شنبه / ۳۱ خرداد / ۱۴۰۴ Saturday / 21 June / 2025
×

معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور از تشکیل کنسرسیوم‌های مهارتی در استان‌ها خبر داد و گفت: این کنسرسیوم‌ها با کمک شرکای بخش خصوصی، نیازهای آموزشی واحدهای تولیدی و صنعتی را تامین می‌کنند.

تشکیل کنسرسیوم‌های مهارتی در استان‌ها
  • کد نوشته: 1891
  • ۱۲ خرداد
  • 57 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها
    – اخبار استانها –

    به گزارش کمال مهر، سیدجمیل احمدی صبح امروز در اجلاس مدیران ستادی، مربیان منتخب و روسای ادارات استان‌های سازمان فنی و حرفه‌ای کشور که در مرکز تربیت مربی برگزار شد، با اشاره به اهمیت فروش محصولات مهارت‌آموزان در بسترهایی مانند دیجی‌کالا گفت: باید راهکارهای لازم برای عکاسی، تصویربرداری و بازاریابی دیجیتال این محصولات را به کارآموزان آموزش دهیم تا حلقه‌ای موثر در زنجیره توسعه مهارت و کارآفرینی ایجاد شود.

    معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری با مشارکت عمومی – خصوصی در دستور کار است، مطرح کرد: برخی از مراکز آموزشی کشور با ظرفیت موجود می‌توانند با همکاری بخش خصوصی توسعه یابند و طبق اساسنامه سازمان، حتی به هیئت‌مدیره تبدیل شوند. همواره مقاومت در برابر تغییر وجود دارد اما با مدیریت مشارکتی و بدون شمول قوانین محاسبات عمومی، می‌توان این تغییرات را به نفع توسعه کشور مدیریت کرد.

    وی با اشاره به تشکیل کنسرسیوم‌های مهارتی در استان‌ها خاطرنشان کرد: این کنسرسیوم‌ها با کمک شرکای بخش خصوصی، نیازهای آموزشی واحدهای تولیدی و صنعتی را تامین می‌کنند. بر اساس بیانیه‌ای که در این گردهمایی امضا شد، مدیران کل استانی متعهد شدند تا سال ۱۴۰۴ این برنامه‌ها را به‌صورت اجرایی و عملیاتی در استان‌ها پیاده‌سازی کنند. با راه‌اندازی دبیرخانه ملی آموزش اقتصاد دیجیتال و تمرکززدایی فعالیت‌ها، آموزش‌های تخصصی در استان‌ها توسعه خواهد یافت.

    احمدی با اشاره به اینکه در راستای مقابله با ناترازی انرژی، سازمان آموزش‌هایی را در حوزه انرژی‌های نو، ایمنی و بهداشت کار در دستور کار دارد، عنوان کرد: یکی از الزامات تحول در آموزش، حکمرانی داده و استفاده از داده‌های بازار کار برای برنامه‌ریزی است. در این راستا، نظام مهارت‌آموزی مبتنی بر داده و سامانه یکپارچه تحلیل داده‌های بازار کار راه‌اندازی خواهد شد. عدم استفاده مناسب از شبیه‌سازها و سیمولاتورها در مراکز آموزشی مورد انتقاد است و رویکرد باید تغییر کند.

    معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور اجرای آموزش‌های هیبریدی و ترکیبی، پیوند آموزش با صنعت و راه‌اندازی نظام کارآموزی دوگانه را از دیگر برنامه‌های محوری سازمان دانست و بیان کرد: در راستای عدالت مهارتی و دسترسی فراگیر، توسعه آموزش‌های پلتفرمی و دیجیتال برای مناطق محروم و اقشار آسیب‌پذیر نیز در دستور کار قرار گرفته و توانمندسازی مربیان نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.

    وی با بیان اینکه طراحی مسیر حرفه‌ای برای ارتقای مهارت مربیان، صدور آی‌دی‌کارت‌های مربیگری و آزمونگری و استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی برای به‌روز نگه‌داشتن دانش مربیان در برنامه‌های تحولی سازمان دیده شده است، بر لزوم توسعه مهارت‌های نرم، کارآفرینی و شایستگی‌های عمومی در کنار مهارت‌های فنی تاکید کرد و گفت: آموزش‌های ما باید مبتنی بر سند حرفه و استانداردهای شایستگی باشد اما اکنون کمتر از ۱۰ درصد دوره‌های آموزشی بر اساس این اسناد طراحی می‌شوند.

    معاون آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در پایان با اشاره به ضرورت اعتبارسنجی مدارک مهارتی در سطح بین‌المللی و توسعه همکاری‌های بین‌المللی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی اذعان کرد: امید است با مشارکت مربیان و مدیران استانی، گام‌های موثری در راستای ارتقای آموزش‌های مهارتی و توسعه همه‌جانبه کشور برداشته شود.

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *