به گزارش گروه استانی “کمال مهر“،با توجه به هزینه های بالای هتل و برخی مراکز اقامتی، اجرای این طرح به دلیل هزینه کم اسکان، موجب شد تا اکثر خانواده هایی که برایشان مقدور نبود حتی چندسال یکبار مسافرت بروند اکنون طبق نظرسنجی ها سالی یکبار یاحتی دوبار سفر کنند. پیش از این در بسیاری موارد مردم در پارکها و چادر اقامت می کردند که این امر مخاطراتی را بدنبال داشت اما امنیت حاصل از اسکان مردم در مدارس بسیار بیشتر از اسکان آنها در پارکها و معابر است و اکنون به لطف اسکان در مدارس کمتر مسافری در معابر و پارکها به استراحت می پردازند.
یکی از معایب این طرح مقطعی ومحدود به زمان بودن آن است چرا که در ایام نوروز و تابستان قابل اجرا است و این محدودیت زمانی،بار ترافیکی و برهم خوردن تعادل اقتصادی در جامعه را بدنبال دارد.
به این منظور ورودی هر استان و شهری بنری بزرگ نصب می شود تا معلمان و مردمی را که قصد اقامت در ستاد اسکان فرهنگیان را دارند به مکان مورد نظر برای دریافت اتاق هدایت کند. حال در شهرهای مختلف وضعیت این اتاقها نیز متفاوت است.
توصیف شرایط مختلف ستادهای اسکان توسط یک مسافر
یکی از معلمان کرجی که هرساله در مسافرت خانوادگی از این ستادهای اسکان استفاده می کند تشریح می کند: گاهی یک اتاق ۴۰-۳۰ متری که نیمکتها و صندلی ها در گوشه ی از آن انبار شده، یک موکت یا فرش که موزاییکهای سرد کف اتاق را نصفه نیمه پوشانده، وهمچنین شیشه بعضی پنجرهها که ترک خورده و باد سرد بهاری یا گرمای تابستان را به داخل اتاق می راندآماده پذیرایی از مهمانان است.در آشپزخانه یک یخچال مشترک،گاز سه شعله و یک سماور بزرگ برای استفاده ۱۰تا ۱۵ خانوار مورد استفاده قرار می گیرد و در نهایت در حیاط مدرسه سرویس بهداشتی و دوشی که در آن نصب می کنند تا بعنوان حمام مسافران مورد استفاده قرار گیرد برای آقایان و بانوان به طور مجزا مهیا می شود.
سعیده فروزنده می گوید:اما برخی مدارس یا خوابگاه های دانش آموزی را که به اقامت مسافران اختصاص می دهند مجهز تر بوده و در هر اتاق یک تلوزیون ۱۴ اینچ و یک یخچال و در برخی نیز چند تخت دو طبقه وجود دارد و البته در این مدارس آشپزخانه ها بزرگ تر و تمیز تر و همچنین سرویس های بهداشتی در داخل ساختمان قرار دارد، که همه اینها در مبلغی که از مسافر دریافت می شود تاثیر داشته و برای اقامت هرشب از ۱۰هزارتومان در نقطه ای تا۴۰هزارتومان درنقطه ای دیگر دریافت می شود.
وی می افزاید:خانههای معلم آموزش و پرورش امکانات مناسبتری دارند که به صورت سوییت و مرتبتر و در اکثر شهرها هم دایر سستند اما اکثر مواقع سهم معلمان اقامت در این خانهها نبوده ومعمولا قبل از تعطیلات نیروهای ستادی و معاونان و مدیران کل آنها را رزرو میکنند و به ندرت به معلم و حتی مدیر مدرسه ای می رسد.
ضرورت فرهنگ سازی و تغییر باورها
یک جامعه شناس در این زمینه اظهار می کند:اینها امکاناتی است که متولیان در اختیار مسافران قرار می دهند اما نکته مهم دیگر چگونگی استفاده و گذران وقت مردمی است که از نقاط مختلف کشور و با فرهنگ و آداب مختلف در این مکان ها اسکان می گیرند.
طاهره اربابی می گوید: به طور قطع ابتدای تعطیلات که این ستادها برای پذیرایی آماده و در اختیار مسافران قرار می گیرد از هرجهت مهیا و آماده شده و با شرایط مناسب تحویل مسافر می شود اما متاسفانه برخی از مردم با این دید که یک یا دوشبی را در این مکان هستند و متعلق به خود نمی دانند در برخی مسائل اهمال و کم کاری می کنند.
وی می افزاید:این کوتاهی ازعدم رعایت بهداشت گرفته تا آسیب رساندن به تجهیزات و وسایل مورد استفاده و مصرف آب و دیگر منابع را شامل می شود.
اربابی می گوید:متاسفانه برخی هنوز به این باور نرسیده اند که همه منابع و امکاناتی که در اختیارما قرار می گیرد متعلق به عموم و استفاده درست از آن به نفع عموم و فرزندان ونسل های بعد است.
این جامعه شناس می گوید:لازم است که هر کدام از ما در نگاه و نگرش خود عمیق شده و با ایجاد تغییر در برخی باورهای نادرست به بهبود شرایط در کشور کمک کنیم.
تشریح شرایط ستاداسکان فرهنگیان البرز
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش البرز می گوید: با توجه به شرایط جغرافیایی البرز و قرار گرفتن بر سر راه استان های شمالی وخراسان رضوی،غربی، مرکزی کشور و جاذبههای بکر گردشگری استان همواره پذیرای مسافران زیادی در همه فصول از جمله در ایام نوروز و تابستان است.
مراد مالمیر اظهار می کند:هر ساله در آستانه تعطیلات نوروز و تابستان ستاد اسکان فرهنگیان در استان های مختلف کشوراز جمله در البرز تشکیل می شود تا زمینه خدمات رسانی به فرهنگیان فرهیخته در این دو پیک مسافرتی فراهم آید.
۱۶۰کلاس ومرکز رفاهی پذیرای مهمانان تابستانی
مالمیر با اشاره به اینکه همه مراکز اسکان فرهنگیان در البرز در قالب طرح ساماندهی تعمیر، بهسازی و تجهیز شده است، اظهارمی کند: خوشبختانه در سالجاری با مشارکت عوامل اجرایی توانستیم در اسکان نوروزی فرهنگیان خدمات شایسته ای به مسافران ارائه دهیم وهم اکنون مراکز رفاهی، سوئیت و کلاس های اسکان در البرز به امکانات لازم برای پذیرایی از فرهنگیان و سایر مسافران در تعطیلات تابستان تجهیز شده است.
وی با اعلام اینکه ۱۶۰ کلاس، مرکز رفاهی و سوئیت برای تعطیلات تابستان ۹۶ در این استان برای اسکان فرهنگیان مهیا شده می افزاید: اسکان فرهنگیان و مسافران تابستانی درالبرز از ۱۰ تیر ماه ۹۶ آغاز شده و تا ۲۵ شهریور ماه ادامه دارد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش البرزمی گوید: ۵۰ نفر به عنوان عوامل اجرایی در طرح ستاد اسکان فرهنگیان استان البرز در تابستان ۹۶ مشارکت می کنند.
مالمیر همچنین می افزاید: به منظور نظارت مستمر بر چگونگی ارائه خدمات به مسافران ، تیم های ارزیاب از نحوه خدمات دهی به مسافران در مراکز تابستانی فرهنگیان در البرز بازدید می کنند.
خدیجه ستارزاده