به گزارش کمال مهر، محسن امینی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به عبور کشور از مقطعی حساس در پی تحولات اخیر اذعان کرد: اکنون نگاهها بیش از پیش به نقش فعالان اقتصادی و بخش تولید معطوف شده است. بخش خصوصی با وجود کمبود برخی زیرساختها، توانست با قدرت در میدان باقی بماند و این شرایط آزمونی جدی برای سنجش آمادگی و تابآوری بخش تولید کشور بود.
وی با اشاره به تجربه سالهای سخت تحریم افزود: صنایع ایران به سطحی از هماهنگی، تجربه و پایداری رسیدهاند که حتی در شرایط بحرانی نیز عملکرد قابل قبولی ارائه میکنند؛ این موفقیت نشانگر توانمندی بخش خصوصی و نقش کلیدی آن در حفظ ثبات اقتصادی کشور است.در حالی که بخش عمدهای از ظرفیت دولت به مسائل امنیتی و سیاست خارجی معطوف بود، بخش خصوصی مسئولیت تأمین نیازهای بازار، تداوم تولید و جلوگیری از بحران را بر عهده گرفت.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد: اتاقهای بازرگانی نیز بهعنوان پل ارتباطی میان فعالان اقتصادی و تصمیمگیران، با پیگیریهای مستمر در کمیسیونهای تخصصی به رفع موانع تولید و خدماترسانی کمک کردند. امروز دیگر نمیتوان با سیاستهای سنتی در شرایط پیچیده منطقهای و جهانی تولید را پیش برد و نیازمند پویایی، کاهش بروکراسی، تسهیل صادرات، حمایت هدفمند از تولید و هوشمندسازی صنایع هستیم.
امینی با بیان اینکه صنعت باید بخشی از سازوکار دفاع ملی کشور باشد؛ این یک ضرورت راهبردی است، اظهار کرد: بخش صنایع غذایی در دوران تحولات اخیر به ستون فقرات تابآوری اجتماعی تبدیل شده و هرگونه بحران در آن میتواند تعادل اجتماعی را به خطر اندازد. کمیسیون برنامههایی برای توسعه ذخایر راهبردی، کاهش وابستگی ارزی، ایجاد زنجیره ارزش داخلی و افزایش صادرات غیرنفتی در دست بررسی داشته و ایران ظرفیت تبدیل شدن به قطب غذایی منطقه را دارد، به شرط برنامهریزی دقیق و حمایت هدفمند.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید