به گزارش گروه اقتصادی«کمال مهر»، طی روزهای اخیر رئیس کمیسیون عمران مجلس اعلام کرد که ظرفیت احداث واحد مسکونی، از ۸۰۰ هزار واحد در سال به کمتر از ۴۰۰ هزار واحد رسیده است، و اما شاید یکی از مسائل مرتبط به کاهش ظرفیت ساخت، به چالش بازار مسکن و افزایش قیمت آن باز گردد.
بر این اساس یک کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در تحلیل وضعیت بازار مسکن با اشاره به اینکه طی چند ماه اخیر به ویژه اردیبهشت، با افزایش ناهمگون قیمت مسکن، در غالب شهرهای ایران به ویژه پایتخت مواجه بودیم به خبرنگار تیتریک گفت: افزایش قیمت مسکن با توجه به آیتم ها، وضعیت رفاهی و دسترسی های مناطق مختلف طی ماه هاس اخیر متفاوت بود و بیشترین افزایش قیمت را در منطقه ۵ به علت دسترسی آسان به همه مناطق تهران و مهاجرپذیری شاه بودیم.
اکبر کریمی افزود: افزایش قیمت مسکن در استان البرز و کرج، کم و بیش در غالب مناطق رخ داد که البته باید دلیل این مهم را در تصمیمات کلان اقتصادی دولت، وجود سوداگری و سفته بازی در وضعیت اقتصادی کشور دنبال کرد.
وی اظهار داشت: از شهریور ماه ۹۶ که نرخ سودهای بانکی برای کوتاه مدت ۱۰ و بلند مدت ۱۵ درصد اعلام شد پیش بینی هایی صورت گرفت مبنی بر اینکه پول های سرگردانی که امکان دارد از سیستم بانکی بیرون کشیده شود به بازار سکه، طلا، خودرو یا مسکن رخنه خواهد کرد.
کریمی تصریح کرد: بازار ارز، طلا و سکه پیش از نوروز ۹۷ تا کنون وضعیت تحلیلی مشخصی داشته است و بازار خودرو نیز اخیرا به صورت فزاینده با رشد مواجه بود که به موضوع تحریم ها، تغییر نرخ سود بانکی و وضعیت کلان اقتصادی باز می گردد.
وی گفت: با توجه به رکود مطلق ۵ ساله در بازار مسکن، این عرصه مستعد سرمایه گذاری مردم به عنوان یکی از سرمایه گزاری های امن بود چرا که عموم معتقدند در صورتی قیمت مسکن بالا نرود پایین نیز نخواهد آمد و ارزش پول حفظ می شود.
کریمی افزود: ورود دلال ها به بازار مسکن باعث شد در یک برهه دو ماهه قیمت مسکن، فراتر از قیمت تورم افزایش یابد و در برخی از مناطق دو برابر تورم و در مناطق دیگر سه یا ۴ برابر نرخ تورم شود و دولت نیز این افزایش قیمت را اعلام کرد.
وی اظهار داشت: یکی از مهمترین تبعات وضعیت وضعیت موجود در مسکن، این است که امروز بازار مسکن دست کسانی افتاده است که با افزایش تقاضای مردم به دلیل عرضه پایین قیمت بالا خواهد رفت، همچنین با توجه به افزایش افسار گسیخته قیمت مسکن، خریدار واقعی نمی تواند مسکن مورد نظر خود را خریداری کند و از بازار کناره گیری کرده و سوداگران مسکن در بازار باقی خواهند ماند.
کریمی تصریح کرد: سرمایه گزاری که با دید برد وارد بازار مسکن می شود درصدد است در برهه زمانی کمتر از ۶ ماه، بتواند سود معقولی را از سرمایه خود بدست آورد و به دلیل نبود خریدار واقعی با دیگر سرمایه گزاران رقابت می کند لذا این مسئله بازار را محدود کرده و دامنه مشتری ها و فروش کاهش یافته و رکود تورمی مجددی به بازار مسکن تحمیل می کند که در نتیجه سرمایه گزار علاوه بر اینکه سود نخواهد کرد در پاره ای مواقع با زیان می تواند سرمایه خود را به پول نقد تبدیل کند.
کارشناس مسائل اقتصادی در خاتمه خاطرنشان داشت: روند مذکور برای اقتصاد ایران مضر خواهد بود چرا که صنعت ساختمان ۷۰۰ شغل و پیشه دیگر را رهبری می کند لذا بازار مسکن در ۶ ماه دوم اگر افت نداشته باشد روند ثبات خود را در پیش خواهد گرفت تا قیمت ها سمت واقعی شدن پیش رفته و حباب ۲۵ درصدی بازار مسکن را شاهد نباشیم و خریدار واقعی بتواند مسکن مورد نیاز خود را تهیه کرده و عرضه و تقاضا به تعادل برسد.
همچنین رئیس اتحادیه املاک استان البرز معتقد است بر اساس آمارهای خرید و فروش مسکن و بازار مسکن کرج، با افزایش ۲۰ درصدی معاملات مسکن از رکود خارج شده و مسیر رونق خود را پشت سر می گذارد.
محمد قمی افزود: پیش بینی می شود تا پایان سال جاری وضعیت بازار مسکن کرج و البرز بهبود یافته و چرخه اقتصاد مسکن رونق گیرد که یکی از مهمترین دلایل افزایش خرید و فروش برداشت سپرده های بانکی و تبدیل نقدینگی به ملک بوده است و چنانچه نرخ سود وام مسکن کاهش و تعداد اقساط تسهیلات افزایش یابد سرعت روند خرید و فروش مسکن بیشتر می شود.
شایان ذکر است در استان البرز ۵ هزار مشاور املاک فعالیت می کنند.
انتهای پیام/