به گزارش سرویس بین الملل کمال مهربه نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، “ماری هارف” معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت: «در حال حاضر آمریکا عمیقا در سه مذاکره شدید در منطقه خاورمیانه درگیر است که در برخی موارد با بحران همراه است. روند صلح خاورمیانه دقیقا مصداق همین مسئله است. ما در این خصوص براساس اصول خودمان و براساس ارزش ها و منافعمان عمل می کنیم اعم از اینکه درباره مناقشه سوریه باشد یا تلاش با وجود دشواری های باورنکردنی برای رسیدن به راه حل دیپلماتیک در سوریه یا اعم از اینکه درباره ایران باشد باشد. هفته آینده ما در وین ملاقات می کنیم و می کوشیم به راه حلی دیپلماتیک درباره یکی از بزرگترین چالشهایی دست پیدا کنیم که در حال حاضر پیش روی ما است. درباره مسئله خاورمیانه (مناقشه فلسطین) نیز باید بگویم که پس از چندین و چند دهه ما در تلاش هستیم تا به پیشرفتی دست پیدا کنیم و درنهایت، صلح را به این منطقه بیاوریم و صلح را برای اسرائیل به ارمغان بیاورد و به کشوری فلسطینی دست پیدا کنیم. این سخن که آمریکا در این منطقه براساس موضع اخلاقی عمل نمی کند به هیچ وجه مبتنی بر واقعیتهای جاری منطقه نیست.
خبرنگاری از هارف پرسید: علی صالحی مذاکره کننده ایرانی(!) آژانس بین المللی انرژی اتمی را به چالش کشید…
هارف با قطع سخنان خبرنگار گفت..کدام مذاکره کننده ایرانی؟
خبرنگار گفت.. صالحی
هارف گفت..بله. ببخشید من قسمت شروع صحبتتان را متوجه نشدم.
خبرنگار گفت.. صالحی آژانس بین المللی انرژی اتمی را به چالش کشیده و گفته است آژانس هرگونه مدرک دال بر تبعیت نکردن ایران از پروتکلهای بین المللی و امثال آن را ارائه کند. آیا شما پاسخی به این سخن دارید؟
هارف در پاسخ گفت.. من به صورت مشخص اظهارات او را ندیده ام. کاملا روشن است که ما بر مذاکرات وین در هفته آینده متمرکز هستیم. قرار است دور جامع مذاکرات، هجدهم فوریه شروع شود. بی تردید، آژانس بین المللی انرژی اتمی مولفه اصلی در این روند است. آژانس با ایران همکاری می کند. در قالب بخشی از این مذاکرات جامع، ما درباره همه مسائل و همه نگرانی های جامعه بین المللی صحبت خواهیم کرد که هم آژانس بین المللی انرژی اتمی و هم قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد و اسناد دیگر به صراحت آنها را بیان کرده اند. بنابراین، می دانیم که مسائل مطرح چیست. می دانیم که چقدر کار داریم که باید انجام بدهیم. منتظریم ببینیم از هفته آینده چه کارهایی را می توانیم انجام بدهیم.
خبرنگار پرسید: مذاکرات در وین چقدر طول خواهد کشید؟ آیا این مذاکرات برای دو روز خواهد بود یا اینکه برای..
هارف با قطع سخنان خبرنگار گفت.. فکر می کنم قرار شده است ما چند روز محدود در آنجا باشیم. ما منتظریم ببینیم در عرصه عمل چه وضعی پیش می آید. دور قبلی گفتگوها معمولا فقط چند روز به طول می انجامید. پس از گفتگوهای وین، تیم ما به کشور بازخواهد گشت و سپس بار دیگر به مذاکرات خواهد رفت. من هیچ برنامه زمانی مشخصی برای این گفتگوها ندارم اما فکر می کنم ما چند روز در آنجا خواهیم بود.
خبرنگار دیگری پرسید: هفته گذشته وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد فردی را شناسایی کرده است که برای القاعده در ایران کار می کند و او با اطلاع مقامات ایران این کارها را انجام می داده است. آیا در ملاقات مقامات ایران و آمریکا از جمله ملاقات وندی شرمن معاون وزیر امورخارجه آمریکا، این مسئله مطرح شده است؟
هارف گفت: آیا منظور شما گنجاندن نام افراد جدیدی در فهرست تحریم شدگان است یا به صورت مشخص به این مورد اشاره دارید؟
خبرنگار گفت: منظورم این است که آیا شما در گفتگوها با مقامات ایران به آنها گفته اید که آیا آگاهانه می دانستند عنصر القاعده در داخل ایران فعالیت دارد؟ شما به آنها چه می گویید؟
هارف در پاسخ گفت: گفتگوهایی که وندی شرمن با مقامات ایرانی دارد درباره مسئله هسته ای است. ما با صراحت کامل و به صورت علنی گفته ایم که همچنان ایران را براساس تحریمهای موجود فعلی به علت نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم، مشمول تحریمها خواهیم دانست. فکر می کنم مطلبی که شما از آن سخن می گویید مصداق تحریم شدگانی باشد که هفته گذشته شاهد آن بودید. ما پیش از اینکه این تحریمها را اعمال کنیم به مقامات ایرانی در این خصوص اطلاع رسانی کردیم. اما گفتگوهای وندی شرمن با مقامات ایرانی فقط درباره مسائل هسته ای بوده است.
خبرنگار پرسید: آیا شما اظهارنظر بیشتری هم درباره روابط ایران و القاعده دارید؟
هارف در پاسخ گفت: من فعلا هیچ تحلیل دیگری در این زمینه ندارم. می دانم که این مسئله، موضوعی پیچیده است. خوشحال خواهم شد اگر در آینده مطلبی باشد و با شما آن را به اشتراک بگذارم.
انتهای پیام/