تاریخ : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024
2

ابهام درباره سازوکار ویژه اروپا برای حفظ برجام

  • کد خبر : 216489
  • ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۰
ابهام درباره سازوکار ویژه اروپا برای حفظ برجام

یک منبع در بانک مرکزی اروپا گفته است مقامات قاره سبز تاکنون هیچ رایزنی رسمی با این بانک درباره طرحی که به سازوکار ویژه اتحادیه اروپا برای حفظ برجام معروف شده، انجام نداده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل «کمال مهر»، پایگاه اینترنتی بروکسل تایمز در مطلبی نوشت: ایران و اتحادیه اروپا توافق کرده اند به رغم خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک [برجام] به تجارت با هم ادامه دهند.

آنها به منظو دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران اخیرا سازوکاری برای حفظ کانال های پرداخت خارج از سیستم بانکی معرفی کردند، با این حال، این برنامه نیز ممکن است هدف تحریم ها قرار بگیرد.

پس از نشست وزیران در ۲۴ سپتامبر سال جاری در نیویورک، شرکت کنندگان از جمله نمایندگان کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس، چین و روسیه از ابتکار اتحادیه اروپا موسوم به «نهادهای واسط مالی» (spv) برای تسهیل پرداخت های مربوط به صادرات به خصوص در بخش نفت و انرژی استقبال کردند.

«فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ریاست این نشست را به عهده داشت ضمن ابراز خوش بینی از نتایج این جلسه، معتقد بود که سازوکار جدید در ماه نوامبر برای اجرا آماده خواهد شد. همچنین سخنگوی بخش خدمات رسانی خارجی اروپا نیز بر مراحل اجرایی شدن این طرح تاکید کرد.

در حال حاضر، این برنامه در مرحله آماده سازی قرار دارد و جزئیات آن منتشر نشده است. از سوی دیگر، یک منبع در بانک مرکزی اروپا گفته است مقامات اروپایی تاکنون هیچ رایزنی رسمی با این بانک درباره  طرحی که به سازوکار  ویژه اروپا برای حفظ برجام معروف شده، انجام نداده اند.

این منبع که نخواست نامش فاش شود با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی درباره طرح جدید اتحادیه اروپا در خصوص برجام با این بانک مشورت نکرده اند، گفت: «معمولاً با ما درباره اقدامات حقوقی مربوط به بخش مالی مشورت می‌شود، نه در خصوص مسائل مربوط به قانونگذاری و طرح‌هایی که خارج از فرایند تصمیم‌گیری اتحادیه اروپا هستند.»

گفته می شود این سازوکار به منظور حفظ کانال های خارج از سیستم بانکی است بنابراین نیاز به مجوزهای بانکی نیز ندارد. قرار است این طرح به عنوان یک سامانه مبادله ای عمل کند.

برخی از تحلیلگران نسبت به اجرای چنین برنامه ای تردید دارند چرا که شرکت های اروپایی هنوز هم می توانند برای تجارت با ایران هدف اقدامات تنبیهی آمریکا قرار بگیرند.

انتهای پیام/

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=216489

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x