به گزارش«کمال مهر»، در شرایطی که برخی حاکمان عرب به ویژه در کشورهای حوزه خلیج فارس در مسیر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی حرکت میکنند اما توده مردم این کشورها در دل نفرت عمیق از رژیم صهیونیستی دارند.
معمولاً برای نشان دادن اعتراض در کشورهای مختلف یا پرچم کشور منفور را آتش میزنند یا پرچم آنرا لگد مال میکنند؛ اما نکته قابل تأمل لگدمال شدن پرچم صهیونیستها از سوی یک مقام اردنی یعنی خانم جمانه غنیمات در یکی از ورودیها بود که حسابی مقامات تل آویو را عصبانی کرد و آنرا به واکنش وادار کرد. رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به این اقدام، سفیر اردن در تل آویو را احضار کرد.
روز شنبه تصاویری بر روی شبکههای اجتماعی قرار گرفت که جمانه غنیمات را در حال لگدمال کردن پرچم رژیم صهیونیستی به هنگام ورود به مقر سندیکاهای اردن نشان میداد. این در حالی است که «عمر رزاز» نخست وزیر این کشور از انجام چنین کاری خودداری کرده و این اقدام وی با انتقادات گسترده مواجه شده بود.
اما نمایندگان پارلمان اردن از اقدام خانم جمانه غنیمات به شدت حمایت کردند.«یحیی سعود» رئیس کمیسیون فلسطین در پارلمان اردن، در واکنش به لگدمال شدن پرچم رژیم صهیونیستی توسط «جمانه غنیمات» وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی دولت اردن و اعتراض رژیم اشغالگر قدس نسبت به این مساله، خاطرنشان کرد که اقدام غنیمات کمترین کاری است که وی میتوانست انجام دهد و باید پرچم رژیم صهیونیستی در ورودی تمامی وزارتخانهها و نهادهای دولتی اردن نصب شود تا شهروندان اردنی آن را لگدمال کنند.
وی افزود: اسرائیل همه روزه مقدسات و ارزشهای انسانی و اخلاقی را پایمال میکند و اقدام وزیر اردنی بیانگر موضع ملت اردن است چرا که وی قبل از اینکه یک وزیر باشد، یک شهروند اردنی هم به شمار میرود.
«نبیل غیشان» نماینده پارلمان اردن از رئیس پارلمان این کشور خواست تمامی ۱۳۰ نماینده اردنی را به مقر اتحادیههای صنفی ببرد تا پرچم رژیم صهیونیستی را لگدمال کنند.
وی در سخنانی در پارلمان اردن اظهار داشت: تا زمانی که شهرهای فلسطین از جمله قدس،الخلیل و بیت لحم تحت اشغال باشند، ما پرچم رژیم صهیونیستی را لگدمال خواهیم کرد.
غیشان تصریح کرد که هجمه گسترده علیه «جمانه غنیمات» وزیر اطلاع رسانی اردن از سوی رژیم اشغالگری که فلسطینیان را به قتل میرساند و آواره میکند، امر عجیبی نیست.
رأی الیوم در مطلبی با اشاره به اعتراض صهیونیستها به لگدمال کردن پرچم این رژیم از سوی خانم جمانه غنیمات وزیر اطلاع رسانی اردن آورده است: «اشغالگران اسرائیلی پرچمهای ما را لگد مال نکردهاند اما کرامت ما و کرامت اعراب و مسلمانان را روزانه لگد مال میکنند و این از طریق اقدامات جنایتکارانه آنها به غزه و کرانه باختری و تیراندازی با هدف قتل شهروندان بی گناه خواه کسانی که در تظاهرات بازگشت به شکل مسالمت آمیز شرکت میکنند یا ضد شهرک سازی اعتراض میکنند یا یهودی سازی مقدسات در پایتخت اشغال شده فلسطین است.
رأی الیوم مینویسد: دولت اردن نباید توجهی به این اعتراضات داشته باشد و به اشغالگران بفهماند که آنها اهانت نابخشودنی مرتکب شدند و آن زمانی بود که یکی از نگهبانان سفارت اسرائیل در امان به سوی شهروندان اردنی آتش گشودند و با خونسردی آنها را کشتند و بنیامین نتانیاهو به درخواستهای رسمی اردن در محاکمه قاتل یا اعتراض اردن به استقبال گسترده از این قاتل پس از بازگشت به تل آویو یکروز پس از ارتکاب این جنایت، اعتنایی نکرد.
این رسانه آورده است: پرچم اسرائیل نماد اشغالگری و تجاوزگری و خونریزی است و لگدمال کردن آن یکی از شیوههای مقاومت است و اگر اسرائیلیها این حقیقت را نمیدانند یا آنرا نادیده میگیرند باید یکی به آنها یادآوری کند و هدف کسانی که آنرا بر روی یکی از ورودیها ترسیم کرده تا افراد از جمله خانم جمانه غنیمات آنرا لگد کنند؛ نیز همین بوده است.
رأی الیوم بیان کرد: اردن نباید به بازیچه اشغالگران تبدیل شود که برای هر موضوع کوچک و بزرگی آنرا بازخواست کنند و همانند یک تحت الحمایه با آن برخورد کند. دولت اردن باید حمایت جانانهای از خانم غنیمات به عمل آورد و به اعتراضات اسرائیل وقعی ننهد زیرا لگدمال کردن پرچم این رژیم نشان دهنده احساس خشم ملت اردن درباره اشغالگران و جنایات آنهاست. ملتهای دنیا پرچم دشمنان را آتش میزنند و تنها آنرا لگدمال نمیکنند از جمله پرچم آمریکا. دولت اردن باید به اعتراضات اسرائیلیها اعتراض کند و تاکید کند که اردن عرصهای برای آنها نیست و ملت اردن حق دارند که احساسات خود را در قبال جنایات اشغالگران اسرائیلی با همه ابزار و وسایل بیان کنند و پرچم رژیم اشغالگر را که کمترین اعتراض محسوب میشود را لگد مال کنند.
به هر حال آنچه میتوان گفت این است که نمیتوان انتظاری از دولت اردن در این زمینه داشت اما موضع وزیر اطلاع رسانی اردن با اقبال مردمی روبرو شد که همه روزه شاهد جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی هستند.
مردم کشورهای عربی نشان دادهاند که از اشغالگران مقدسات مسلمین تنفر عمیقی دارند و شادمانی آنها را میتوان از عملیاتهای ضد صهیونیستی که فلسطینیها انجام میدهند، فهمید. این اقدام خانم جمانه غنیمات در روزگاری که حاکمان عرب برای عادی سازی روابط با صهیونیستها گوی سبقت را از یکدیگر میربایند؛ قابل تحسین است.
در روزگاری که بازار معامله قرن و حرکت شتابزده حکام عرب به سوی تل آویو گرم است این قبیل اقدامات قابل توجه است. توافق سازش میان رژیم صهیونیستی با مصر و اردن هم سبب نشد که نفرت از تل آویو کم شود و به عبارت دیگر موجب کاهش این نفرت نشد زیرا سازش بر روی کاغذ و در چارچوب توافقنامهها یک موضوع است و دیدگاه مردم کشورهای عربی از اسرائیل موضوعی دیگر است.
«مائیر عوزال» تحلیلگر سیاسی روزنامه صهیونیستی معاریو اذعان کرد: «اسرائیل در فضایی سرشار از نفرت علیه خود به سر میبرد. همه اقشار در مصر از روزنامه نگاران گرفته تا وکلا، آموزگاران، مهندسان، کارگران، صاحبان مشاغل و مردم عادی از اسرائیل متنفرند؛ آنها نمیخواهند با ما تعامل داشته باشند و کلمه عادی سازی روابط با تل آویو برایشان همانند یک جنایت بزرگونابخشودنی است».