به گزارش گروه بین الملل“«کمال مهر»“؛ به نقل از truth، پسر بچه ۳ ساله ای که با سینه استخوانی و چشم های سراسیمه روی تخت بیمارستانی در شهر کوهستانی حجه یمن دراز کشیده برای نفس کشیدن مبارزه می کند.
پدرش علی حجاجی با نگرانی کنارش ایستاده است. حجاجی سه هفته پیش از همه گیر شدن گرسنگی در یمن، یک پسرش را از دست داده بود. وی اکنون می ترسد دومی را هم از دست بدهد.
این وضع به خاطر فقدان غذا در این منطقه نبود. مغازه های خارج از بیمارستان پر از کالا و بازارها شلوغ بودند. اما حجاجی نمی تواند آنها را بخرد، چون قیمت ها به سرعت در حال افزایش است.
او گفت: “من به سختی می توانم تکه ای نان بیات بخرم. به همین دلیل کودکانم جلوی چشمانم می میرند.”
جنگ ویرانگر در یمن به خاطر قتل اخیر مخالف سعودی (خاشقچی) در استانبول که خشم همگان را برانگیخت و توجهات را به فعالیتهای عربستان سعودی در جاهای دیگر معطوف ساخت، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
انتقاد تند علیه جنگ به رهبری عربستان سعودی، بر حملات هوایی که هزاران غیرنظامی را در مراسم های عروسی، خاکسپاری و اتوبوس های مدرسه با کمک بمب های هوشمند آمریکایی کشته اند، تمرکز کرده است.
اما کارشناسان مددکار و مقامات سازمان ملل متحد بر این باورند که شکل پر دسیسه تری از جنگ در یمن، جنگ اقتصادی است که تلفات غیرنظامی اش بسیار وسیع تر است و اکنون می تواند سهم فاجعه انگیزی از قحطی را به کشور تحمیل کند.
ائتلاف به رهبری عربستان سعودی و متحدان یمنی اش تحت رهبری شاهزاده محمد بن سلمان، اقدامات تلافی جویانه اقتصادی را بر یمن اعمال کرده اند. اما این اقدامات از جمله؛ محاصره های دوره ای، محدودیت های سخت بر واردات و عدم پرداخت حقوق به حدود یک میلیون کارمند دولتی بر گُرده ی غیرنظامیان فرود می آید، اقتصاد را هدر می دهد و میلیون ها نفر را به فقر عمیق تری می کشاند.
این اقدامات هزینه های نابودی تدریجی را مانند؛ تخریب زیرساخت ها، از دست دادن شغل، کاهش ارزش پول و افزایش قیمت ها ایجاد کرده اند. اما سرعت سقوط اقتصادی در هفته های اخیر، مقامات ارشد سازمان ملل متحد را بر آن داشت تا در مورد پیش بینی قحطی خود تجدیدنظر کنند.
مارک لوکاک معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشر دوستانه به شورای امنیت گفت: “اکنون خطر آشکار و فعلی از قحطی قریب الوقوع، عظیم و بزرگی که یمن را فراگرفته، وجود دارد.”
وی گفت که هشت میلیون یمنی در حال حاضر برای زنده ماندن به کمک غذایی اورژانسی وابسته هستند. این رقم به زودی به ۱۴ میلیون یعنی نیمی از جمعیت یمن افزایش می یابد.
الکس دِ وال نویسنده کتاب قحطی بزرگ که قحطی های اخیر ساخته شده به دست انسان ها را تجزیه و تحلیل می کند، گفت: “مردم بر این باورند که قحطی فقط فقدان غذا است. اما در یمن این امر به موجب جنگ اقتصادی است.”
علائمی چون؛ قطع سراسری مرز طبقاتی، قبیله ای و منطقه ای همه جا هستند. استادان دانشگاهی که حقوق نگرفته اند در شبکه های اجتماعی درخواست کمک می کنند. پزشکان و معلمان برای تغذیه خانواده هایشان مجبور به فروش طلا، زمین یا اتومبیل خود هستند. در خیابان های پایتخت، صنعا، زن سالخورده ای با صدای بلند صدقه می خواهد.
این پیرزن فریاد می زند: “به من کمک کنید. شوهر بیماری دارم. خانه ای برای اجاره دارم. کمک کنید.”
و در میان گرسنگی خاموش، نوزادان بیمار با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می کنند. از حدود دو میلیون کودک مبتلا به سوء تغذیه در یمن، ۴۰۰۰۰۰ نفر به شدت بیمار هستند. طبق پیش بینی ها طی ماه های آتی این رقم به یک چهارم افزایش می یابد.
معصومه میرحسینی – تیتریک
انتهای پیام/