تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
0

خاطره‌ای از بوشِ پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند+تصاویر

  • کد خبر : 218416
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۰:۲۴
خاطره‌ای از بوشِ پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند+تصاویر

چهل و یکمین رئیس‌جمهور آمریکا امروز در حالی درگذشت که خاطرات تلخ زیادی از او در ذهن ایرانیان باقی مانده است.

به گزارش گروه بین‌الملل«کمال مهر» جرج هربرت واکر بوش ملقب به «بوش پدر» پس از ماه‌ها بیماری و بستری شدن در بیمارستان، امروز شنبه در ۹۴ سالگی درگذشت. او پیش از مرگ، پیرترین رئیس‌جمهورِ در قید حیات آمریکا بود.

خاطره‌ای از جرج بوش پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند
جرج بوش پدر در سال‌های پایانی عمر

خانواده بوش را یکی از سیاسی‌ترین خانواده‌های آمریکا می‌دانند؛ چراکه پدرِ «جرج هربرت واکر بوش» با نام پرسکات بوش، در سال‌های ۱۹۵۳ تا ۱۹۶۳ سناتور ایالات متحده بود؛ خودش بعد‌ها به پست‌های سیاسی زیادی از جمله ریاست‌جمهوری رسید و پسرش جرج دابلیو بوش نیز ۸ سال پس از خودش رئیس‌جمهور آمریکا شد.

خاطره‌ای از جرج بوش پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند
جرج بوش پدر و پسر در یک قاب

جرج بوش پدر پس از فارغ‌التحصیلی از آکادمی فلیپس در ۱۸ سالگی به عنوان خلبان وارد نیروی دریایی ارتش آمریکا شد و به جنگ جهانی دوم رفت. او پس از بازگشت از جنگ، مسئولیت‌های زیادی را برعهده گرفت تا اینکه در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۹۸۸ به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان توانست «مایکل دوکاکیس» رقیب دموکرات خود را شکست دهد.

خاطره‌ای از جرج بوش پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند
بوش پدر در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری

وی پس از پیروزی در انتخابات ۱۹۸۸ در ژانویه ۱۹۸۹ به عنوان چهل و یکمین رئیس‌جمهور آمریکا قدرت را در دست گرفت. او پیش از پیروزی در این انتخابات، معاون رونالد ریگان رئیس‌جمهور وقت آمریکا بود و پیش از آن نیز در دوره ریاست جمهوری ریچارد نیکسون برای یک دوره کوتاه دو ساله سفیر آمریکا در سازمان ملل شد.

خاطره‌ای از جرج بوش پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند
بوش پدر زمانی که معاون ریگان بود

جرج هربرت واکر بوش تقریبا یک دهه پیش از ریاست‌جمهوری، برای یک سالِ کامل (۱۹۷۶ تا ۱۹۷۷) ریاست سازمان جاسوسی سیا را نیز در اوج مبارزات مردم ایران علیه رژیم ستمشاهی بر عهده داشت؛ مبارزاتی که حدود دو سال بعد به پیروزی انقلاب اسلامی ایران منجر شد.

بوش پدر تنها برای یک دوره رئیس‌جمهور آمریکا بود و در سال ۱۹۹۲ انتخابات را به «بیل کلینتون» رقیب دموکرات خود واگذار کرد، اما در همین دوره چهارساله خاطره‌ای را از خود به جا گذاشت که برای همیشه در ذهن مردم ایران ماندگار شد و آن، اهدای مدال شجاعت به فرمانده ناوی بود که هواپیمای مسافربری ایران را هدف قرار داد.

خاطره‌ای از جرج بوش پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند
ناو یو.اس.اس وینسنس آمریکا و فرمانده آن که دستور شلیک به هواپیمای مسافربری ایران را صادر کرد

ناو یو. اس. اس وینسنس آمریکا در ۱۲ تیر ۱۳۶۷ (سوم ژوئیه ۱۹۸۸ میلادی) با شلیک به هواپیمای مسافربری ایرباس ایران که از تهران عازم دبی بود، تمام ۲۹۰ سرنشین آن از جمله ۶۶ کودک را به شهادت رساند و بزرگترین جنایت قرن را بر فراز خلیج فارس رقم زد. اما بوش پدر دو سال بعد از این جنایت در اولین سال ریاست‌جمهوری خود نه تنها از این بابت عذرخواهی نکرد بلکه به «ویلیام راجرز» فرمانده این ناو که دستور شلیک به هواپیمای مسافربری ایران را صادر کرده بود، نشان لیاقت داد!

خاطره‌ای از جرج بوش پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند
یکی از مادران داغدار حادثه حمله ناو جنگی آمریکا به پرواز ۶۵۵ هواپیمایی ایران‌ایر

او در زمان وقوع این جنایت نیز، یعنی زمانی که معاون رونالد ریگان رئیس‌جمهور وقت آمریکا بود، در واکنش به ادله فراوانی که ادعا‌های مقامات آمریکایی درباره علت وقوع این حادثه را زیر سوال می‌برد، گفت: «برای من مهم نیست که حقایق چه می‌گویند، من از این حادثه عذرخواهی نمی‌کنم …!»

خاطره‌ای از جرج بوش پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند
تصویر یکی از ۶۶ کودک قربانی حمله ناو آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران

البته خاطراتی که بوش پدر از خود برای ایرانی‌ها به جا گذاشت، به اینجا ختم نمی‌شود. او پیش از ریاست‌جمهوری و اهدای مدال به فرمانده ناو وینسنس، به مدت ۸ سال معاون رونالد ریگان یا به عبارتی دومین مقام ارشد اجرایی آمریکا پس از رئیس‌جمهور بود و در همین دوره بود که دولت آمریکا از هیچ کمکی اعم از مالی و تسلیحاتی برای کمک به صدام برای حمله به ایران دریغ نکرد.

خاطره‌ای از جرج بوش پدر که ایرانیان هرگز فراموش نمی‌کنند
بازدید بوش پدر از پایگاه نیروهای آمریکایی در عربستان در اولین سال ریاست‌جمهوری‌اش

در این میان، سفر‌های دوره‌ای او به کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس برای فروش سلاح و رایزنی علیه ایران همزمان با جنگ تحمیلی نیز جزو خاطراتی است که قابل فراموش شدن نیست.

بوش پدر پس از پایان جنگ ایران و عراق نیز در سال ۱۹۹۱ با تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی جنگ اول خیلج فارس را به بهانه حمایت از کویت در برابر عراق رقم زد تا هم خاطره تلخ دیگری از خود به یادگار بگذارد و هم برای همیشه پای نظامیان آمریکایی را به منطقه باز کند.

انتهای پیام/

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=218416

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x