به گزارش گروه وبگردی«کمال مهر»؛ مجموعه آثار باستانی تخت سلیمان در ۴۲ کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی قرار دارد. آثار باستانی این مجموعه و دریاچه جوشان آن، روی صفحهای سنگی و طبیعی قرار گرفته که از رسوبات آب دریاچه به وجود آمده است. قدمت این منطقه از لحاظ سکونتگاه انسانی به ۳ هزار سال پیش بازمیگردد و یکی از مهمترین آثار تاریخی کشور است که به عنوان چهارمین اثر ایران در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
هر چند کاوشهای باستان شناختی در محوطه تخت سلیمان آثاری به جای مانده از دوران هخامنشی و مادی را نیز نشان داده است، اما شهرت این محوطه بیشتر مدیون بناهای دوران ساسانی است: آتشکده آذر گشنسب، معبد آناهیتا، موزه هدایا، کوه زندان و دژ بلقیس. بقایای تنها کاخ به جای مانده از دوره ایلخانی امتیاز دیگری برای این مجموعه تاریخی است.
در مورد این دریاچه افسانههای زیادی نقل محافل است. از آن جمله وجود شهری پر از طلا در کف این دریاچه است که حضرت سلیمان گنجهایش را آنجا پنهان کرده است.
در ادامه مطالب این تصاویری را مشاهده کنید:
تخت سلیمان که یکی از سه آتشکده معروف ساسانی را درخودجای داده و محل تاجگذاری پادشاهان این سلسله بوده احتمالا در دوران پیروز، پدر بزرگ انوشیروان بنا شده است.
دهانه این دریاچه همانند دریاچهای زیبا و به شکل بیضی است. قطر بزرگ این بیضی ۱۲۰ متر و قطر کوچک آن ۸۰ متر بر آورد میشود
آب این دریاچه کاملآ سرد و دبی آن زیاد است که از دو کانال شمالی و جنوبی خارج میشود.
همچنین عمق این دریاچه به حدود ۶۰ متر میرسد.
کاخ ساسانی در زمین مرتفعی واقع است که پیرامون آن دریاچه عمیق بیضی شکلی قرار دارد.
این شهر باستانی در ادوار مختلف محل سکونت اقوامی مانند، مادها، هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و مغولان بوده و در هر یک از دورانهای فوق، این محل در اوج قدرت و تمدن زمان مربوط به خود بوده است.
هر چند کاوشهای باستانشناختی در محوطه تخت سلیمان آثاری به جای مانده از دوران هخامنشی و مادی را نیز نشان داده است، اما شهرت این محوطه بیشتر مدیون بناهای دوران ساسانی است.
در اطراف زندان سلیمان آثاری از دوره مادها و سکاها به دست آمده و بر اساس این کشفیات تاریخ منطقه را به هزار سال پیش از میلاد نسبت میدهند
منبع:مشرق
انتهای پیام/