به گزارش گروه بین الملل«کمال مهر»:؛ به نقل از cnbc، اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در روز ۱۲ ماه ژوئن در مکانی کوچک، اما ثروتمند در جنوب شرقی آسیا، با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، دیدار خواهد کرد.
کاخ سفید توضیح داد که چرا کارشناسان از میان چندین مکان ممکن از جمله سوئیس، مغولستان و منطقه غیرنظامی بین کره شمالی و کره جنوبی، سنگاپور را انتخاب کردند.
یک مقام کاخ سفید روز پنج شنبه گفت: “به این خاطر سنگاپور انتخاب شد، چون آنها هم تمایل به برگزاری این نشست داشته و هم با هر دو کشور آمریکا و کره شمالی روابط دیپلماتیک دارند. آنها یکی از معدود کشورهایی هستند که با هر دو کشور ارتباط دارند.”
این کشور ۵٫۶ میلیون نفری، میزبانی باتجربه برای اجلاس بزرگ با حضور مقامات عالی رتبه از سراسر جهان است. این کشور در سال ۲۰۱۵، برای یک دیدار برجسته بین شی جین پینگ رئیس جمهور چین و ما یینگ جو رئیس جمهور سابق تایوان انتخاب شد.
ویویان بالاکریشان وزیر امور خارجه سنگاپور، روز سه شنبه در دیدار کاری با واشنگتن به خبرنگاران گفت: “ما دستانمان را بالا نگرفتیم اما طلب کردیم.”
وی افزود: “اول آمریکایی ها به سمت ما آمدند و سپس کره شمالی ها. من فکر می کنم مردم سنگاپور باید افتخار کنند. افتخار به اینکه ما انتخاب شده ایم زیرا بی طرف، قابل اعتماد و بی خطر هستیم.”
محدودیت در تظاهرات
سنگاپور قوانین سختگیرانه ای دارد که تظاهرات عمومی را محدود می کند. برای برگزاری مجامع عمومی در این کشور مجوز پلیس مورد نیاز است. منطقه پارک که به عنوان گوشه سخنرانان (Speakers’ Corner) در مرکز شهر سنگاپور شناخته می شود، تنها جایی است که تظاهرات بدون مجوز برگزار می شود، اما محدودیت های دیگری مانند اینکه؛ باید تصویب شود و خارجی ها نباید در آن شرکت کنند، اعمال می شود.
ترامپ و کیم در جزیره کوچک سنتوزا در جنوب سنگاپور، یکدیگر را ملاقات خواهند کرد.
مقام کاخ سفید در پاسخ به این سؤال که آیا محدودیت اعتراضات در سنگاپور باعث انتخاب این کشور شده یا نه گفت:” واشنگتن دیدگاه های ما را نقل کرده و به آزادی مطبوعات اعتقاد دارد.”
این مقام افزود: “ما از آنها برای میزبانی سپاسگزاریم. (انتخاب سنگاپور) تمایل آنها در میزبانی و اشتیاق کره شمالی به برگزاری نشست در آنجا را به همراه دارد.”
هوادار استرالیایی کیم جونگ اون به نام هوارد ایکس (Howard X) گفت که وی به محض ورود به فرودگاه این شهر، توسط مقامات سنگاپوری بازداشت و از دیدگاه های سیاسی وی سؤال شده بود.
مقامات سنگاپوری در مورد این موضوع نظر بدیهی نداشتند.
جاشوآ کورلنزیک (Joshua Kurlantzick)، یکی از اشخاص ارشد شورای روابط خارجی آسیای جنوب شرقی در یادداشتی نوشت: “قابلیت های امنیتی سنگاپور آن را انتخابی منطقی برای این رویداد می سازد.”
وی افزود: “گروه های دیپلماتیک و پرسنل امنیتی و اطلاعاتی این کشور از احترام بالایی در سطح جهانی برخوردارند و بارها نشان داده شده اند که می توانند بدون هیچ لغزش امنیت – اطلاعاتی جدی، میزبان اجلاس بزرگ شوند.”
معصومه میرحسینی – تیتریک
انتهای پیام/