به گزارش گروه سیاسی«کمال مهر»؛ محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه دربرنامه گفتگوی ویژه خبری امشب (چهارشنبه) که با موضوع بررسی ابعاد حقوقی رای سیاسی دادگاه آمریکایی علیه ایران و همچنین مسایل مرتبط با برجام برگزار شد, اظهار کرد: اهمیت تحریم ها کمتر به اشخاص و بیشتر به واحدهای تجاری و صنعتی ربط دارد و این قسمت برای منافع ایران ضرر بیشتری دارد.
وی افزود:عمدتا آمریکاییها بعد از اینکه از برجام خارج شدند مکانیزم تحریمهای ثانویه را تا به صورت زنجیرهای شدیدتر میکنند برخی از تحریمهای ثاتویه ببشترین ضربه و هدف گیری را برای منافع ما در نظر دارد و شامل بانکها و کمپانیهایی است که با ایران معامله میکنند.
لاریجانی تصریح کرد: تحریم اشخاص چندان اهمینی ندارد و در واقع تحریم واحدهای اقتصادی مهم است به عنوان مثال کمپانی زیمنس وقتی تهدید شد ترجیح میدهد تا منافع عمده خود را حفظ کند و کار اقتصادی خود را با ایران قطع و یا برای مدتی متوقف کند .
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود:تحریمهای آمریکا دو نقطه کلیدی را بیشتر از همه مورد هدف قرار خواهد داد، یکی مساله بانکها و مسائل مالی و دیگری فروش نفت ایران است ،به عنوان مثال یا نفت را از ما نمیخرند و یا نقل و انتقال پول آن را برای ما دشوار میکنند.
وی ادامه داد: تحریمهای قطره چکانی آمریکا بیشتر آثار رواتی دارد و قسمتی که در عمل آن را شروع کردهاند محدود سازی واحدهایی است که با ایران کار میکنند.
لاریجانی گفت:کمپانیهای هدف عموما غیر ایرانی هستند به همین دلیل مذاکرات دیپلمتهای ایرانی از حساسیت بیستری برخوردار است، اگر حتی کمپانیهای غیر اروپایی مانند کشورهای برزیل و هند بخواهند با ایران کار کنند آمریکا آنها را نیز مورد هدف قرار میدهد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه بیان کرد: دایره مذاکرهای که دیپلمتهای کشور آن را دنبال میکنند باید فراتر از سه کشور اروپایی باشد چرا که متافع مشروع کشور ما مورد هدف قرار گرفته است.
وی ادامه داد: روز سه شنبه در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ دو هواپیمای بویینگ از شمال و جنوب به برجهای دوقلو برخورد کردند و یک بویینگ دیگر نیز به پنتاگون برخورد میکند و دیگری نیز کاخ سفید را هدف قرار داده بوده و نزدیک ۳۰۰۰ نفر در این حوادث کشته شدند .
لاریجانی یادآور شد: از این حادثه ۴ گزارش رسمی در آمریکا وجود دارد که شامل گزارش سی آی ای ،کمیسون ۱۱سپتامبر ،کنگره و سازمان استاندارد آمریکا است.
دبیر حقوق بشر افزود: بین این گزارشها کمیسیون ۱۱ سپتامبر گزارش ۱۰۰۰ صفحهای تهیه کرده و راجع به ایران در آن به تفصیل توضیح داده است .
لاریجانی بیان کرد:امام جماعت عربستان در لس انجلس که شخصی بسیار تند و طرفدار القاعده بوده و دیپلمات وقت عربستان در آمریکا نیز بود با تمام ۴ خلبان روز حادثه در مسجدی حدود ۲ سال قبل از حادثه ملاقات کرده بود.
وی گفت: شخصیت دیگری به نام خالد شیخ محمد سازماندهی کننده کل عملیات بوده است، اگر به گزارش ها نگاه کنیم سی ای ای بر این باور است که ایران در این عملیات نقشی نداشته است اما گزارش میدهد که عربستان در این امر نقش داشته و در زمان بروز این حادثه اگرچه عربستان اظهار ناراحتی کرد اما در این کشور شخصیتهای مهمی ابراز شادمانی کردند.
دبیر حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد:شیخی که با خلبان ها دیدار میکرد عملا در خطبههای خود از حمله ۱۱ سپتامبر ابراز رصایت و شادمانی کرد و در زمانی که در دوران ریاست جمهوری اوبامو قرار بود تا گزارش سی آی ای درباره واقعه ۱۱ سپتامبر پخش شود عربستان این کشور را تهدید کرد که اگر بخشهایی که مربوط به من است در این گزارش منتشر شود من از ۷۰۰ میلیارد دلاری که در آمریکا سرمایه گذاری کرده اند را از آمریکا خارج میکنم و به این ترتیب باعث شد که آن گزارش منتشر نشود.
لاریجانی ادامه داد: ترامپ یک آدم خالی بند است و مذاکرات شبیه دلالی و خانه فروختن نیست که رئیس جمهور آمریکا به آن مشغول بودترامپ برای توجیه سیاست نامعقولش دو سیاست را دنبال میکند یکی اینکه ایران سیاست اتمی را دنبال میکند و لذا تعهدات ایران باید ابدی باشد و نظارتها در مورد ایران باید قویتر شود؛ پایه دوم بحث تروریستی است تا با این حربه ما از سیاست های حمایتی از مقاومت و حزب الله دست برداریم.
وی افزود: آمریکا یک سیاست تهاجمی علیه ما دارد که قسمت نظامی ندارد ولی بحث اقتصادی و فشار سیاسی دارد. آمریکاییها به دنبال یک پیوست تبلیغاتی برای سیاستهای خودشان هستند.
دبیر کل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه بیان کرد: حوادث آمریکا یک زنجیره بهم پیوسته است که دولت آمریکا نمیخواهد آن را باورد کند اینکه میگویند یک دیوانه به یک مدرسه در آمریکا حمله کرده و بعد آن دیوانه کشته شده است دروغ است.
لاریجانی ادامه داد: دولت ما باید دولت مسئله حل کن باشد و شب و روز باید کار کن و ما نباید از تحریم ها بترسیم، یک سری مشکلات در مذاکرات قبلی بود که باید اصلاح شود و نقضهای آمریکا را در برجام باید سند و در سازمان ملل پیگیری کنیم و ما باید با شهامت و خستگی ناپذیر نقض ها را ثبت و به دنیا اعلام کنیم.
وی تصریح کرد: ابزارهایی که آمریکا دنبال میکند بخشی رسانه ها هستند که به فکر افراد دسترسی دارند و حجم عظیمی از افراد به آن دسترسیا دارند و با زمان جنگ سرد قابل مقایسه نیست.
در حال تکمیل…