به گزارش گروه وبگردی «کمال مهر»، «بروید باهم بسازید» تمام آنچه بود که امام (ره) از زندگی همسران انتظار داشت و خوشبختی زندگی را خلاصه در آن میدید. روز گذشته هم به مناسبت ازدواج مولای متقیان امیرالمومنین (ع) و بانوی بهشتی عرشنشین حضرت زهرا (س) روز ازدواج نام گرفته که جوانان به صورت خودجوش نام هدفدار روز «ازدواج آسان» را برگرفته از بیانات رهبر انقلاب بدان بخشیدهاند.
امین اسدی با ذکر کوتاه چگونگی ازدواج مولای متقیان، در صفحه شخصیاش نوشت: #ازدواج_آسان یعنی با فروختن سپرت زندگی مشترک را آغاز کنی و هیچ هراسی برای شروع زندگی مشترک نداشته باشی توکلت علی الله.
گرچه این روزها وقتی که با جوانان درباره ازدواج صحبت کنید، کمتر کسی پیدا میشود که از هزینههای سرسام آور مراسم شروع زندگی مشترک گلایه نکند. یکی از محکمترین دلایل کاهش آمار ازدواج در جامعه ما نیز، هزینههای غیر عادی بلهبرون، عقد، عروسی و… است که اخیرا به طور غیرعادی تغییر کرده است.
امروزه مراسم مجلل و پر زرق و برق که با نیت چشم و هم چشمی برپا میشود جای جشنهای سادهای که برای شروع یک زندگی برگزار میشد را گرفته است. این جشنها مختص افراد ثروتمند جامعه نیست؛ بلکه هستند عروس و دامادهایی که توانایی برگزاری یک مهمانی ساده برای شروع زندگیشان را ندارند، اما به دلیل همین چشموهمچشمیها برای برگزاری این جشنهای گرانقیمت، وامهای کلان میگیرند یا از اقوام و آشنایان پول قرض میکنند و تا سالیان سال هزینه این تجملات را به صورت قسطی پرداخت میکنند!
کاربران دانشجو که میان آنها مجرد و متاهل موجود است به این مسائل واکنش نشان دادند. ساجده صابری از برخی ارقام نجومی جهیزیه یا هزینههای عروسی یاد کرد و نوشت: یادی کنیم از اونی که جام نقره و شکلات بله برونش برای هرمهمون شد ۲۵۰۰۰۰۰ تومن بزرگوار همیشه الگوی من بودن تو!
فاطمه محبی در خصوص مراسم خواستگاری و شیوه عقد و عروسی خود گفت: #ازدواج ما خیلی آسون بود. کلا ۱۰دقیقه صحبت کردیم و به تفاهم رسیدیم. اگر خانواده ها میذاشتن، همون عروسی ساده رو هم نمیگرفتیم، زیارت میرفتیم.
گرچه گاهی دیده میشود عروس و داماد، خود تمایلی به هزینههای افراطی برای برگزاری مراسم ازدواجشان ندارند، اما خانوادههایشان اصرار به گرفتن جشنهای مجللی دارند که تنها برای دختر و پسر بار مالی دارد و موجب سختی ازدواجشان میشود. به چه قیمتی چنین جشنهای مجللی باید برگزار شود؟ این هزینههای گزاف بهتر نیست برای زندگی آینده دختر و پسر خرج شود؟
سجاد زندیلک با انتقاد از نگاه غلط والدین به مقوله ازدواج و عدم درک شرایط دختر و پسر مجرد نوشت: مجرد مثل کسیه که وسط دریا گیر افتاده و اگه از آب دریا بخوره هلاک میشه مسئولین و پدر مادرا از این دید نگاه کنن همه چی حله!
سماوات هم به گناه اجتماع و والدین که با سختگیریهای بیجا مانع شکلگیری ازدواج جوانان میشود پرداخت و گفت: گناه جووانهایی که یک دهه از عمرشون بخاطر سختگیری تو امر ازدواج، بدون داشتن همسر گذشت، هم به پای خود، هم خانواده و اجتماع هست.
موانع و سنن فکری غلط بزرگتر از مشکلات اقتصادی
در وجود مشکلات عدیده اقتصادی به خصوص برای طبقات متوسط به پایین جامعه هیچ شکی نیست. اما نمیتوان مساله اقتصاد را مهمترین مانع ازدواج جوانان دانست. چنانچه مطالعات جامعهشناسی نشان میدهد میل و شکلگیری ازدواج در خانوادههای مرفه به مراتب کمتر از خانوادههای با سطح مالی پایین جامعه است. امروزه موانع فکری دست و پاگیر شایعتر از گذشته است. این مساله تا حدی با تغییر ذائقه جوانان مرتبط است و بخشی هم به نگرش غلط والدین فرزندان.
ریحانه عسکری به فرهنگ غلط رایج ازدواج تاخت و گفت: کدام شبیخون فرهنگی اینهمه توقعات را جا به جا کرد! نسلی هستیمکه مادرانمان همه #ازدواج_آسان داشتند و حالا ما منتظر ازدواج سیندرلایی هستیم.
یکی دیگر از کاربران هم ضمن اشاره به تنبلی نسل جدید در پذیرش سختیهای زندگی و پیشزمینههای غلط تصور از دوران تاهل نوشت: پیشنهاد من برا #ازدواج_آسان اینه که اینو. تو کلمون فرو کنیم که قرار نیست زندگی متاهلی آسونتر از مجردی باشه آخه قراره دیگه نون خور نباشیم.
احسان ملایی هم به زبان طنز آغشته به کمی سیاست، مهریههای عجیب فعلی را به چالش کشید و گفت: طرف طوری مهریه رو قرار میده، انگار میخواد با ایران قرارداد توتال ببنده عمو کمتر بگیر مشتری شیم!
توهم، توقع، تنفر و طلاق!/ از فرهاد کوهکن تا کفش سیندرلا!
به جرات میتوان گفت: دومینوی «توهم، توقع، تنفر و طلاق!» بسیار رایج است. جوانانی با انبوهی از توهمات خودساخته از شخص مقابل پای در زندگی مشترک گذاشته و توقع برآورده شدن تمامی توهمات را هم دارند، پس از روبهرویی با واقعیت و عدم ارضای توقع، تنفر به میان آمده و در نهایت طلاق ختم قصه زوجهای جوان است. البته این توهمات در مسائل اقتصادی هم جاری است.
انبوهی از افکار خودساخته و دیگرساخته با توجیهات من درآوردی امروز حاکم بر فکرهاست. به عنوان مثال باورهایی چون «زندگی خوب نتیجه عشق جنجالی رمانتیک است!»، «اول پول، ماشین و مسکن فراهم کن بعد خواستگاری کن»، «هرچه جشن عروسی پرخرجتر زندگی شیرینتر»، «مهریه بالا ضامن زندگی خوب است» و از این قبیل که در ذهن همه ما دارای مصداق فراوان شده، رایج است.
یکی از کاربران با معرفی کتاب «خانواده» برگرفته از بیانات رهبر انقلاب درخصوص ازدواج و اداره زندگی، نوشت: قصد#ازدواج داری؟ این کتاب رو قبل، بعد ازدواج و در طول زندگی بخون بیانات رهبرانقلاب در قالب سخنرانی کاملا جذاب سبک زندگی مومن درزمان غیبت.
یکی از کاربران توئیتر با ذکر نسخه مرحوم آیتالله بهجت برای موفقیت در زندگی و ازدواج نوشت: عامل موفقیت در زندگی مشترک چیست؟ _. محبّت بین طرفین _. عمل به وظایف شرعی نسبت به همدیگر _. اغماض از خطاهای دیگری آیتالله بهجت ره
احد شیرزاد به شرایط شروع زندگی مشترک خودش اشاره کرد و نوشت: بدون ماشین، بدون مبل، بدون تختخواب و سایر وسایل غیرضرور، زندگی مشترک رو شروع کردیم.
صادق نیکو در لحنی طنز به تحول زندگیاش پیش و پس از ازدواج اشاره کرد و گفت: تقریبا بعد از #ازدواج وضعیت کاری و درآمدم متحول شد که چیزی نبود جز برکت ازدواج در حیرتم چطور خانومم به شرایطم روز خواستگاری بله گفت:!
فاطیما سلیمانی، اما با انتشار جدولی از هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر انقلاب برای جوانان آرزوی خوشبختی کرد و نوشت: ان شاءالله همه مجردا با این دستورات حضرت آقا، ازنعمت تاهل خوشبخت کننده برخوردار بشن!
علی مهاجر، اما با یادی از زندگی شهید محسن حججی، میزان مهریه همسر وی را ذکر کرد و نوشت: مهریه #همسر #شهید_محسن_حججی حفظ قرآن با ترجمه و ۱۲۴۰۰۰ صلوات بود.
منبع: دانشجو
انتهای پیام/