به گزارش«کمال مهر» به نقل از؛ ندای هیرمند؛ یکی از عوامل به وجود آوردن ناهنجاری های اجتماعی را می توان معضل بیکاری دانست، طبق اعلام مرکز آمار ایران نرخ مشارکت اقتصادی در استان سیستان و بلوچستان نسبت به تابستان سال گذشته دو درصد کاهش یافته است.
عمده بیکاران جامعه را می توان قشر جوان دانست، تحصیلکرده و یا غیر تحصیلکرده امروز دغدغه ای به جز کار در ذهن ندارد، بدین ترتیب ناخوداگاه بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی با از دست دادن مشاغل پدیدار می شود.
مثلا در شمال استان سیستان و بلوچستان که مرز بین افغانستان و ایران برای تبادل کالا به روی همه ی افراد باز بود، آمار دزدی و اعتیاد نسبت به امروز نسبتاً در رتبه پایین تری قرار داشت.
در این بین بسیاری از جوانان نیز به استعمال دخانیات و یا مصرف مواد مخدر روی آورده اند، از این رو فروشندگان موادهای مخدر را می توان جوانانی دانست که با کوتاه شدن دست انان از مرز روی به این معضل اجتماعی اورده اند.
یکی از فروشندگان ناس در شمال استان سیستان و بلوچستان به خبرنگار ندای هیرمند گفت: ناس، امروزه به یکی از پرفروش ترین مواد مخدر در استان تبدیل شده است به طوری که روزانه بسیاری از جوانان این ماده را از فروشندگان ناس خریداری می کنند.
وی افزود: اکثر مصرف کنندگان ناس، قشر جوان جامعه هستند، به طوری که در گذشته تنها افراد کهنسال به دلیل عادت گذشتگان این ماده مخدر را مصرف می کردند.
این فروشنده ناس در زابل همچنین گفت: اگر اشتغال پایداری برای قشر جوان به وجود آید، حتی فروشندگان ناس نیز از این عادت دست خواهند کشید، و مصرف این ماده در استان به شدت کاهش خواهد یافت.
حمید اسماعیلی، پزشک درمان اعتیاد با بیان اینکه ناس در ابتدای ورود به کشور به دلیل طعم بسیار تند و بوی نامطبوع مورد استقبال قرار نگرفت، اما امروزه مصرف آن در حال افزایش است، گفت: مصرف کنندگان ناس را در دهان خود میگذارند تا آب آن جذب دهان شود و این عمل پس از مدتی موجب زخم لثه و دهان میشود.
اسماعیلی افزود: مصرف ناس عوارضی مانند افزایش ضربان قلب، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماریهایی چون سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارساییهای کلیوی و بروز بیماریهای اخلاقی را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: اعتیاد به ناس در اوایل مصرف موجب نشاط و شادی میشود اما پس از مدتی اثر نشاط آور خود را از دست داده و فرد مجبور میشود که به مواد مخدرهای قویتر مانند شیشه و هروئین روی آورد.
انتهای پیام/