گروه استانی «کمال مهر»، به نقل از «طنین شهر»، “حلقه دره “، نام منطقه ای در ماهدشت کرج است که به همان اندازه که نامش شگفت آور است زندگی در حوالی آن هم برای ساکنان همسایه با آن زجر آور است!
بیش از دو دهه است که این مکان به عنوان محلی برای دپوی زباله تعیین شده و تا سال ۷۱ فقط زباله های مهر شهر کرج را در خود جای می داد اما رفته رفته به محل دفن زباله مناطق۱۲گانه شهرستان کرج و شهر مشکین دشت مبدل شد و به اذعان مسئولین امر روزانه ۱۲۰۰ تن زباله به این منطقه منتقل می شود.
این در حالی است که طبق مصوبات قانونی دفن زباله ممنوع اعلام شده بود و همه زباله های حلقه دره باید وارد مکانیزم بازیافت می شدند اما اکنون با گذشت ۲ سال از آن تاریخ تنها۲۰ درصد از زباله های حلقه دره بازیافت می شود و بخش عمده ای از آن به صورت سنتی دفن می شود.
در این بین وجود اراضی کشاورزی در نزدیکی این منطقه و آلوده شدن سفره های آب زیر زمینی در کنار بوی تعفن منزجر کننده حاصل از زباله های این منطقه تهدیدی است که به تخریب محیط زیست و سلامت ساکنان منطقه منجر می شود.
گذشته از استمرار موضوعی که حتی سال گذشته شکایت اداره کل محیط زیست استان البرز را به همراه داشت احداث استخرهایی برای دفن زباله تر نیز موضوعی است که واکنش شهروندان کیانمهر و شهرک مسکن مهر ماهدشت را به همراه داشت.
یکی از ساکنان مسکن مهر ماهدشت با اشاره به فاصله۱۰ کیلومتری منطقه مسکونی با محل دپوی زباله گفت: ارمغان این منطقه برای شهرک ما ورود پشه و بوی نامطبوع زباله است.
احمدسعیدی ادامه داد: ساخت استخر برای زباله های تر بی شک بوی تعفن و شیرابه های زباله ها را بیشتر می کند و ما امیدواریم این اقدام در جهت مدیریت اصولی زباله ها باشد نه اینکه مشکل جدیدی به مشکلات ما اضافه کند.
این شهروند با گلایه از مدیران استانی گفت: عملا شهرداری چندین منطقه از استان زباله های خود را با صرف هزینه هنگفت به حلقه دره منتقل می کنند آیا نمی شود با تدبیری اصولی بخشی از این هزینه صرف بازیافت شود و درحالی که زمین های بایر زیادی در شهرهای همین بخش ها وجود داره پسماندهای این مناطق در حوالی شهرشان بازیافت شود؟
سعیدی به سخنان اخیر سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز نیز که در اوایل اردیبهشت ماه در اکثر رسانه ها ی استان منتشر شد اشاره کرد و گفت: مسئولین می گویند تنها نیم درصد از زباله های حلقه دره تفکیک از مبدا و بازیافت می شود! آیا وقت آن نرسیده که از بودجه فرهنگی شهرداری ها برای فرهنگ سازی این موضوع مهم و حیاتی هزینه شود؟
او در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر کلاغ ها هم دیگر در حوالی حلقه دره پرواز نمی کنندو ما معتقدیم در کنار جهنمی سرشار از عذاب های انسانی زندگی می کنیم و کسی هم به احوال ما توجه نمی کند.
وی با لبخندی از سر درد گفت: البته حلقه دره دست آویز خوبی برای تبلیغات نامزدهای انتخابات شورای شهر است و همواره برخی از آنها با شعار رسیدگی به این معضل مشغول جذب رای هستند!
این شهروند اضافه کرد: امیدواریم شهروندان ماهدشت به دور از قوم گرایی با انتخاب افراد اصلح و متخصص اعضای شورای شهر آینده را تعیین کنند تا این مسئله به شکل اصولی بررسی و رفع شود.
در پایان انتظار می رود مدیران ارشد استانی، شهرداری و شورای شهر کلانشهر کرج و شهرهای همجوار با حلقه دره ، تدبیری شایسته برای این معضل زیست محیطی بیندیشند و ۹۶ سال پایان دفن زباله در گورستان متعفن حلقه دره باشد.
انتهای پیام/