تاریخ : جمعه, ۲۵ آبان , ۱۴۰۳ Friday, 15 November , 2024
2

دولت در کلاس اقتصاد مقاومتی «رفوزه» شده است/ سال گذشته یکی از بدترین سال‌ها در تولید ملی و اشتغال بود/ دولت باید کمک و حمایت کند/ ماجرای آقازاده‌ای که میلیاردها تومان به جیب زد

  • کد خبر : 185835
  • ۰۵ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۸
دولت در کلاس اقتصاد مقاومتی «رفوزه» شده است/ سال گذشته یکی از بدترین سال‌ها در تولید ملی و اشتغال بود/ دولت باید کمک و حمایت کند/ ماجرای آقازاده‌ای که میلیاردها تومان به جیب زد

برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان سیاسی با اشاره به فرمایشان رهبر انقلاب در آغاز سال جدید، معتقدند سال گذشته یکی از بدترین سال‌ها برای تولید ملی و اشتغال بود و دولت در کلاس اقتصاد مقاومتی رفوزه شده است.

 

به گزارش«کمال مهر» پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در آغاز سال جدید و تأکید ایشان بر تحقق اقتصاد مقاومتی همراه با اشتغال و تولید ملی، چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی کارشناسان به اظهارنظر در این باره پرداختند و دیدگاه‌هایشان را درباره عملکرد دولت در زمینه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و همچنین راه برون رفت از مشکلات کشور بیان کردند که مشروح این گفت‌وگوها به شرح ذیل است:

*امیرآبادی: دولت اراده‌ای برای مبارزه با قاچاق کالا ندارد/ باید هزینه‌های تولید محصول ایرانی کاهش یابد/ ماجرای آقازاده‌ای که میلیاردها تومان به جیب زد

احمد امیرآبادی نماینده مردم قم و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در سال جدید، اظهار داشت: تحقق اقتصاد مقاومتی نیاز به روحیه جهادی و انقلابی دارد.

وی افزود: آنچه که مشخص است اینکه متأسفانه تا به امروز نه در بحث فرهنگ‌سازی برای اقتصاد مقاومتی اقدام مناسبی صورت گرفته و نه در حمایت‌های عملی از بخش‌های مختلفی که می‌توانند اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کنند به ویژه بخش خصوصی.

این عضو هیأت رئیسه مجلس در ادامه تصریح کرد: کاری که باید برای حمایت از تولید داخلی انجام دهیم موضوع حمایت از کالای ایرانی و مصرف کالای ایرانی است، این موضوع هم نیاز به فرهنگ‌سازی دارد تا مردم باور کنند که کالای ایرانی از مزیت نسبی نسبت به کالای خارجی برخوردار است.

امیرآبادی با بیان اینکه هم دولت و هم رسانه‌ها باید روی موضوع حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی کار کنند، گفت: دولت باید هزینه‌های تولید محصول ایرانی مانند مالیات، گمرک، بیمه‌ها و سود بانکی را کاهش دهد، باید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی اقدام انقلابی انجام شود.

وی ادامه داد: تولیدکننده داخلی نمی‌تواند نرخ‌های بالای سود بانکی امروزی را پرداخت کند، او مشکل نقدینگی دارد، نمی‌تواند شاهد قوانین خلق‌الساعه باشد.

نماینده قم در مجلس تأکید کرد: اگر بناست به تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی بها دهیم، یکی از اقدامات اساسی مبارزه با قاچاق‌های سازماندهی‌شده است، مبارزه به قاچاق نیازمند اراده دولت است، اما متأسفانه دولت برای مبارزه با قاچاق کالا اراده‌ای ندارد، ما نمی‌گوییم با کولبرها برخورد شود، ما می‌گوییم با قاچاق‌های سازماندهی‌شده مبارزه شود.

امیرآبادی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه وقتی آقازاده‌ای از تعرفه گمرکی با خبر می‌شود و می‌رود آهن یا کالای دیگری وارد کشور می‌کند و بعد از ترخیص کالا، عوارض و تعرفه‌های جدید اعلام می‌شود و آن فرد میلیاردها تومان به جیب می‌زند، این مسئول دیگر نمی‌تواند اقتصاد مقاومتی را در کشور عملیاتی کند، او نمی‌تواند از تولید داخلی حمایت کند، چون تفکرش تفکر رانت‌خواری، رفاه‌طلبی و تجمل‌گرایی است.

*شریعتمداری: دولت در کلاس اقتصاد مقاومتی رفوزه شده است/ کنار بکشند هم به نفع ملت است هم به نفع خودشان

حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در آغاز سال جدید، اظهار داشت: وقتی مقتدای امت چند سال پی در پی بر ضرورت اقتصاد مقاومتی تأکید می‌کنند، نشانه آن است که مسئولان اجرائی کشور در این کلاس رفوزه شده‌اند.

وی افزود: این رفوزه شدن فقط می‌تواند دو علت داشته باشد، یا نمی‌توانند و تخصص لازم را ندارند و یا نمی‌خواهند و دغدغه ندارند و در هر دو صورت نتیجه یکسان است.

مدیرمسئول روزنامه کیهان در پایان خاطرنشان کرد: تنها راه چاره، کناره‌گیری آنان است وگرنه این قافله تا به حشر لنگ باقی می‌مان، این کناره‌گیری هم با نفع مردم است و هم به نفع خودشان.

*موسوی‌لارگانی: سال گذشته یکی از بدترین سال‌ها برای تولید ملی و اشتغال بود/ مردم با عبرت از گذشته حضوری همه‌جانبه در انتخابات امسال داشته باشند

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری سال ۹۶ از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: سال ۱۳۹۶از سوی امام خامنه‌ای سال «اقتصاد مقاومتی: تولید و اشتغال» نامگذاری شده است و امیدواریم به لطف پروردگار و تلاش همه مسئولان و ملت، از تکرار اشتباهات پرهیز شده و برای موفقیت، تلاش بیشتر و مؤثرتری صورت گیرد.

وی افزود: در سالی که گذشت قرار بر این بود که اقدامات عملی در زمینه اقتصاد مقاومتی در کشور صورت پذیرد و رشد اقتصادی، بهبود معیشت و رفاه مردم را شاهد باشیم اما متاسفانه سال گذشته یکی از بدترین سال‌ها برای تولید ملی و اشتغال بود و تمرکز دولت بجای تولید ملی تنها بر فروش بیشتر نفت خام واقع شده بود.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر همین اساس اضافه کرد: در سال ۹۵ به دلیل تداوم رکود، درآمد واقعی کارکنان بخش‌های اقتصادی خصوصی کاهش یافت و به تبع آن قدرت خریدشان سقوط کرد.

وی ادامه داد: امیدواریم قوای سه گانه در سال ۹۶ با وحدت، منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کرده و با مدیریت صحیح سیستم بانکی، جلوگیری از واردات، تقویت دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه، توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه ، تاکید بر فرآوری محصولات به جای خام فروشی، استفاده از سیاست‌های ضد لیبرالی در اقتصاد، افزایش انضباط مالی و تخصیص اعتبارات عمرانی و بهره مندی از نیروی جوان، تحصیلکرده و خلاق کشور، امید را به جامعه بازگردانده و ضمن ایجاد اشتغال پایدار در کشور از اشتغال موجود نیز حراست کنند.

موسوی لارگانی همچنین تصریح کرد: موارد ذکر شده نیازمند اقدامات انقلابی و جسورانه و تلاش شبانه روزی است و با مسئولان بازنشسته و کهنسال نیل به این اهداف بسیار محال خواهد بود.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دو انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، عنوان کرد: در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد دو انتخابات بسیار تاثیر گذار در کشور هستیم که لازم است مردم با درایت، دقت، بصیرت و عبرت از گذشته حضوری باشکوه و همه جانبه در این انتخابات داشته باشند تا انشاالله شاهد بازگشت به گفتمان اصیل انقلاب اسلامی باشیم.

*اکرمی: پرونده‌های زیاد دعوا و اختلاف به خاطر «بیکاری» است/ دولت باید کمک، هدایت و حمایت کند

حجت‌الاسلام سیدرضا اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ابتدای سال در حرم مطهر رضوی اظهار داشت: ما باید به تمام بخش‌های سخنان رهبری درباره مسائل مختلف از جمله اقتصاد مقاومتی بنگریم و نباید گزینشی برخورد کنیم.

وی افزود: مخاطب سخن رهبری تمام مردم ایران هستند و ما نمی‌توانیم تنها مدیریت کشور را شاخص و مخاطب سخنان رهبری بگیریم. باید تولید و اشتغال و دیگر موارد را برای همه مردم مخاطب بدانیم. همین الان سالی ۱۵ میلیون تن مواد خوراکی ضایع می‌شود چرا که اسراف در مصرف داریم.

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری تاکید کرد: باید همه به میدان بیایند آن وقت است که می‌توانیم توقع داشته باشیم که فعال شویم و جهادی عمل کنیم مانند جنگ تحمیلی ۸ ساله که همه آمدند.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها باید فرمایشات رهبری را به درستی تبیین کنند، گفت: ما مشاهده می‌کنیم رهبری در چند سال اخیر تاکیدات ویژه‌ای به امر اقتصاد دارند و یا قرآن همیشه ما را دعوت به کار و تولید می‌کند و این مختص زمان خاصی نیست.

اکرمی تصریح کرد: باید فرمایشات رهبری را برای تک تک مردم به درستی تبیین کنیم و زاویه درست نکنیم که بگوییم منظور، دولت و مدیریت است باید همه ابعاد را در نظر بگیریم. همه دنیا برای کارگاه‌ها و کارخانه‌هایشان بهره کاری دارند اما ما در کشورمان این را نداریم.

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به وجود پرونده‌های بسیاری درمورد دعاوی و اختلاف‌های مردمی گفت: چقدر پرونده به دلیل بیکاری درست می‌کنیم. این بیکاری است که پرونده درست می‌کند، کسی که مشغول به کار است فرصت ندارد دعوا و اختلاف درست کند.

وی با تاکید بر اینکه باید بیکار را بلا بدانیم گفت: همه‌مان باید مولد باشیم، دولت و نظام فقط باید کمک، هدایت و حمایت کنند اگر بهترین نسخه را هم بنویسند اما مریض به ‌آن عمل نکند همه زحمات ضایع می‌شود.

اکرمی در پایان خاطرنشان کرد: باید بیکاری را ننگ و گناه بدانیم، باید راه بیفتیم و ببینیم چکار می‌توانیم بکنیم، دولت و نظام هم باید کمک کنند. اگر همه مردم توقع از نظام داشته باشند و بگویند نظام برای ما کار کند به توفیقی نخواهیم رسید.

* معینی: مشکلات کشور با اقتصاد متصل به اخم و خنده بیگانگان حل نمی‌شود/ راه حل مشکلات «مدیریت انقلابی» است

علیرضا معینی عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه دشمن در حال حاضر برروی مسئله اقتصادی کشور تأکید بسیاری دارد گفت: دشمن می‌خواهد با ایجاد خلل در اقتصاد جمهوری اسلامی، نظام را غیرکارا نشان دهد و مردم را نسبت به انقلاب دلسرد کند.

وی افزود: دشمن از طریق جنگ سخت و جنگ نرم نتوانسته است به اهداف خود در زمینه دلسرد کردن مردم نسبت به انقلاب دست یابد و به همین دلیل در حال حاضر قصد دارد در زمینه اقتصاد، محدودیت‌هایی ایجاد کند تا مردم از انقلاب دلزده و دور شوند.

معینی ادامه داد: دشمن عوامل خود را در داخل و خارج با برنامه‌ریزی در کنار یکدیگر قرار داده تا در بخش اقتصادی کشور ما خلل ایجاد کند و دولت ما نیز در این زمینه برنامه خوبی نداشته و به جای اینکه تولید را حمایت کند، مراکز وارداتی را تقویت می‌کند و در ممنوعیت قاچاق کالا نیز تعلل می‌شود و این مسائل سبب می‌شود تا وضعیت اقتصادی کشور سر و سامان نگیرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر امر تولید و اشتغال اظهار داشت: اگر تولید اصلاح شود، اشتغال نیز ایجاد می‌شود ولی دولت در این زمینه موفق نبوده و حالا مردم باید وارد عمل شده و با خرید کالای داخلی تلاش کنند تا به مرور تولید داخل تقویت شود.

معینی با بیان اینکه اقتصاد متصل به اخم و خنده بیگانگان نمی‌تواند مشکلات کشور را حل کند، گفت: مردم باید فردی را به عنوان مسئول کشور انتخاب کنند که امیدش به آن طرف آب نباشد. اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد برونگرا و درون‌زا است، بنابراین اگر بخواهیم به اخم و خنده بیگانگان متصل باشیم راه را اشتباه رفته‌ایم و در این صورت قفل‌ها بیشتر بسته می‌شوند.

وی افزود: اقتصاد بومی با تفکر وابستگی به بیگانه شکل نمی‌گیرد، جوانان ما در صنایع و تکنولوژی هایتک به پیشرفت‌های بسیاری رسیده‌اند ولی حمایت نمی‌شوند زیرا منابع برخی با منابع آن طرف آب گره خورده و سرمایه‌گذاران خارجی از طریق عمال داخلی خود در سبب پیاده‌سازی برنامه‌هایشان هستند.

معینی گفت: برای حل مشکلات اقتصادی، تقویت تولید و ایجاد اشتغال، مدیریت فعال، متدین، انقلابی و کارآمد نیاز است.

*امیری‌خامکانی: ضعف و بیماری اقتصادی ما باعث شده دشمن سوء استفاده کند/ ظرفیت‌های بالقوه بسیاری در کشور برای مقاوم کردن اقتصاد داریم

حسین امیری خامکانی نماینده مردم زرند و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جدید، اظهار داشت: ما به دلیل ضعف مسائل اقتصادی و بیماری اقتصادی که داریم،  اقتصادمان همواره مورد سوء استفاده دشمن قرار می‌گیرد.

وی افزود: چند سال قبل هم در بحث تحریم‌ها و استفاده از اهرم اقتصادی علیه ملت ما توسط آمریکا و ایادی آن، تجربه تلخ ولی آموزنده‌ای داشت.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: مقام معظم رهبری هم که چند سال است که اقتصاد را محور شعارهای سال قرار دادند صرفا به همین دلیل است که ما این حربه را باید از دست دشمن بگیریم.

امیری خامکانی در ادامه با اشاره به اینکه ما ملتی توانمند هستیم و توانمندی خود را در دفاع مقدس نشان دادیم، گفت: ما ملتی ریشه دار هستیم و باید بتوانیم بر مشکلات اقتصادی خود فائق آییم که بهانه و حربه را از دست دشمن بگیریم که از این طریق مورد حمله نباشیم؛ به همین دلیل است که چند سال است اقتصاد از سوی مقام معظم رهبری محور شعارهای سالانه اعلام می‌کنند.

وی اقتصاد مقاومتی را کلید حل مشکلات اقتصادی خواند و یادآور شد: سال گذشته و امسال با عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح شد که کلید حل مشکلات اقتصادی است یعنی مقاوم کردن اقتصاد کشور؛ که دیگر دشمن نتواند حمله کند یا بتواند از این طریق به ما ضربه بزند.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرشنان کرد: من فکر می‌کنم همانگونه که امسال هم نامگذاری شده است، تولید رمز و راز مقاوم کردن اقتصاد کشور است که با اشتعال دو روی یک سکه هستند.

امیری خامکانی با بیان اینکه تولید که در کشور رونق پیدا کند اشتغال هم رونق پیدا خواهد کرد، گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالقوه‌ای که در همه بخش‌های کشور وجود دارد ما باید بتوانیم از این ظرفیت‌ها بیشتر استفاده کنیم،‌ که اصلی‌ترین آن نیروی انسانی است. باید به این نکته هم توجه داشت که سرمایه انسانی و منابع طبیعی در بخش‌های مختلف وجود دارد لذا اگر بتوانیم تولید را در داخل کشور رونق دهیم مشکل اشتغال هم حل خواهد شد.

وی یکی از راه‌های رونق اقتصادی را تولید و مصرف محصولات داخل کشور خواند که رهبر معظم انقلاب هم در سخنان در مشهد به آن اشاره کردند.

این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی بر همین اساس اضافه کرد: طبیعی است اگر یک بازار ۸۰ میلیونی را در داخل کشور تولید کنندگان ما هدف قرار دهند و مصرف‌کنندگان هم متعهد شوند که برای حل مشکل اشتغال فرزندان و حل مشکل اقتصاد ملی خود محصولات داخلی را مصرف کنند، قطعا بازار کوچکی نیست و بخش اعظمی از اقتصاد حل خواهد شد.

«در کنار آن ما بازار ۴۰۰ میلیونی اطراف خودمان داریم که اگر صادرات را محور قرار دهیم،‌ در کنار تولید ملی در داخل کشور و صادرات محصولات کیفی و مناسب قیمت می‌توانیم وارد بازار ۴۰۰ میلیونی خود کنیم و از این رو هم اشتغال کشور را پایدار می‌کند.»

وی راه دیگری که می‌تواند تولید را پایدار و امنیت اشتغال را ایجاد کند، جلوگیری از واردات دانست و عنوان کرد: طبیعی است که ما باید بتوانیم واردات را کنترل کنیم؛ همه نهادها، افراد، تجار و کسانی که دستی در واردات دارند باید امروز این عِرق ملی را در نظر بگیرند و برای اشتغال جوانان ملت و کشور خود، از منافعشان بگذرند و از واردات کم کنند.

امیری خامکانی در بخش پایانی سخنان خود سه عنصر برای تحقق بخشیدن شعار امسال را  «تولید و مصرف داخلی»، «تولید و صادرات»، «تولید و کاهش واردات» عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم این سه عنصر را اجرا کنیم قطعا شعار امسال محقق خواهد شد.

*سعیدی: مسئولان اهتمام جدی برای تحقق اقتصاد مقاومتی را نداشتند/ چرا از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه‌ کشور استفاده نمی‌شود؟

زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب آغاز سال جدید، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب سال ۹۶ را مجدد به نام اقتصاد مقاومتی،‌ تولید و اشتغال نامگذاری کردند و این یعنی تمامی اهدافی که باید در راستای اقتصاد مقاومتی صورت گیرد به صورت کامل محقق نشده است.

وی افزود: با توجه به اینکه محور اصلی سخنان رهبری بیشتر بر محور اقتصادی بود، نشان می‌دهد که برای مقاوم شدن اقتصاد تلاش بیشتری لازم است هرچند کارهایی در این زمینه صورت گرفته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در انتخاب شعار و نام سال‌های گذشته نیز بر تحقق الگوی اقتصاد مقاومتی تأکید داشتند، تصریح کرد: اگرچه دو سال گذشته نیز با بیانات رهبری، شعار سال اقتصاد مقاومتی بود اما متأسفانه مسئولان مربوطه اهتمام لازم برای تحقق این امر را نداشتند؛‌ انتظار می‌رود در این رابطه تلاش بیشتری شود چرا که این حق مردم است.

سعیدی دستاوردهای موجود نظام اسلامی در حوزه‌های مختلف علمی، اقتصادی، اجتماعی را برشمرد و عنوان کرد: ما در کشور دارای ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه‌ای هستیم که باید در راستای تحقق شعار سال بکار گرفته شوند.

وی با ابراز تاسف از اینکه به خوبی از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه‌ کشور  استفاده نمی‌شود، اضافه کرد: جای تفکر و تأمل دارد که چرا رهبر معظم انقلاب سال‌هاست موضوعات اقتصادی و به‌ویژه اقتصاد مقاومتی را بعنوان شعار سال مورد تاکید قرار می‌دهند. این مسئله اهمیت و نقش اقتصاد و همچنین سرمایه‌گذاری دشمن در اعمال فشار اقتصادی را نشان می‌دهد.

*واحدی: مدیران ناکارآمد برای حل مشکلات اقتصادی چشم به بیگانه دارند/ با وعده و وعید گره‌ای از مشکلات باز نمی‌شود

محمد واحدی عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه به فرموده مقام معظم رهبری، مردم از شرایط موجود اقتصادی گلایه‌مند هستند، گفت: وضعیت اقتصاد از نظر اشتغال و تولید به گونه‌ای است که دولت در عمل کاری انجام نمی‌دهد و تأکید مقام معظم رهبری بر امر اقتصاد در شعار سال نوعی تذکر بزرگوارانه به دولت بود تا در وضعیت بهبود معیشت مردم به صورت جدی فعال شود.

وی افزود: با صحبت کردن و وعده و شعار دادن گره‌ای از اقتصاد کشور باز نمی‌شود بلکه مردم انتظار دارند که بهبود وضعیت اقتصادی را در عمل ببینند، تورم باید از طریق تولید و اشتغال کاهش یابد.

واحدی ادامه داد: برای تحقق تقویت تولید و اشتغال و بهبود معیشت مردم باید مسئولان به صورت پرتحرک، توانمند و پرانرژی عمل کنند. اینکه صرفاً منتظر بمانیم تا با برجام یا مسائل دیگری جامعه را تسکین دهیم، مشکلات حل نمی‌شود، اینکه چشم به قدرت‌های جهانی داشته باشیم، کار مدیرانی است که توانایی و انرژی لازم برای حل مشکلات را ندارند.

وی با بیان اینکه مدیر فعال، کارآمد و انقلابی از طریق اقتصاد مقاومتی مشکلات اقتصادی را حل می‌کند، اظهار داشت: امسال که سال انتخابات است، باید به کاندیدایی رأی دهیم که برنامه‌هایش را در زمینه تولید و اشتغال مطرح کند و باید کاندیداها را بر همین اساس ارزیابی کنیم؛ اگر کاندیداها می‌خواهند مشکلات کشور را در جلسه با بیگانگان حل کنند و فقط حرف از کاهش تورم بزنند ولی عملاً سفره مردم خالی باشد، باید صراحتاً این مسئله را به مردم بگویند.

انتهای پیام/

۰ ۰ رای ها
رأی دهی به مقاله
لینک کوتاه : https://kamalemehr.ir/?p=185835

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x