به گزارش«کمال مهر»، به گفته کارشناسان استحمام با آب گرم به مدت یک ساعت میتواند اثری مشابه انجام ورزش به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری قند خون داشته باشد.
استحمام با آب گرم سبب ترشح مواد شیمیایی ویژهای دربدن میشود که به نرم شدن رگهای خونی کمک میکند و از شدت فشارخون میکاهد.
به گفته کارشناسان استحمام با آب گرم میتواند راهکاری مناسب برای حفظ سلامت بدن به ویژه افراد سالمند باشد که به دلایل مختلف امکان ورزش درخارج از خانه را ندارند.
پژوهشها نشان میدهند استحمام با آب گرم میتواند سبب کاهش سطح التهاب بدن شود و به این ترتیب مانع از بالا رفتن فشار یا قند خون شود.
پژوهش درباره اثربخشی استحمام با آب گرم بر کاهش قند و فشارخون به وسیله دانشمندان دانشگاه (Loughborough) انجام شده است.
کارشناسان در این پژوهش نمونه خون ۱۰ مرد داوطلب آزمایش را پیش و پس از استحمام با آب گرم به مدت یک ساعت مورد بررسی قرار داده و دریافتند سطح قند خون و التهاب بدن آنها پس از پایان استحمام کاهش یافته است.
عوارض وجود التهاب در بدن
التهاب در بدن میتواند زمینه ساز بروز انواع بیماریها ازجمله آسم و آلرژی، بیماری سلیاک، بیماری التهابی کرون و حتی نارسایی عملکرد اعضای بدن و نیاز به پیوند عضو شود.
حمام با آب گرم سبب آزاد شدن اکسید نیتریک میشود که رگهای خونی را شُل میکند و به این ترتیب سبب کاهش فشارخون در افراد میشود.
افزون بر کاهش قند و فشارخون، کارشناسان پیشتر دریافتند استحمام با آب گرم میتواند سبب کاهش ابتلای افراد به افسردگی و مشکلهای روحی روانی شود.
افراد سالمندی که به استحمام هفتگی اهمیت میدهند و افزون بر استحمام به سونای بخاریا خشک نیز میروند بیش از دیگران عمر میکنند.
استحمام با آب گرم به ویژه در روزهای سرد، برفی و بارانی که خروج از خانه برای انجام ورزش برای سالمندان مشکل است میتواند جایگزینی فوق العاده برای حفظ سلامت بدن باشد.
آمارها نشان میدهند حدود یک چهارم افراد بزرگسال در سراسر جهان از بیماری فشارخون بالا رنج میبرند، فشارخون بالا میتواند زمینه ساز بروز مشکلهای سلامت، چون آسیب بینایی، نارسایی کلیه، سکته مغزی و حمله قلبی شود.
کارشناسان به افراد دارای فشارخون بالا توصیه میکنند در کنار رعایت رژیم خوراکی، اجتناب از مصرف نمک به میزان زیاد، ورزش انجام دهند و دربازههای زمانی استاندارد فشارخون خود را اندازه گیری و به پزشک مراجعه کنند.
نتیجههای این پژوهش درمجله فیزیولوژی کاربردی (the Journal of Applied Physiology) منتشر شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/