اِما گراهام نویسنده یادداشت گاردین افزود، یک دلیل برای جشن مردم ایران به دلیل وجود دموکراسی در منطقهایست که به ندرت معنای حق رای در آن وجود دارد و عربستان سعودی یکی از کشورهای متعدد در این منطقه است که طرحی برای دموکراسی ندارد.
این در حالیست که ترامپ در ریاض به ایران حمله کرد و در کنار کسانی قرار گرفت که منتقد ایران هستند و رایها را در این کشور پروپاگاندای ساختگی میدانند.
نویسنده گاردین در ادامه سخنان سوزان مالونی تحلیلگر موسسه بروکینز را در یادداشت خود آورد که گفته بود آنچه دولت ترامپ و برخی از حامیانش با عجله انجام دادند، نشان از محاسبه خطرناکی در منطقه است. فروش چند میلیارد دلار تسلیحات به عربستان سعودی و حضور در جمع مستبدان هشتاد ساله، “آینده بهتر برای منطقه” را که ترامپ در سخنرانی خود در ریاض ایراد کرد را به ارمغان نمیآورد.
گاردین ادامه داد، اما در ایران گرچه رئیس جمهور همه کاره نیست ولی اقتصاد، روابط بین الملل و مسایل عادی داخلی در دست رئیس جمهور است. مردم در تهران با شکستن قواعد زیادی جشن گرفتند ولی این کشور همچنان از بیکاری و تورم رنج میبرد.
نویسنده افزود، بزرگترین نقطه ضعف روحانی مساله اقتصاد است و از این بابت فشار زیادی روی روحانی است چراکه باید رشد اقتصادی بوجود بیاورد و این مساله نیازمند سرمایه گذاری خارجی است. همچنین با وجود آنکه برجام هم مورد استقبال مردم قرار گرفته بود باز بعد از برجام آمریکا ایران را یکجانبه تحریم کرد.
در انتهای یادداشت آمده است، اگر ملتهای غربی که به سختی تلاش کردند تا با روحانی به توافق هستهای دست یابند و خواستار پیروزی و شکوفایی اصطلاحات در ایران هستند، باید به این مساله هم فکرکنند که میخواهند چه چیزی به رایدهندگان به روحانی برای چهار سال پیش رو تقدیم کنند.
انتهای پیام/
فارس