جوی ها ظرفیت هدایت آب های سطحی را ندارد
یکی از ساکنان حصارک بالا که در خیابان خوشبویی ساکن است می گوید: نامناسب و غیراصولی بودن جوی این خیابان باعث شده با هر بارش و یا آبی که از خانه ها به کوچه می ریزد در خیابان جمع شده و وارد خانه های جنوبی این محل شود.
«محمد خزایی» می افزاید: این جوی کشش هدایت آب را ندارد و در واقع نمی توان به آن جوی گفت. جوی های قدیم که گود بود و دیواره داشت و در مسیر مشخصی ساخته شده بود برای هدایت آب های سطحی مناسب بود. اما این جوی که از وسط خیابان مارپیچ رد می شود و ارتفاع آن به ۱۰ سانتیمتر هم نمی رسد چطور می توان نقش یک جوی را داشته باشد.
بهداشت محیط در حصارک بالا معنا ندارد
خزایی می گوید: در این منطقه بهداشت محیط معنا ندارد فاضلاب بیشتر خانه ها در کوچه و خیابان روان است و آلودگی آن در محل و حتی خانه ها پخش می شود.
وی می افزاید: اداره بهداشت فقط بر مغازه ها نظارت دارد در حالی که آلودگی ناشی از فاضلاب کم خطر تر از آلودگی خوراک و… نیست.
این شهروند با بیان این که چندین بار برای رسیدگی به این مشکلات به شهرداری منطقه و حتی اداره بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان نیز اطلاع دادیم می افزاید: متاسفانه هیچ توجهی به این موضوع نشده است.
مرمت جوی نیمه کاره رها شده است
یک بانوی میانسال که ساکن «کوی نصیری پاینده» است با نشان دادن جوی وسط خیابان که اقدام به مرمت آن شده می گوید: ۲ هفته است شهرداری خیابان را کنده تا جوی بسازد اما چند روز است کار را نیمه کاره رها کرده و خیابان به این وضع مانده است.
«فرحناز موسی زاده» می افزاید: این کارهای اصلاحی و ساخت باید در فصل مناسب انجام شود اما متاسفانه هر بار شهرداری اقدام به کار عمرانی می کند در فصل سرما و بارش است که مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد می کند.
موسی زاده می گوید: زباله های داخل کوچه ها نیز به طور مرتب جمع آوری نمی شود و گاهی ۲۴ ساعت زباله جلوی در خانه ها می ماند. اما در خیابان های اصلی بیشتر جمع آوری می شود.
نبود نظارت بر ساخت وسازها و غیراصولی بودن آنها
یکی دیگر از ساکنان قدیمی این محل با نشان دادن آپارتمان ۲۰ واحدی که به تازگی ساخته شده می گوید: این ساختمان هم مانند بیشتر ملک ها پارکینگ ندارد و اهالی باید خودروهای خود را در کوچه و خیابان پارک کنند.
«علی اصغر خوشبویی» با بیان این که تعداد خیلی کمی از ملک های این منطقه سند دارند می افزاید: به دلیل قولنامه ای بودن و در نتیجه نبود نظارت روی ساخت و سازها، همه ساختمان ها غیراصولی و ناایمن ساخته شده اند و تراکم در این منطقه رعایت نمی شود.
خوشبویی می گوید: به دلیل نبود پارکینک در بیشتر خانه ها اهالی مجبورند خودروهای خود را در کوچه و خیابان پارک کنند و این کوچه های تنگ و باریک هم ظرفیت پارک خودروی همه آنها را ندارد. برای همین همیشه شاهد درگیری و فحاشی در محل هستیم.
وی اضافه می کند: پیاده روهای محل نیز نامناسب است و تردد را برای عابران سخت می کند و مجبوریم از خیابان رد شویم و با وجود باریک بودن کوچه و خیابان و تردد خودروها این کار جان شهروندان را به خطر می اندازد.
اظهارات پاکبان محله
یکی از پاکبانان شهرداری که مشغول جاروی یکی از کوچه های حصارک بود می گوید: من و همکارانم هر روز از ساعت ۴ صبح تا۱۲ ظهر محله را رفت وروب می کنیم. اما مسئولیت حمل زباله ها با ما نیست.
«علی سرمدی» می افزاید: هر شب همکارانم در بخش حمل زباله در محل زباله ها را جمع آوری می کنند اما برخی از اهالی هر ساعتی از شبانه روز که دوست دارند زباله ها را بیرون می گذارند و خودشان رعایت نمی کنند. برای همین در بیشتر ساعات روز زباله جلوی در خانه ها دیده می شود.
اظهارات معاون خدمات شهر شهرداری منطقه
معاون خدمات شهر منطقه ۶ شهرداری کرج با رد اظهارات شهروندان مبنی بر جمع آوری نکردن زباله ها می گوید: معاونت خدمات شهر منطقه شبانه روز در ۳ شیفت اقدام به جمع آوری زباله های منطقه می کند.
«مسعود حکمتی» با بیان این که محدوده شهرداری منطقه ۶ یکی از بزرگترین و وسیع ترین مناطق کرج است می افزاید: شهرداری طبق قانون و در حد امکان برای نظافت، رفت و روب و جمع اوری زباله در همه مناطق تحت پوشش اقدام می کند اما برای اجرای نظم و داشتن شهری پاک و مناسب باید شهروندان نیز تعامل و همکاری داشته باشند و در ساعت های اعلام شده زباله های خود را در خیابان بگذارند تا توسط نیروهای حمل زباله جمع آوری شود.
ضرورت همکاری و تعامل شهروندان برای بهبود شرایط
حکمتی با اشاره به ساختار منطقه و پارک خودروها در داخل کوچه ها می افزاید: خودروهای حمل زباله نمی توانند در روز به طور مرتب در منطقه برای جمع آوری زباله تردد کنند. شهروندان باید هر شب زباله خود را بیرون و در دسترس کارگران خدمات شهر قرار دهند اما متاسفانه برخی از شهروندان در این زمینه همکاری و رعایت ندارند و در هر ساعت از شبانه روز که بخواهند زباله خود را در خیابان رها می کنند.
معاون خدمات شهر منطقه تاکید می کند: برای حفظ نظافت و فرهنگ شهری شهروندان هم باید در کنار متولیان تلاش کنند تا بهترین شرایط برای همه فراهم شود و چنانچه مردم همیشه مدیران یا متولیان سازمان ها را مسئول هر کاری بدانند بدون اینکه آنها را همراهی کنند به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید.
حصارک بالا منطقه ای با مشکلات خاص است
معاون عمران و ترافیک منطقه ۶ شهرداری کرج با بیان این که مناطقی مانند حصارک بالا، حیدرآباد و… که بافت خاصی دارند و کوچه و معابرشان استاندارد نیست می گوید: از طرفی هم به دلیل تمکن مالی، شهروندان چاه نکنده و فاضلاب ها را به بیرون از خانه ها هدایت می کنند که باعث بروز مشکل برای خود و دیگران می شود که این امر باید برای مردم فرهنگ سازی و از این کار خودداری شود.
«مسعود محمدی» می افزاید: در مورد مشکل جوی و جمع شدن آب در خیابان نصیری بنا به درخواست مردم و پس از بازرسی با توجه به شیب نامناسب خیابان و جوی آب شهرداری اقدام به مرمت و بهسازی آن کرد اما به دلیل بارش باران اجرای آن متوقف شد که به محض مساعد شدن هوا، نسبت به تکمیل آن اقدام و در ۱۰ روز آینده روکش آسفالت و جدول گذاری تکمیل و این مشکل برطرف می شود.
محمدی با اشاره به روند اداری و طی مراحل درخواست و مکاتبه برای تعیین پیمانکار و بودجه و… می گوید: گاهی این بهسازی ها زمان بر و به فصول سرما منتهی می شود و این امر اجتناب ناپذیر است.
وی در مورد ساخت وسازهای غیرمجاز می گوید: در گذشته تخلفاتی در این زمینه انجام شده اما با توجه به ابلاغ های اخیر، اکنون شهرداری بدون ساخت پارکینگ و رعایت کامل موارد قانونی ساخت هیچ گونه مجوز و پایان کاری در این منطقه صادر نمی کند و ساختمان ۲۰ واحدی بدون پارکینگ که به آن اشاره شده در دوران قبل ساخته شده که اکنون طبق قانون باید برای تعیین تکلیف به ماده ۱۰۰ برود.
محمدی در مورد پیاده روها می گوید: با توجه به کمبود اعتبار و بودجه شهرداری بهسازی پیاده رو خیابان های اصلی در اولویت است اما در اسرع وقت و افزایش منابع مالی نسبت به بهسازی این موارد نیز اقدام می شود.
تخلفات زیست محیطی پیگیری قضایی دارد
کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرج اظهار می کند: در منطقه حصارک بالا به دلیل بافت فرسوده و قدیمی آن برخی از خانه ها فاضلاب را به به سمت معابر عمومی هدایت می کنند که این امر سلامت شهروندان را به خطر می اندازد و غیرقانونی است.
«سیروس مظفری» می افزاید: واحد بهداشت محیط شهرستان کرج به طور مستمر رسیدگی و نظارت دارد و مواردی را که به صورت گزارش می گیرد به ارگان های ذیربط مانند شهرداری و شرکت آبفا که مسئولیت مدیریتی در این زمینه دارند اعلام و پیگیری می کند.
مظفری با بیان این که کنترل و محافظت از تک تک شهروندان مشکل است می گوید: در مناطقی که بیشتر احساس خطر کنیم همکاران فرصت قانونی می دهند تا مشکل مربوطه برطرف شود در غیر این صورت به مراجع قانونی ارجاع داده می شود.
وی با بیان این که شهرداری هم در این زمینه با ما همکاری و تعامل دارد می افزاید: شهرداری وظیفه رسیدگی و ساماندهی دارد و بعد از دادن اخطار چنانچه نسبت به رفع آن توجه نشود لیست متخلفان را به مرکز بهداشت محیط می دهد تا نسبت به اقدام قانونی برای آنها اقدام شود.
کارشناس مسئول بهداشت محیط کرج می گوید: معضل فاضلاب این منطقه ایجاب می کند: شرکت آب و فاضلاب ساماندهی آن را در برنامه توسعه قراردهد و نسبت به جمع آوری فاضلاب و وصل به شبکه فاضلاب شهری اقدام کند.
مظفری تاکید می کند: در مورد تخلفاتی که به سلامت شهروندان و محیط زیست آسیب برساند رسیدگی قضایی خواهد شد.
انتهای پیام/