به گزارش گروه بین الملل«کمال مهر»: به نقل از اسپوتنیک؛ صلیب سرخ گزارش داده است که شیوع بیماری وبا در یمن به سرعت رشد چشمگیری داشته است و بیش از ۳۰۰،۰۰۰ مورد از ۲۵ میلیون نفر منطقه جنگ زده مشکوک به ابتلا هستند.
کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت که روزانه در حدود ۷۰۰۰ مورد جدید اپیدمی وبا در یمن در حال گسترش است و همچنان خارج از کنترل می باشد.
سازمان بهداشت جهانی در ۲ جولای بیش از ۲۶۲،۰۰۰ مورد مشکوک و ۱،۵۸۷ مورد مرگ را گزارش کرد اما مقامات تنها قادر به جمع آوری اطلاعات از ۲۱ استان از ۲۳ استان یمن بودند. در روز ۲۴ ژوئن سازمان بهداشت جهانی تعداد موارد را در ۲۰۰۰۰۰ مورد گزارش کرد که در بیش از ۱۶ روز افزایش ۵۰ درصدی داشته است. در جریان شیوع اولیه در ماه آوریل، سازمان جهانی بهداشت پیش بینی کرد که تا پاییز امسال به ۳۰۰،۰۰۰ مورد نخواهد رسید.
طبق آمار سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ شمار مرگ و میر در این کشور ۱۷۰۰ تن است. او گفت: “متاسفانه ما یک طوفان کامل در یمن داریم و به دلیل این درگیری کشور به زانو درآمده است.”
وبا یک بیماری بسیار عفونی از طریق مواد زائد در غذا و آب منتشر می شود و ۱۴ میلیون یمنی دسترسی به آب بهداشتی ندارند. درمان ارزان و موثر است و میزان مرگ و میر را از بیش از ۵۰ درصد به کمتر از یک درصد کاهش می دهد اما بخاطر شرایط جنگ زده یمن فراهم آوردن درمان های اولیه را برای افراد مبتلا به این بیماری دشوار می کند. کمتر از نیمی از خدمات بهداشتی و درمانی کشور در حال اجرا است.
مرکز شیوع این بیماری در پایتخت صنعا است که تحت حمایت ایران قرار دارد. طبق سازمان بهداشت جهانی شرایط بدی در شهر که بخاطر تحریم سعودی ایجاد شده است آن را به طوفان کامل برای وبا تبدیل کرده است.
مواردی نیز در سه استان دیگر: عمران، حجه و الحدیده متمرکز شده است که همه تحت کنترل حوثی ها (مهمترین گروه مخالف دولت یمن (انصارالله) به رهبری عبدالملک الحوثی) هستند. با این حال شیوع آن نیز در مناطق تحت کنترل دولت عربستان سعودی و همچنین مناطق تحت کنترل القاعده گزارش شده است.
این بیماری بیش از حد کودکان و سالمندان را تحت تأثیر قرار می دهد. نماینده یونیسف در اوایل ماه جولای گفت: “نیمی از این موارد کودکان هستند.” برای درک مقیاس ما می دانیم که هر دقیقه یک کودک جدید که مبتلا به اسهال است گزارش می شود. این درگیری تأثیر مستقیمی بر کودکان داشته و باعث آسیب دیدن، اضطراب و مرگ بسیاری از کودکان شده است. اما تأثیر مضاعف بر روی کودکان به دلیل کمبود سیستم های خدمات عمومی است.”
گروه های بشردوستانه کمک های مالی مجدد را به مواد غذایی و درمان های وبا برای مبارزه با این اپیدمی تخصیص داده اند اما این تهدید وجود دارد که یمن دچار قحطی شود. هماهنگ کننده بشردوستانه سازمان ملل در یمن گفت که بیشتر ۱.۱ میلیارد دلار کمک های کشورهای دلسوز اهدا شده که هنوز هم نیاز است.
وی افزود: “سازمان های بشردوستانه باید منابع خود را جدای از سوء تغذیه مجددا برنامه ریزی کرده و از آنها برای کنترل شیوع وبا استفاده کنند و اگر ما این منابع را جایگزین نکنیم استفاده از این منابع برای وبا به سوء تغذیه و عدم وجود غذای سالم دامن خواهد زد.”
وی اظهار داشت: “ما تلاش می کنیم تا بهترین کارمان را انجام دهیم اما این بسیار فراتر از آن چیزی است که بتوانیم با آن کنار بیاییم.”
انتهای پیام/