به گزارش گروه بین الملل «کمال مهر»، در پی استعفای عجیب سعد حریری نخست وزیر لبنان که به اذعان بسیاری از کارشناسان تحت فشار و مصنوعی بوده است، سید حسن نصرالله در اولین موضوع گیری اعلام کرد که حریری در عربستان گروگان گرفته شده و باید او به لبنان باز گردد.
این پرده برداری از نقش عربستان در بحران جدید لبنان بود، اظهارات به شدت ضد ایرانی حریری، در کنار دیدار چند روز پیش او با نماینده ایران در بیروت، نشان می دهد که او هم برای استعفاء و هم برای اظهارات ضد ایرانی خود تحت فشار بوده است تا جایی که حتی برخی کارشناسان زبان بدن نطق او را در حد سخنان یک زندانی تفسیر کرده اند.
تناقض در رفتار نخست وزیر لبنان آن جایی کاملاً عیان می شود که هیچ خبر و اطلاعی حتی در بین خانواده و هم حزبی های او مبنی بر این تصمیم وجود نداشته و برای همه لبنانی ها اقدامی غیر منتظره قلمداد می شود.
روز گذشته روزنامه فیگارو فاش کرد که عربستان تمایل دارد تا “بها حریری” برادر سعد، نخست وزیری لبنان را به عهده گیرد، که از سوی خانواده و مسئولین لبنانی رد شد.
میشل عون در موضع گیری خود روز گذشته اعلام کرد که تنها یک هفته برای بازگشت حریری به عربستان فرصت می دهد و در غیر این صورت موضع را از طریف نهاد های بین المللی و جامعه جهانی دنبال خواهد کرد، تعدادی از مسئولین و سیاسیون لبنانی نیز نسبت به این مسئله واکنش نشان داده و خواستار این شدند که هر چه سریع تر حریری به بیروت بازگردد تا حقیقت مشخص شود.
حضور نخست وزیر لبنان در ریاض و استعفای تحت فشار او آن قدر عجیب و غیرمنتظره بود که حتی صدای آمریکایی ها را نیز درآورد، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد اگر حریری میخواهد از مقامش کنارهگیری کند، تا آنجا که من میدانم، باید او به لبنان بازگردد و این اقدام را از طریق قانونی انجام دهد. من بسیار امیدوارم که اگر او چنین قصدی دارد، این کار را انجام دهد تا دولت لبنان بتواند کارهایش را درست انجام بدهد.
موضوع ترور و حفاظت جانی او تنها بهانه ای برای دور نگه داشتن او از لبنان و پیگیری پرونده جایگزینی از سوی ریاض است، اولین بار روزنامه العربیه اطلاعاتی درباره شایعه ترور سعد حریری منتشر نمود که با بررسی های ارتش و نهادهای بین المللی کذب بودن خبر تایید شد، اما به یک باره در حین سفر آخر او این شایعه دوباره طرح و برای جلوگیری از آن حضور حریری در عربستان را توجیه کردند.
تقریباً اکثر کشورهای منطقه و جهان بر عدم دخالت خارجی و لزوم تصمیم گیری سیاسی داخل لبنان را برجسته کردند، اما این رفتار عجیب و سوال برانگیز عربستان است که پرونده را پیچیده تر می کند، چرا که از قرار معلوم پروژه ای پیچیده توسط عربستان در درجه اول ولی در اصل توسط آمریکایی ها برای حذف حزب الله لبنان از دولت در جریان است که به گفته سید حسن نصرالله احتمال حمله اسرائیل را نیز داغ می کند.
باید گفت که عربستان به دنبال شکست های پی در پی در منطقه از جبهه مقاومت، امروز در صدد این است که اولاً با ایجاد تنش و درگیری وضعیت متلاطم منطقه را کماکان حفظ و رقیبان سیاسی خود را دچار هزینه و خسارت کند، سیاستی که دقیقاً به نفع اسرائیل است، در ثانی در خود لبنان با پیگیری یک روند بلند مدت اثر و قدرت حزب الله را در عرصه سیاسی کاهش دهند که اولین نشانه آن درخواست حذف حزب الله از دولت بود.
منبع:- تیتریک
انتهای پیام/