به گزارش «کمال مهر»، روزنامه صبح نو در گزارشی با اشاره به هجمههای برخی مدعیان اصلاحطلبی و مشاوران رئیسجمهور به علی اکبر ولایتی و طرح این سؤال که چرا مواضع ولایتی بر این طیف خوش نیامده نوشت: علی اکبر ولایتی در همایش تجربه ماندگار انتقادهایی را علیه توافق برجام و کوتاهی صورت گرفته در عدم نگارش این توافقنامه به زبان فارسی متوجه دولت کرد. او در بخشی از انتقادهای خود گفته بود: «یک اشکال دیگر برجام نداشتن متن فارسی بود که احساس حقارت به انسان دست میداد، حتی عهدنامههای گلستان و ترکمنچای هم با آن متن ذلتبار نسخه فارسی داشتند اما درباره برجام این انجام نشد. رهبر انقلاب درباره همه اینها بارها تذکر دادند و گفتند از مقامات آمریکایی تضمین مکتوب بگیرید. اما متأسفانه این کار توسط مسئولان کشور انجام نشد. طرف مقابل خیلی از کارها را با جنگ روانی پیش میبرد. اما یک متخصص جنگ روانی در تیم ما نبود و نقص متخصصان در گروه برجام یک مشکل دیگر بود.»
بلافاصله پس از این اظهارات توپخانه دولتیها علیه ولایتی روشن شد، برخی مشاوران و مدیران ارشد دولتی نظیر آقایان حمید ابوطالبی، حسام آشنا، حمید بعیدینژاد و انبوه رسانهها و سایتها و کانالهای دولتی با ادبیاتی نامناسب از خجالت ولایتی که اتفاقاً وی عضو هیئت نظارت بر برجام نیز هست، درآمدند.
خوب است برای پی بردن به مواضع یک بام و دو هوایی دولتیها درباره ولایتی به پنج سال قبل یعنی انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ برگردیم.
ماندن ولایتی در انتخابات ۹۲ خوشحالی بیحدوحصر دولتیها و اصلاحطلبان را به همراه داشت. اما سؤال اساسی اینجاست چه شده است که علی اکبر ولایتی مورد هجمه حسامالدین آشنا و رسانههای حامی دولت شده است؟
اینکه روزگاری ولایتی شاه مهره پیروزی حسن روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ تلقی میشد اما الان در ادبیاتی نامناسب جایگاه مشاور بودن او با مباشر تشبیه میشود و در ادبیاتی نامناسبتر روزنامه جمهوری اسلامی به او میتازد و او را اینگونه توصیف میکند؛ «حرف تودهایها را تکرار میکنید آقای دکتر اطفال!» غیر از این است که به روحیه منفعتطلبی برخی از این چهرهها برمیگردد؟
چرا انتقاد از برجام ولو از سوی حامیان سابقشان خط قرمز محسوب میشود؟ برخی کارشناسان سیاسی در خصوص علت هجمه به آقای ولایتی در دو روز اخیر اینگونه تفسیر میکنند که آنچه بر آقای آشنا و دوستانشان گران آمده، تشدید ریزش عوام و خواص درباره نگاه خوشبینانه به توافق برجام است. برای حامیان پر و پا قرص برجام ناراحت کننده است که ولایتی، وزیر اسبق امور خارجه و حامی مذاکره و توافق در انتخابات ۹۲، اکنون از دایره گفتمانی خوشبین به توافق با غرب خارج میشود و با جدا کردن مسیر خود از روحانی، در داخل مدار گفتمانی انقلاب بیاعتمادی به آمریکا و غرب میایستد.