بدون شک سالیانی نه چندان دور سینما بهطور خاصی در متن زندگی انسانها وارد شده بود. زمانی که نه از ماهواره حرفی بود و نه دنیای مجازی کنونی جایش را با گفتوگوهای گرم خانوادگی عوض کرده بود.
آن روزها سینماها رنگ و بویی دیگر داشت. تنوع فیلمها، تازه تأسیس بودن و جدید بودن این مکاننمایشی جایگاه ویژه را در جامعه به خود اختصاص داده بود.
اما امروزه چهره سینماها در برخی از استانها تغییر کرده و بهعبارتیدیگر این مکانها با فراموشی و عدم استقبال مردمی رو به رو شده است.
سینماهای استان البرز هم از برخی کمبودها مانند عدمحمایت تبلیغاتی، فرسوده بودن برخی تجهیزات و گاها قیمت بالای بلیت رنج میبرد و این عوامل آنها را با عدم استقبال مردم مواجه کرده است.
ازاینرو شاید بر مسئولان استانی لازم است که توجه بیشتری به سینماهای استان البرز داشته و در راستای افزایش حضور مردم در این مکانها تلاش کنند.
فیلم های بومی و محلی در سینماهای استان اکران شود
هادی واعظ زاده یکی از فیلمنامه نویسان استان البرز در این رابطه گفت: استان البرز فیلم سازان جوان بسیار خوبی دارد که در زمینه فیلمسازی فعالیت می کنند و فیلم های آنها در جشنواره های مختلف اکران و حائز جوایز ارزنده ای می شود.
وی ادامه داد : ولی افسوس که فیلم های بومی و محلی در سینماهای استان اکران نمی شود و اکران فیلم های فیلمسازان استانی کمترین حمایتی است که مسئولان می توانند برای این هنرمندان انجام دهند.
واعظ زاده تاکید کرد: فرسوده بودن تجهیزات برخی سینماهای استان یکی دیگر از مشکلات هنر هفتم در استان البرز است.
وی در پایان خواستار توجه رسانهها، صداوسیما و نخبگان فرهنگی به سینماهای استان شد و افزود: باید جایگاه سینما در جامعه بهخوبی تبیین و معرفی شود.
میزان استقبال مردم از سینما در استان البرز کم است
امیرمسعود وادی نژاد مسئول انجمن فیلم بسیج هنرمندان استان البرز گفت: در حال حاضر چهار سینما (هجرت، ساویز، پرشین، سینما-تئاتر ارشاد در پارک چمران کرج، دو سینما در فردیس (فردیس و وحدت)، یک سینما در نظرآباد(سینما هنر)، یک سینما در اشتهارد فعال هستند.
وی ادامه داد: در محمد شهر اداره ارشاد به صورت دیجیتال فیلم ها را اکران می کند و ظرفیت سالن ۱۰۰ نفر است اما میزان استقبال مردم بسیار کم است لذا محمد شهر سینما ندارد ولی قابلیت پخش فیلم ها را در فرهنگسرای الغدیر دارد و دغدغه های زندگی مردم در این شهرستان بیشتر از سینماست.
این هنرمند البرزی عنوان کرد: یکی از شاخصه های مهم رشد و توسعه فرهنگ و هنر در هر کشوری وضعیت سینما در آن کشور است. تعداد تولید فیلم،
مخاطبان و تعداد سالن های سینما سه پارامتر مهم در این ارزیابی هاست. استانداردهای جهانی به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک سالن سینما است در حالی که در ایران به ازای هر ۳۰۳ هزار نفر یک سالن سینما وجود دارد.
وادی نژاد تاکید کرد: اغلب سالنهای سینما در استانکوچک بوده و امکانات مناسبی ندارند. علاوه براین دسترسی مردم به سینماهای باکیفیت استان راحت نیست به همین دلیل برخی از افرادی که به صورت حرفه ای فیلم می بیننند ترجیح می دهند با صرف هزینه و وقت به تهران رفته و فیلم مورد نظر خود را در فضای مناسب و با کیفیتی مطلوب ببینند. علاوه براین معمولا فیلم های به روز باقدری تاخیر در البرز اکران میشود و این امر نیز باعث میشود انگیزه علاقه مندان هنر هفتم برای رفتن به تهران بیشتر شود.
این هنرمند البرزی تصریح کرد: به جز بحث پراکندگی مناسب تعداد سینماها و مناسب بودن فضا و امکانات آنها ، باید گفت وضعیت فرهنگی و درآمد ساکنان مناطق مختلف نیز در استقبال مردم از سینماها موثر است . بدون شک در مناطقی از شهر که مردم درآمد کمی دارد و خرج روزمره خود را به زحمت درمی آورند نمی توان انتظار خرید بلیط سینما داشت.
وی در پایان خاظر نشان کرد: سینما صنعتی است که میتواند فرهنگهای مختلف را درخود ذوب کند و مخاطبان را به سمت و سوی دلخواه سوق دهد. این صنعت جذابیتهای بصری زیادی داردو میتواند عمیقترین مفاهیم را در کمتر از دو ساعت در ذهن مخاطبان جا بیندازد به همین دلیل نباید قدرت این صنعت را نادیده گرفت.
برخی فیلم های تولید شده داخلی محتوای غنی ندارند
زهرا بهنام از فیلمنامه نویسان استان البرز، اظهار داشت: نباید فراموش کرد که اگر فیلم سینمایی دارای فیلمنامه غنی و پخته ای باشد می تواند مخاطبان را به خود جذب کند و در واقع یکی از راه های تبلیغات محسوب می شود؛ این مهم درحالیست که برخی از فیلم های تولید شده دارای محتوای غنی نیستند و به همین جهت میزان فروش کمتری نسبت به دیگر آثار دارند.
وی تاکید کرد: هنر هفتم در فرهنگسازی جامعه بسیار می تواند موثر باشد و فیلمنامه خوب می تواند تاثیر شگرفی بر جامعه بگذارد اگر فرهنگ شهادت، ایثار، گذشت، سبک زندگی اسلامی ایرانی، طلاق عاطفی و …با زبان هنر هفتم به مخاطبان منتقی شود بسیار می تواند تاثیرگذار باشد.
بهنام افزود: برای ترویج فرهنگ غنی ایرانی اسلامی درجامعه و انعکاس پیام های اخلاقی و فرهنگی در میان مردم به خصوص قشر جوان،سکانداران سینما باید از طریق بهبود ساختار اکران،نمایش فیلم ها را به منبعی برای ترویج فرهنگ تبدیل کنند.
وی در پایان گفت: مهمترین دغدغه کارگردانان فیلمنامه خوب است و یک فیلم خوب می تواند سالها بر مخاطب تاثیر گذار لذا باید روی این موضوع کار کرد و به آن بهاء داد.
تخفیف بلیت هم صندلی های خالی سینماها را پر نکرد
رضا حسینی فیلمساز البرزی گفت: برخی سینماها قیمت بلیت را برای جذب مخاطب تخفیف دادهاند.وی با بیان اینکه قیمت بلیت در شرایط کنونی در روزهای سه شنبه نیمهبها است، افزود: همچنین در دیگر روزهای هفته این قیمت شناور است.حسینی ادامه داد: علیرغم این تخفیفها باز هم سینماهای استان از مخاطب کمی برخوردار هستند.
آنگونه که پیداست این روزها هنر هفتم حال و روز مطلوبی ندارند و از این رو مسئولان باید به هنر هفتم بیشتر بهاء دهند و اکران فیلم های بومی در سینماهای استان را رقم زنند.
وی ادامه داد: امروز بازیگران، تهیه کنندگان و کارگردانان البرزی به سینمای ملی راه پیدا کردند که نمونه بارز آن مصطفی کیایی است که در جشنواره های مختلف خوش درخشید.
خیلدار تاکید کرد: سینما علاوه بر اینکه یک کار فرهنگی است یک صنعت فرهنگی نیز هست به همین دلیل تاثیرش در بین مردم بسیار زیاد است لذا اگر هرچقدر مردم را به سمت سینماها سوق دهیم تا به صورت مجاز به فیلم ها دست یابند بهتر از اینکه با شبکه های ماهواره ای به فیلم های دست یابند.
وی به میزان استقبال مردم استان البرز از سینماها اشاره کرد و گفت: مردم استان البرز استقبال خوبی از سینماها دارند ولی ما در استان البرز با کمیود سینما مواجه هستیم و برخی از سینماها نیاز به بازسازی دارد.
خیلدار در پایان گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب روز سه شنبه ۲۱ شهریور ماه برنامه ای را با حضور سینماگران البرزی برگزار خواهد نمود و در آن برنامه از سینماگران البرزی موفق تجلیل خواهد شد و در کنار این برنامه نمایشگاه پوسترهای فیلم های تاریخ سینمای ایران با حضور داریوش مهرجویی در کرج افتتاح خواهد شد .
محمد حسین عابدی مدیر انجمن سینمای جوانان استان البرز، اظهار داشت: تعداد سینماهای استان البرز نتوانسته رضایت را به نسبت جمعیت استان و شهر کرج برآورده کند حتی اگر سینماهای در خور و شانی را ایجاد کنیم مهمتر بستر سازی و فرهنگ سازی رفتن به سینما است و تولیدات خوب و شاخص هنری و مخاطب پسند تولید شود تا سالن ها بدون مخاطب نباشند.
وی به تولیدات بلند سینمایی البرزی اشاره کرد و گفت: با توجه به محدود بودن تعداد نظرات قطعا در جایگاه خوبی قرار نداریم و این همت بیشتر مسئولین فرهنگی استان در این امر را میپذیرد.
عابدی تاکید کرد: موضوعات فیلمهای در حال اکران چه بخواهیم و چه نخواهیم تاثیر خود را در فرهنگ جامعه خواهد گذاشت و اینکه بنظرم هنوز ما جامعه ای شاداب ، سرحال و امیدوارانه به معنای استاندارد نداریم نیز میتواند بخشی از این خوراک فکری از فیلمهای روی پرده سینماها تامین شده باشد.
وی افزود: امروز جای سینمای فاخر و متفکری با موضوع کودک و نوجوان و موضوعات روانشناسی اجتماعی و خانواده نه به معنای سیاه نمایی یا هم پاشیدگی بلکه تزریق روح امید و نشاط و شادی نه به معنای شادی های سطحی وکمدی هایی که در سطح مانده اند بلکه شادی و امیدی که جوانان خانواده ها و مخاطب مورد هدف خود را مدتها درگیر کند و او را وادار به تغییر در جهانبینی و نگرش امیدوارانه کند خالی است.
عابدی تصریح کرد: قطعا سینماها نیاز به بازنگری در احیا سخت افزاری از به روز کردن کیفیت پخش فیلمها و حتی طراحی مدرن و درشان مخاطب خود را دارند.
وی در پایان عنوان کرد: به امید روزی که فیلمهایی در خور و شان این مردم و این مخاطب و سالن هایی با استانداردهای جهانی را در این شهر عرضه کنیم و یکی از بسته های مهم هر خانواده ای بجز بسته اقتصادی بسته فرهنگی و سینما رفتن جایگاه واقعی خود را پیدا کند و سینمای فیلم کوتاه نیز که در نوع و ژانر خود یک سینمای مستقل تعریف میشود نیز در بین اهالی مردم و عموم مورد استقبال قرار گیرد و فیلم کوتاه نیز جدی تر از الان در سبد نمایش واکران جایگاهی پیدا کند.
انتهای پیام/