقت قرار نگرفته است.
محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در این خصوص اظهار داشت: در حال حاضر من درگیر مسائل و موضوعات مربوط به کنگره فدراسیون جهانی والیبال هستم. در جریان این اخبار هم نیستم، چون چیزی به صورت رسمی به من ابلاغ نشده است. تاکنون بارها این اخبار منتشر شده است، اما تا زمانی که ابلاغ رسمی صورت نگیرد این اخبار قابل تایید نیست.
این در حالی است که چندی پیش صالحیامیری، رئیس سابق کمیته ملی المپیک اعلام کرده بود: داورزنی شیخ ماست و در بین ۵۱ رئیس فدراسیون قطعا داورزنی فاصله امتیاز بالایی دارد. والیبال امروز مدیون زحمت این جمع و مدیریت ایشان است. یکی از بحثهای مستمری که من با داورزنی داشتم و امروز نیز تکرار میکنم. اگر سرمایه گذاری ویژهای روی والیبال داشته باشیم، میتوانیم جمعیتی خیلی بیشتری را به سمت والیبال ببریم که به صلاح ورزش کشور است.
وی ادامه داد: من از ابتدای اعتقادم این بود که اگر داورزنی مسئولیت و جایگاهش را تغییر ندهد، نه به وزارت برود و نه به کمیته ملی المپیک و حتی به فدراسیونهای دیگری مثل فوتبال و کشتی که همه این ها به ایشون پیشنهاد شده بود، و فقط یک دهه دیگر بر روی والیبال متمرکز شود، من به شما قول می دهم جمعیتی چند میلیونی دیگر به سمت والیبال بیایند. تکرار می کنم اگر داورزنی یک دهه دیگر بماند و با همین جدیت کار کند، والیبال را می تواند به رشته اول کشور تبدیل کند و جمعیت میلیونی بیشتری به سمت این رشته ورزشی گرایش پیدا کنند. الان مردم تا سه بامداد پیگیر مسابقات تیم ملی والیبال هستند و این پتانسیل بالای والیبال را نشان می دهد و مخاطبانی هستند که از بین لیگ های اروپایی، والیبال را انتخاب می کنند که این موضوع مهمی است.
موضوعی که در این بین اهمیت دارد این است که فرمول جدید صعود به بازیهای المپیک بیشتر از همیشه حساس و پر ریسک است. انتظار میرود وزارت ورزش و ورزش و جوانان و در راس آن وزیر ورزش در صورتی که برنامهای برای تغییر مدیریت فدراسیون والیبال دارد، تضمینی برای صعود به المپیک و عدم بهم خوردن نظم میدریتی والیبال داشته باشد. چراکه اگر بخواهیم در بین فدراسیونهای ورزشی، سه فدراسیون منظم و برتر را نام ببریم بیشک والیبال اگر بهترین فدراسیون نباشد یکی از آن سه فدراسیون است؛ فدراسیونی کم حاشیه که با حداقل وابستگی مالی به دولت و وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک را دارد.
تغییری که به لحاظ مدیریتی ابعاد بینالمللی دارد، چراکه والیبال در بین فدراسیونهای ورزشی ایران بیشترین کرسی بینالمللی موثر و غیر موثر را در مجامع بینالمللی دارد و مطمئناً فدراسیون جهانی والیبال نسبت به دخالت دولت در تغییر عضو هیات رئیسه خود یعنی محمدرضا داورزنی که هم اکنون فارغ از حواشی ایجاد شده در کنگره جهانی سالیانه در هلند به سر میبرد واکنش نشان خواهد داد. شاید هم این دسته و گروههایی که هرزگاهی شایعاتی مطرح میکنند و میگویند از سمت خیابان سئول چنین خبری مطرح شده است، این بار از نبود داورزنی و دبیرش میخواهند حداکثر استفاده را ببرند، چرا که داورزنی به عنوان عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی و کنفدراسیون والیبال آسیا و تقوی به عنوان نماینده فدراسیون والیبال ایران در هلند حضور دارند.
در حالی که چند سالی است تمام افق و دیدگاه والیبال ایران به المپیک دوخته شده و تمام برنامههای والیبال همانند فدراسیونهای حرفهای دنیا هر چهار سال یک بار بر اساس این مسابقات معتبر دنیا پایهریزی شده است، سکوی المپیک سودا و آرمانی است که برای این خانواده کم حاشیه ترسیم شده است.
رشتهای که بهم زدن آرامشش هر از چند گاهی توسط عوامل بیرونی اتفاق میافتد. در زمانی که حدود یک سال و دو ماه از دوره محمدرضا داورزنی به عنوان رئیس فدراسیون والیبال مانده، علت بهم زدن آرامش این رشته ورزشی دقیقاً معلوم نیست! چراکه هیچ منطقی و هیچ عقل سلیمی این تغییر را در شرایط کنونی تایید نمیکند. اصلاً آیا مسئولان ذیصلاح در این شرایط گزینهای بهتر و مشرفتر از داورزنی دارند که بتواند این روند حرکت والیبال ایران به سمت المپیک ۲۰۲۴ را ارتقا بخشد و یا صرفاً این اقدامات جهت حذف یک رئیس فدراسیون به نام داورزنی در سطح مدیریتی ورزش کشور است؟
پایان پیام/